Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszemiktos2

znowu o piersiach - ból . pomozcie...

Polecane posty

Gość napiszemiktos2

czy to normalne ze tydzień po okresie bolą mnie piersi? okres skonczył mi sie 23.11 30.11 pojawil sie ból piersi , który trwa do dzis

Gość napiszemiktos2
up up

mastopatia sie szykuje:/ 4 lata temu wycinałam włókniaka z piersi.Wewnątrz tej piersi mam nico inną strukturę obecnie.Pojawiły się w sumie same zgrubienia.2 lata temu bylam na kontroli uznano ze idzie w kierunku mastopatii,nio i niestety ten ból.Ból jest objawem zmian mastopatycznych.

Gość napiszemiktos2
dodam ze ciaza wykluczona przez b-hcg w pazdzierniku bol piersi po okresie towarzyszyl mi jeszcze ok . 2tyg ... nie wiem co to moze byc:(

Gość taka_sobie_klara25
a badalas poziom prolaktyny??

Gość napiszemiktos2
nie....

Gość taka_sobie_klara25
to idź do lekarza niech da ci skierowanie albgo sama zrób prywatnie na poziom prolaktyny, bo prawdopodobnie to ona szaleje w twoim organizmie.

Gość napiszemiktos2
taka sobie klara 25 - ale do rodzinnego mam isc czy do ginekologa??

Gość taka_sobie_klara25
najlepiej do ginekologa, bo jak podziesz to rodzinnego to on i tak cie odesle do ginekologa. moze sie zdarzyc ze ginekolog (jak masz rutyniarza) tez nie da ci skierowania, wtedy udaj sie do laboratorium, tudziez kazdej przychodni w ktorej pobieraj krew na badania i zapłać ok 20 zł i zrób je sama. sama musze sobie zrobic bo ostatnio cos znowu mnie cycuszki bola bardzo:)

Gość napiszemiktos2
ok - dzieki :)

Gość napiszemiktos2
up up

Gość kasinka...
powiedz ginekologowi o dolegliwosciach. Moj mnie od razu wyslal na usg piersi. Sam je tez zbadal, ale powiedzial, ze to za malo i nie ma co ryzykowac (mam wlokniaka i on mnie "ciagnal"). Kiedys juz go kontrolowalam, ale objawy sie nasilily. W zaleznosci od rodzaju zmian (niekoniecznie zaraz zlosliwych) niektore sie usuwa, a niektore tylko obserwuje. Moj wlokniak po usg natychmiast sie uspokoil :D a i wyniki badan tez nie wskazywaly na koniecznosc chirurgicznej interwencji. Badanie na skierowanie jest bezplatne, ale mozesz poszukac tez przychodni, w ktorej wykonuja usg prywatnie. Nie jestem pewna ale dzis moze to kosztowac od 50 do 100zl. Wynik jest od razu.

Gość napiszemiktos2
kasinka - ale co ma wspolnego bol piersi a okres , skapy badz bezbolesny? raczej nic . tym bardziej ze w listopadzie skrocil mi sie cykl. a gin moze mnie co najwyzej wyslac na zbadanie poziomu hormonów..

Gość kasinka...
bol piersi moze byc zwiazny z bolesna miesiaczka, ale wcale nie musi. Usg piersi powinnysmy wykonywac obowiazkowo co kilka lat. A juz na pewno jesli piersi bola...