Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra opiekuje sie dzieckiem

Moge wyjsc z malutkim dzieckiem do centrum handlowego?

Polecane posty

Mam pod opieka 3 miesieczna siostrzenice. Niestety moja siostra jest w szpitalu:( Miala dzis operacje i nie zapytam jej czy moge malutka wziac, bo jutro rano jej nie odwiedze a telefon bedzie miala wylaczony na pewno. Chcialam wybrac sie jutro do CH w celu obejrzenia butow i moze jakiegos zakupy. Nie wiem jednak czy moge z takim malenstwem. Niby nic pilnego, ale dzis rozlecialy mi sie buty adidasy:D a nie mam kozakow na zime tylko same buty na szpili (do pracy) a w takich z mala raczej na spacer nie wyjde ani nic. Dodam, ze nie mam sie kogo zapytac, bo kolezanki dzieci nie maja, z ojcem nie mam kontaktu, a mamy juz nie ma:( Podpowiedzcie kobietki czy moge wziac taka kruszynke na godzinke czy nawet 40 minut?

no jasne. Po skończonym miesiącu można zabierać dziecko w miejsca publiczne, tak mówiła mi położna- do miesiąca dziecko się dopiero klimatyzuje w swoim otoczeniu :) Ja z trzymiesięcznym dzieckiem byłam już w górach, tak więc spokojnie :)

ubierz ją tylko na cebulkę-tak, żeby bez problemu w sklepie rozebrac ją troszkę

Gość ......Mirabella....
no pewnie ze mozesz to nie 3 tygodniowe dziecko. śmialo idz tylko ją rozbierz w CH zeby sie nie przegrzala bo potem jak wyjdziesz na zimno to bedzie zbyt duza roznica temperatur i moze ją przewiac.

Jasne, idz - chyba tylko nie bardzo wiesz na co sie porywasz :) Z doswiadczenia wiem - zadnych zakopow z dziecmi. Jest to mega stresujace i frustrujące. Chociaz ja i tak mialam latwiej bo karmilam piersia a Ty? Pakuj wielka torbę, nie zapomnij porozbierac dziecka w centrum :)

dziekuje:) a mozesz podpowiedziec w co ja ubrac tak zeby mi nie zmarzla. Dodam, ze pojdziemy do CH, bo mam niedaleko i chce to polaczyc ze spacerkiem. Jakies 15minut w jedna strone. I co ewentualnie zdjac jej bedac na miejscu?

e tam dziecko jest w takim wieku ze nic tylko na specery/zakupy chodzic. Gorzej z takim rok w gore...

Ja bym założyła body z długim rękawkiem, ciepły sweterek, na to kurteczkę, czapkę, szaliczek, rękawiczki kocyk i do gondolki- a w CH zdjęłabym czapkę, kurtkę, szalik, rękawiczki

Gość ......Mirabella....
nie przesadzaj z tak malym dzieckiem chodzi sie super na zakupy bo zazwyczaj spi ja ze swoja moglam chodzic caly dzien aby tylko butla mleka byla. Za to teraz ma 16 miesiecy i zadne zakupy w gre nie wchodza bo jej nudno siedziec w wozku. Autorko wez butelke ale skoro wyskoczysz na 40 minut to moze wcale nie trzeba mleka ale wez bedziesz spokojniejsza i udanych zakupow.

wiadomo, butelke wezme, bo mala jest na butli. piersi raczej nie dam:D I jeszcze takie pytanie, bo nigdy tym sie interesowalam czy w takim centrum mozna gdzies w razie czego przewinac dziecko?

dokładnie-ja z moją córką do 7 miesiąca mogłam pójść wszędzie. Teraz ewentualnie bardzo szybkie zakupy,bo inaczej zamieniają się w koszmar

czapeczke tez zdjac? Myslalam, ze moze czapeczke zostawic, ale nie znam sie na tym... I kurtke tez calkiem tak? Nie to, ze tylko rozpiac? Szalik i rekawiczki to wiem. Ale wlasnie nie wiem jak z kurteczka i czapka

Zależy, czy to duże miasto. Ja mieszkam w mniejszym, mamy wprawdzie 2 centra,ale w żadnym nie ma pokoju dla matki z dzieckiem. Jak nie będzie, to wejdziesz do damskiej toalety i przewiniesz ją w gondolce,weź tylko tetrową pieluszkę do podłożenia , ogólnie weź, bo w tych pokojach do przewijania czasem jest niezły syf

Gość ......Mirabella....
no pewnie powinna byc toaleta oddzielna dla mam z dziecmi tam jet przewijak. Ostatecznie jak nie to pewnie w CH sa ławki wez pieluszke tetrową czy flanelowa rozłozysz, przewiniesz na ławce i wlozysz do wozka

Ja kurtkę i czapkę ściągałam, bo jak wyjdziesz z nią z powrotem na dwór, mogłaby się przeziębić, jakby się zgrzała w środku

body +sweterek+rajstopy+spodnie+czapka+kurtka i przykryj kocem jak wejdziesz do srodka zdejmij kurtke i czapke, odkryj malucha. Zabierz butelke z proszkiem, grzechotke ze 2 pieluchy na zmiane (sa specjalne pokoje do przewijania kolo toalet) pieluch tetrowa i mokre chusteczki

Gość ......Mirabella....
zdjemij czapke, rękawiczki, szalik kurtke czy kombinezon co tam mała ma na zime. Masz np grubszy pajacyk np z polarku to załóz go pod to body z dlugim rękawem i w tym moze zostac w CH ewentulanie przkryj pieluszką.

no właśnie, spodnie jeszcze :P chyba, że mała ma sam kombinezon, to go rozepnij w CH na tyle,na ile będzie to możliwe, a żeby nie budzić Małej, bo pewnie zaśnie

Gość ......Mirabella....
w CH zazwyczaj jest gorąco bo niemilosiernie grzeją lampy

Oczywiscie czpake i kurtke musisz zdjąc, inaczej dziecko ci sie zgrzeje i jak wyjdziecie na dwor to moze sie przeziebc. Zazwyczaj są miejsca do przewijania. Ja nienawidze zakupów z dziecmi i dla mnie to ostatecznosc.

dziekuje wam bardzo za rady:) Mieszkam w duzym miesice wiec mam nadzieje, ze bedzie pomieszczenie do przewijania skoro piszecie, ze przewaznie sa. No to teraz juz wiem jak ubrac mala przynajmniej i co jej zdjac;) A powiedzccie mi jeszcze czy 40 minut lub tez godzina w takim CH to nie za duzo dla takiego maluszka? Bo nie chce jej zaszkodzic

Nie, pewnie będzie spała, ale przygotuj się ewentualnie na przyspieszone zakończenia zakupów, jakby Mała zaczęła nagle głośno płakać :) moja tak czasem miała....ale ogólnie spała

Gość ......Mirabella....
spokojnie nie panikuj nic jej nie bedzie mala zapewne będzie spała. Luz nie spoinaj sie i ta godzinke czy nawet 1,5 mozesz pochodzic tylko wez mleko.

Gość ......Mirabella....
jezeli tak bardzo sie boisz to idz z nia z rana zanim bedzie full ludzi, będzie spokojniej i mniejeszy tlok

to mysle zeby ubrac ja tak: body cieple, rajstopki grubsze, spodenki, sweterek taki bardzo cieplutki, ocieplane skarpetki i na to zimowa kurteczka plus w wozku jeszcze kocyk. oczywiscie do tego szalik, rekawiczki. Tak bedzie ok?

oczywiscie z rana wlasnie planuje wyjsc, bo wzielam wolne specjalnie by sie nia zajmowac:) A skoro juz tu zalozylam temat to mam takie pytanie czy moglabym wziac mala np. zeby podjechac do firmy? Ale to juz samochodem, a nie na spacer. i czy w takim wypadku musze brac wozek czy wystarczy fotelik? Przepraszam, ze tak sie dopytuje, ale dla mnie to zupelnie nowa sytuacja, a siostre tez nagle zabrali wiec nawet nie miala jak mi wskazowek udzielic:(

Gość ......Mirabella....
ja bym odpuscila ten gruby sweter a nieco lzejszy bym zalozyla. NIe jestem zwolenniczka przegrzewania. I tak bedzie przewnie opatulona po sam nos w wozku grubym kocem.

Myślę, że bez problemu, weź fotelik , jak weźmiesz go w rękę to nie powinien być jakiś bardzo ciężki :)

Gość ......Mirabella....
takie male dziecko mozesz nosic w nosidelku jezeli sie nie buntuje ale zazwyczaj dzieci uwielbiaja w nim siedziec. i uprzedze twoje pytanie nic sie dziecku nie stanie jezeli bedziesz je nosic w nosiedelku jakis czas. Jedz kobieto spokojnie.