Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropula

Waszym zdaniem - czy obrączka musi być tradycyjna?

Polecane posty

Gość Kropula

Zanim zaczęłam przymierzać obrączki, marzyłam o takiej mocno szerokiej, ale z jakimiś diamencikami. Okazało się, że do moich drobnych palców szerokie obrączki kompletnie nie pasują i bardzo, ale to bardzo spodobały mi się takie wąziutkie, 2-5 - 3 mm otoczone diamencikami i dodatkowo noszone na pierścionku zaręczynowym - o tak: http://www.yes.pl/obraczki_slubne/44436-zlote-obraczki-eternel-ZO-Z-585-OBR-3597MK Mój narzeczony ma obawy, że ta obrączka w ogóle nie będzie wyglądała jak obrączka. Moim zdaniem te obawy nie maja podstaw, ale co wy o tym sądzicie?

Gość jak zwykle durna
reklama

Gość Kropula
Nieee... Na dowód mogę pokazać salon, w którym chcemy te obrączki zamówić: http://www.sklepjubilerski.com/d/S40150T87z,obraczki-z-zoltego-zlota-z-brylantami-0-28ct-si1h-z-certyfikatem-autentycznosci-proba-585-0600 Ten Yes był dla przykładu w połączeniu z pierścionkiem.

Jak dla mnie to ładniejsze są tradycyjne obrączki. moja kuzynka wzięła sobie złotą z oczkiem z brylantu, jej mąż klasyczną złotą. Juz na weselu stwierdzila, ze męża obrączka ladniejsza i po co ona brała z tym oczkiem :P Tak więc, przemysl to czy aby na pewno nie zmienisz zdania. I Twoj narzeczony ma race, to nie wyglada jak obrączka.

nie podoba mi się. na palcu nie bedzie wyglądała jak obrączka tylko jak pierscionek

Gość Kropula
Bo to cerber - obrączka ma z daleko krzyczeć: "Ona ma męża!" :):) Ja i tak uważam, że jest piękna i pięknie wygląda. :)

Gość sdfvsdfcgdchgvcgrd
wygląda pięknie, owszem, ale nie jak obrączka Moja rada kup sobie tradycyjną obrączkę, a po ślubie taki pierścionek na drugą rękę na przykład na środkowy palec

Gość heheihih
Ja tez upieralam sie przy brylancikach jak przyszlo do wybierania w sklepie pan powiedzial ze wcale nie poleca takich obraczek nie wygladaja jak obraczki tylko jak pierscionek i odradzal mi ten pomysl chociaz sa duzo drozsze mowil tez ze bedzie problem z pomniejszeniem lub zwiekszeniem dlatego wzielismy normalne i jestem bardzo zadowolona ze takie wybralam.. moim zdaniem to juz przesada faktycznie obraczka ma byc obraczka..

Gość Kropula
Nikt nie ma takich obrączek? Albo podobnych?

Gość Kasiablanka
No niby tak, ale niektórzy chcą się wyróżnić. Moja koleżanka koniecznie chciała obrączki tytanowe. Miały symbolizować trwałość ich związku :) Tak więc każdy ma jakieś swoje udziwnienia:). A np takie? http://blog1.saladlaciebie.pl/wp-content/uploads/2011/10/miood.pl_.jpg Ja pewnie bym się nie zdecydowała, ale może ktoś, kiedyś :D

Gość Kasiablanka
Nie, ale mi osobiście się podobają :D

Gość Kropula
Kasiablanka, ale obrączka którą ja bym chciała, nie wygląda jak śrubka. :) Kurcze, zmartwiłyście mnie, bo już byłam na nią zdecydowana. :( A tu każdy uważa, że w ogóle nie przypomina obrączki. :(

Gość kraczek
moim zdaniem nie musi byc tradycyjna. To symbol dla was, a nie dla ludzi. Ja mam własnie taką z brylancikami- mnie sie bardzo podoba!

Gość Kropula
Właśnie ja też tak uważam, zwłaszcza, że pierścionek jest ewidentnie na pierwszy rzut oka zaręczynowy, a "kółeczko" noszone na nim, nawet wysadzane brylancikami, czym może byc jak nie obrączką? Tylko że mój narzeczony twierdzi, że powinno byc widać, że to obrączka. Podoba mu się tak z brylancikami, ale twierdzi, że jest bardziej pierścionkowa niż obrączkowa. :(

Gość berry125
Kropula, domyślam się że nie o takie chodziło ;) Te podałam tylko, bo są śmieszne, ale pisałam, że Twoje mi się podobają. I uważam, że jeżeli zdecydowałaś się na takie, to powinnaś je kupić. To jest coś co będziesz nosiła jeszcze długo, długo i ma podobać się przede wszystkim Tobie :).

Gość kraczek
ale przecież to Ty będziesz nosiła tą obrączkę, a nie narzeczony, prawda? Więc jesli podoba Ci się taka "pierścionkowata" to się nie zastanawiaj. Będziesz ją nosiła do końca życia, więc kupcie taka jak sie Tobie podoba.

Gość berry125
Mój nick nie chciał wejść :(

te ostatnie przypominaja bardziej obraczki niz te pierwsze. Ja tez chcialam z brylancikiem bo ladne i wogole ale stwierdzilam ze to jednak ma byc tradycyjna obraczka wiec bede kupowala tradycyjna. ale kazdy ma swoj gust

Gość :))))
jak kto woli... moi znajomi sobie wytatuowali - przynajmniej nie beda musieli pamietac czy zalozyli czy nie... ;) moim zdaniem - BARDZO ODWAZNE :)

Gość nie musi byc tradycyjna.Ja mam
zlota z diamentami,nie jest szeroka.Pierscionek zareczynowy tez nie jest tradycyjny,bo mi sie te wszystkie z wystajacymi kamieniami nie podobaja (moj jest dosyc szeroki,z diamentami).Obraczka z pierscionkiem idealnie pasuja.Nikt nie ma watpliwosci,dlaczego nosze akurat takie pierscionki na serdecznym palcu tylko dlatego,ze nie sa "tradycyjne":) Wybierz to,co sie Tobie podoba🖐️

Gość Kropula
Dzięki! Powiem wam, że przymierzyłam ich chyba ok. 20 i w tej czułam się najlepiej i moim zdaniem wyglądała najpiękniej.

Pewnie, ze nie musi być tradycyjna obrączka. Podoba mi się bardziej ta druga, ale nie zdecydowałabym się na nią sama. Chociaż są ładne, ja wolę mieć taką obrączkową ;) Czułabym się jakbym nosiła dwa pierścionki :) Ale to nie jest dla ludzi, tylko dla Was, więc wybierzcie takie jakie Wam się podobają, a inni moga myślec, co chcą ;)

Gość hankamost
Będzie ładnie wyglądało, o ile masz biały pierścionek zaręczynowy. Ja mam pierścionek zaręczynowy z białego złota, a obrączkę ze środkowym pasem z żółtego złota (białe po bokach). Noszę je na jedym palcu i ładnie ze sobą współgrają.

Gość Kropula
Hankamost, pierścionek mam z żóltego złota i obrączki też są w tym kolorze.