Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Ani

Grypa u 13-latki

Polecane posty

Gość Mama Ani

Moja córka Ania zachorowała dziś na grypę i ma teraz 38.5 st. gorączki - Co mam jej dać na gorączkę ?

Gość wereisyourhunger
Proszę Pani, najskuteczniejsza w takiej sytuacji będzie pyralgina, nospa bądź ibuprom. Przeczyta Pani ulotki i poda dziecku odpowiednią ilość w ciągu doby. Dodatkowo okłady zimną wodą co 5-10 minut. Jeżeli doskwiera jej też ból brzucha + gorączka, niech zażyje nospę i niech zaśnie . Jeżeli w ciągu tygodnia to nie pomoże, proszę zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu.

Gość wereisyourhunger
Aha, jeżeli nie ma apetytu a jest głodna, zrobi pani jakiś dobry rosołek, to pomoże - mi pomogło :)

Gość Mama Ani
A czy czopek jest dobrym pomysłem ? Mam Paracetamol w czopkach i chciałabym dać córce

Gość może być czopek
czopek nie szkodzi na żołądek tj.tabletki.

Gość wereisyourhunger
Może być czopek, jakbym miał to też pewnie wtedy bym użył. Pozdrawiam i życzę zdrówka :)

Gość Mama Ani
Dałam jej przed chwilą ten czopek :-) A co robić jak po tym czopku gorączka nie spadnie ?

Gość Mama Ani
Bylysmy u lekarza i on.zapisal czopki bo nie jest to grypa tylko ppwazna choroba. Ale Ania nie chce brac ! Probowalam sama zalozyci pozwolilam jej zrobic to samej, ale wyrzucila do kwiatu :( zamowilam w aptece odpowiednik w tabletkach ale przyjedzie za dwa tygodnie a internetu nie mam juz przez miesiac. Pomocy !