Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loserka z 1987

Coraz gorzej pamietam czasy sprzed "ery internetu"; co ja wtedy robilam calymi

Polecane posty

Gość loserka z 1987
hmm wy z '80 pewnie pamietacie wiecej ;)

Wspaniałe lata 90te :) wtedy była wolnosć słowa! Najlepsze imprezy odchodziły w tych latach, w tej drugiej połowie lat 90tych :)

Gość Ja pamietam, jak nie bylo tv
słuchalo sie radia, a przede wszystkim czytało ksiazki. No i wiecej romawiało rodziną. Co wcale nie znaczy,ze zycie z internetem jest gorsze - masz wiekszy wybor ( bo dalej moes czytac, rozmawiac i słucha radia do woli) , tylko trzeba z tego sensownie korzystać

Gość delgina
zgadza się, demokracja to też góvno demokracja to marketing i wolnośc slowa politycy mogą wszystko powiedzieć co chca ludziom tak samo jak w reklamie produktu - moga powiedzieć wszystko o produkcie co człowiek chce usłyszeć rządzi pieniądz, nawet żeby wyhodować gwiazdę olimpijską to potrzeba do tego mnóstwa forsy a nasi piłkarze za komuny odnosili największe sukcesy z Bońkiem na czele i nie mieli sponsorów, grubej kasy ani luksusów , mieli tylko ideologię i siłę fizyczną i psychiczną innych sportowców tez mieliśmy i bez forsy

Gość wiwwrfe
z reka na sercu => kto by chcial teraz tamte czasy?? tylko patrzcie jako DOROSLI a nie dzieci ganiajace po podworku -brak kasy, zacofanie, brak rzeczy w sklepach, ubrania z przecen, niemozliwosc wyjazdow za granice, trudnosci z wlasnym biznesem, przesladowania , stare niemodne mody i ubrania..

ToksycznaKobita -- zapoznaj się ze znaczeniem słowa sarkazm . A później możesz mnie doszkalać.

ToksycznaKobita niema wolności słowa! na stadionach mogłem wywiesić krzyż celtycki w latach 90tych a teraz nie mogę bo są takie lewackie organizacje jak antifa, nigdy więcej, gw, tvn itp itd które współpracują z delegatami piłki nożnej w sumie ci delegaci tez tej samej mafi komunistycznej :( za odpalenie racy wjeżdżają o 6 rano do domu ;/;/;/ Państwo policyjne i pierdolnięci konfidenci!

Pragnę zeby wróciły Najwspaniajsze lata czyli lata 90te kto jest za?! będzie bardzo ciężko! Ale myślę że kiedyś mogą wrócić te wspaniałe lata 90te

Czym się różni czas teraźniejszy od minionego , wówczas kto pracował i kombinował to miał , a teraz to co nie ma komuny ? a szlachetna paczka to dla kogo ?

Gagita dalej jest komuna tylko jeszcze coś więcej niż komuna. Szkoda nerwów. Ta unia europejska to takie same gówno jak czerwona flaga z sierpem i młotem ;/

Ustrój podany z innej strony Europy , zobacz wcześniej byliśmy pod wpływem wschodu a teraz zachodu . A kiedy Polska będzie Polską? Środkiem samym sobie ?

Ja zapewne też tego nie doczekam a nawet emerytury pewnie też nie 67 lat :)

Gość fj
delgina zgadza się, demokracja to też góvno demokracja to marketing i wolnośc slowa politycy mogą wszystko powiedzieć co chca ludziom tak samo jak w reklamie produktu - moga powiedzieć wszystko o produkcie co człowiek chce usłyszeć rządzi pieniądz, nawet żeby wyhodować gwiazdę olimpijską to potrzeba do tego mnóstwa forsy a nasi piłkarze za komuny odnosili największe sukcesy z Bońkiem na czele i nie mieli sponsorów, grubej kasy ani luksusów , mieli tylko ideologię i siłę fizyczną i psychiczną innych sportowców tez mieliśmy i bez fors trafione dosadnie w sam srodek :Dfacyt : ideologie demokracji i komuny polaczyc i wyciagnac zloty srodek, tylko jaki?

Macie dyskutować jak kiedyś było a nie przerzucać sie złośliwosciami.:( Już te gimgówna tak opanowały kafeterię,że wpisujecie sie do nich.Wstyd drogie i urocze Panie:O:(

Gość delgina
tez się zgadzam , dalej jest komuna co z tego że sklepy pełne, markowe ciuchy są , unia zalewa nas gorszym towarem bo ma tu zbyt duży i tanią siłę roboczą, dużo młodych ludzi co wszystko łykają np ubrania Zary są te ktore się nie sprzedały na zaqchodzie albo gorszej jakości a ludzie polacy kupują bo markowe , bo prestiż zresztą są droższe ciuchy markowe u nas Polsce niz za granica, perfumy są dwa razy droższe pomimo że ludzie zarabiają 10 razy mniej ale wolnośc i demokracja , przykre i to chwalenie się mozna za granicę pojechać chyba do roboty mycia kibli bo tak w 80 % wyjeżdżają lub na jakieś wczasy z ustalonym hotelem , mozna już pojechać za 1000 zł , taniej nawet niż wczasy w Polsce i to taka wspaniałosć ma być ? no może , jakaś mozliwośc zobaczenia innego kraju jest , ok ale nadal nie jesteśmy wolni , nie możemy realizować swoich pomysłów przesiebiorczych bo nas ZUS zniszczy idt , pracownicy pracują na czarno bo pracodawce nie stać na odprowadzanie składek , później taka osoba nie ma emeryturu bo nie ma wypracowanych lat pracy, starzeje się, trafia do szpitala a lekarze nawet go nie leczą bo wiedzą że nie dostaną zwrotu pieniędzy z budżetu za to więc lezy i umiera taki człowiek 59 lat cięzko pracował, zdrowie wysiadło, emerytury nie ma , taka wspaniała ta nasza demokracja

Gość fj
Gagita Ustrój podany z innej strony Europy , zobacz wcześniej byliśmy pod wpływem wschodu a teraz zachodu . A kiedy Polska będzie Polską? Środkiem samym sobie ? CZY ZA TYM ZACHODNIM USTROJEM NIE WALCZYLA CALA POLSKA? jezeli sie myle prosze mnie poprawic

Gość delgina, w koncy ten kapitalzm
mamy o wiele krocej, niz zachów, pensje sie baaaardzo powoli, ale zrownują. Pamietam, kiedy zarabialam jako praciownik naukowy na uczelni 20 dolarow , czyli dawne 2 tys zł. O czym my mowimy...

Gość delgina
Polska własnie walczyła za tym zachodnim ustrojem ale zbytnio się im oddali BEZ STAWIANIA ŻADNYCH WARUNKÓW zachod zrobil z Polską co chciał w innych krajach ucieśnionych tez wywalczono wolność ale społeczeństwu zapewniono bytowanie i pilnują swojej narodowej gospodarki ja ja widzę że walęsa walczył o wolnosc robotników , o wolne soboty teraz w fabrykach bosch, LG, Wrangler itd polscy robotnicy zarabiają 1200 zł i sie cieszą , pracują też w niedziele jak im wypadnie , w świeta też ale demokracja :D

Oczywiście że tak , wszyscy mieli dosyć komunistów i ich ustroju , ale mnie chodzi o następstwa tego UE , wspólna waluta i takie podobne , bez tego Polska zginie czy znów będą rozbiory ? Sami nie potrafimy nic stworzyć ?

delgina - doslownie , demkracja , koreańczykom się w pas klaniają , inaczej na chlebek nie będzie.

Gość wiwwrfe
NO TO SERIO byscie chcieli by wrocily tamte czasy? milicji i zamknietych granic? czy nie korzystacie z dobrodziejstw komorek,internetu, demokracji, mozliwosci wyjazdow?

Gość wiwwrfe
a moze raczej tesknicie ze DZIECINSTWIEM, mlodoscia, beztroskoscia tamtych lat, a nie stalinem, gomulka i innymi takimi?

Gość delgina
internet, komórka i tak by przyszły bez wzgledu na ustrój, nie chcemy żeby wróciło ale jest tak samo tylko odbicie lustrzane czyli inaczej ale tak samo :D , kontynuacja komuny troche inaczej wyglada

Oczywiście nie chciałabym wstać w sobotę i znów nie ma teleranka :) A w telewizorni W.J ale ja nie tęsknię za dzieciństwem ,mnie jest teraz dobrze. Chociaż.... :)

Gość delgina
mi też jest teraz dobrze tym bardziej że nienawidzę stać w kolejkach :D jak byłam dzieckiem to juz nie chciałam stać nie lubię też sie tłoczyć przed otwarciem jakiegoś sklepu, marketu i ścigac się to nie w moim stylu :D