Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cheetosrobalos

WYPOMINAJĄ WAM RODZICE JEDZENIA...??

Polecane posty

cheetosrobalos Ja nie mam , tak chorej sytuacji jak ty. Ale od 18 roku życia kupuję sobie sam jedzenie. Po skończeniu szkoły matka wygoniła mnie od razu do roboty, płace jej miesięcznie koło 600 zł na rachunki i muszę kupować sam jedzenie. W sumie nie jest to jakieś straszne, tyle że jak zjem jej np. parę kromek chleba,albo napiję się mleka, albo nie daj boże zjem kawałek szynki to jest wielki lament i wrzask, mam 21 lat i mam nadzieję że w przyszłym roku uda mi się wyprowadzić od matki.

nie, rodzice zawsze mówili mi, że mam dach nad głową i wyzywienei, dom zawsze był dla mnie domem :) a rodzice żyją bardzoooooo skromnie :)

Gość lela*
to szukaj pracy przez Internet chyba, że wolisz siedzieć i tylko biadolić :-0

Gość lela*
Cv możesz przecież przesłać mailem

akurat wiem co mowie, bo sama studiowalam zaocznie i pracowalam, gdzie sie dalo , wynajmowalam z kumpela kawalerke i jakos dawalam rade. Siedziec jak darmozjad nigdy nie chcialam.

Gość cheetosrobalos
napisalalm,z e wysylama nawet 100 Cv dziennie czesc!

:D:D Jakby sobie raz w miesiącu nie kupił spodni na dupę to nic by mu się nie stało. Poza tym...Nie widzi on, że to błędne koło? Jakbyś znalazła pracę, to nie byłabyś od niego zależna :D W waszym rozumowaniu lepiej kupić bluzeczkę niż tą kasę przeznaczyć na szukanie pracy? :D mój wujek mawiał: Biedny, bo głupi. Głupi, bo biedny. I coś w tym jest :D 🖐️

Gość kotek00701
poszukaj jakiejs oraganizacji dla biednych ludzi, cos jak dom dla ubogich, bezdomnnych, lepeij tam niz w domu tam moze pomoga ci znalezc prace, nie ma co w domu siedziec

Gość lela*
a ja mam wrażenie, że trochę przesadzasz :-0 ja też na studiach zaocznych szukałam bracy i ciężko było wynajmowałam pokój z koleżanką, zababiałam jako niańka, kelnerka, szprzątałam domy skromnie żyłam dało radę jeśli się chce to się jakąś pracę znajdzie

Gość kotek00701
masz 20lat i robisz 3 kl lo 2 lata powatarzalas czy co??

Gość lela*
sory za literówki tak to jest, jak się robi kilka rzeczy na raz ;)

Gość cheetosrobalos
nie bez powodu mówili,ze sami najmądrzejsi tutaj. nie bede sie tłumaczyc z moejgo dotychczasowego zycia w gruncie rzeczy to nic nie zmieni. dziwne, aby mi nie kupil kurtki na zime czy butów a ja bede chodizc w wiatówce. zastanów sie jedna z druga co piszecie, sam nie ma nic z tej wypłaty ZEGNAM

Gość cheetosrobalos
NIKT NIE CHCE SLYSZEC O KELNERCE BEZ KS SANEPIDU I O NIANCE w tak mlodym wieku, szukalam pracy jako niania pol roku, kazdy jak sie dowiadywal ile mam lat mi dziekował . nie bede nic juz pisac jestescie mądrzejsi

Gość lela*
Autorko, a czego od nas oczekiwałaś? dajemy Ci rady, a Ty sie oburzasz :-0 chciałaś by się nad Tobą litować i po główce Cię głaskać? Wiele osób ma ciężko, ale nie ma co siedzieć i się na d sobą rozczulać, tylko zakasać rękawy i szukać ostro pracy!

Gość lela*
bzdury - ja pracowałam jako niańka na I roku studiów! chyba szukasz wymówek by nie szukać pracy :-0

Gość lela*
i jako kelnerka też pracowałam bez badań na czarno i to w Kazimierzu Dolnym na rynku ;) od czegoś trzeba zacząć!

Gość cheetosrobalos
to moze ty pracowalas! ale ja hcialam tak pracowac ale jakos mi sie nie udalo!!!!!!!!!!!!!! mysl co chcesz, nie zamierzam nic nikomu kurwa udowadniac!

do lela wlasnie o tym pisalam ,ze jak sie chce to da rade. ja pamietam jak harowalam na jakims bazarku, w zimie z ciuchami, jak wracalam po ponad 10 godzinach stania na mrozie, to z zimna nawet szklanki goracej herbaty nie moglam utrzymac w dloni. Dalam rade, mala kawalerka, harowa, ale sie uczylam . Wydaje mi si e,ze autorka to takie zesra si ei placze, wszystko zle , dajcie pomozcie a palcem az tak bardzo nie chce kiwnac. A sytuacja w rodzinie, nie az tak zle skoro cie jeszcze z domu nie wyrzucili. Mialam tez takich znajomych, ktorzy zastali drzwi otwarte i fora ze dwora. Coz zycie to nie bajka,

Gość lela*
To siedz i czekaj, aż praca sama do Ciebie przyjdzie! Dadzą Ci 5 tys., pełern socjal za siedzenie przy kompie i biadolenie :) Z takim podejściem to do 40 -stki będziesz tak siedzień i nic się nie zmieni.

Gość cheetosrobalos
no nara idioci

Chyba żartujesz! Jak rodzice mogą swojemu własnemu dziecku wypominać jedzenie!!! Przecież to się do jakiejś organizacji nadaje. Ok, masz 20 lat ale wciąż jesteś ich córką, na Boga! Jeśli się uczysz możesz ich podać o alimenty do 26 roku życia.

Gość lela*
takim słownictwem sama sobie świadectwo wystawiasz :-0

Gość lela*
a im dłużej będziesz tak bezproduktywnie siedzeć, tym trudniej będzie Ci zanleżć pracę ale to już Twój wybór skoro wolisz siedzieć na łasce rodziców, to siedż

Gość cheetosrobalos
skonczyłas? mam w dupie wasze zdanie przeyzj to sam a potem szczekaj mam dosc WEZ RUSZ DUPE NIC NIE ROBISZ ciesze sie, ze ty robisz, bo mialas mamusie, tatusia i cieply dom nie kazdy to mial wiec skoncz na nic nie liczylam tylko chcialam sie wyzalic i czy inni tez tak maja proste

Gość SaySaySay
no tak bo najlatwiej usiasc i plaka. Masz zdrowe rece i nogi to najwazniejsze. Tylko jestes leniem i pasozytem i wolisz usiasc i plaka. Dobrze ze nie odlaczyli Ci jeszcze internetu. Pomysl sobie ze ludzie w trzy razy gorszej sytuacji daja sobie rade, np ludzie z domu dziecka ktorzy z dniem osiemnastych urodzin ida na bruk, albo osoby niepelnosprawne A ty, poprostu masz slaba psychike i nie nadajesz sie do niczego. Twoja mama ma racje.

Gość lela*
dziewczyno, czy Ty czytasz to, co się do Ciebie pisze?? napisałam, że po maturze wyprowadziłam się od rodziców (też miałam nie ciekawie), wynajmowałam pokój z koleżanką i pracowałam, gdzie się dało! ale jeśli nazs radą są idiotyczne, to następnym razem głupszego od siebie o nie zapytaj