Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ujyhfgjd

Dlaczego tyle ludzi uważa, że ryba to nie mięso?

Polecane posty

Gość ujyhfgjd
Ryba to nie mięso, bo tak mówi "taka_pewna_internautka" i wszyscy się mają dostosować. :D Tak jest!

Gość madrakamilka
Wg mnie teraz - robiono ostatnio testy naukowe i wykazaly ze ryba reaguje na bodziec bolu tak samo jak przedstawiciele ssakow i ptakow.

Gość oliwka śliwka 880808
od zawsze mnie to nurtowało, przecież ryba to zwierzę jak można w ogóle mówić że nim nie jest, to chore ! A wegetarianie którzy nie jedzą mięsa a wcinają ryby to jakaś żenada.

Gość madrakamilka
WyplutyPsychicznie-spoleczenstwo nie jest jeszcze globalnie zrozumiec pewnych kwestii dotyczacych wlasciwego zywienia, nie czaja ze jesli nie sa w stanie bez emocji zabic zwierzaka i go zjesc na surowo to nie sa naturalnymi miesozercami. Ale co ja sie bede tu rozpisywac:D Kazdy ma google.

Gość wwrrr
Internatutka - to wtedy juz nie sa wegetarianami, a zdrowo odzywiajacymi sie ludzmi. Co oczywiscie sie nie wyklucza.

Gość ujyhfgjd
internautko - w takim razie niech się po prostu nie nazywają wegetarianami. Mogą sobie jeść co chcą ale po co pieprzą, że są wege jak nie są? Ja do kościoła nie chodzę, więc siebie katoliczką nie nazywam, nie? :P

Gość madrakamilka
Sorry mialo byc ze spoleczenstwo nie jest jeszcze gotowe na to zeby zrozumiec ze.....itd itp. :D

Tu chodzi o kalorie bo Ryba jest mało kaloryczna i ileś tam kalorii nie moze w piątek przekraczać dlatego Rybka na piątek :D ale to niech napiszą że chodzi o kalorie :)

Gość ujyhfgjd
Jasne każdy niech sobie co mu się podoba tylko PO CO?! Oczywiście, że ja mogę wyjśc z domu i na ulicy rozpowiadać, że jestem księżną Monako i żywię się tylko burakami ale PO CO?

Mięso mięśnie szkieletowe uznane za zdatne do spożycia wraz z przylegającymi tkankami: łączną, kostną i tłuszczową oraz narządy wewnętrzne jak, wątroba, nerki, żołądek, ozór, mózg, płuca itp. Określenie stosuje się głównie do ciał różnych gatunków zwierząt ssaków, ptaków, ryb i innych jadalnych zwierząt, zabitych lub padłych przeznaczonych do konsumpcji. Zazwyczaj jest efektem przemysłowej hodowli (chów wielkoprzemysłowy), lecz również może być efektem polowania w swoim naturalnym środowisku. Rzadko zjadane bezpośrednio po zabiciu i nieprzetworzone. Najczęściej przetworzone termicznie gotowane, smażone itp

Gość otnok
od najdawniejszych czasów ryby są jednym z podstawowych składników pożywienia człowieka. Rybie mięso jest łatwo przyswajalne i wartościowe pod względem odżywczym. Zawiera wysokiej jakości białko, jod, fosfor, potas, wapń oraz witaminy A i D.

Gość ujyhfgjd
No tak, według mnie to jest właśnie mięso. :) Niestety chyba nie poznamy tych innych "naukowych" definicji...

Gość otnok
Ryba to mięso, ale nie jest to mięsko krwiste.

Gość ujyhfgjd
Czym w takim razie jest ryba? Czy doczekam się odpowiedzi na to pytanie?

ryba to organizm zywy, zwierze, wiec jak najbardziej zalicza sie do miesa. Nie wiem dlaczego niektorzy maja watpliwosci :)

Gość ujyhfgjd
Zresztą to nie są poglądy tylko wegetarian. :) więc daruj sobie obłudny hipokryto i wracaj do kościoła

Gość ujyhfgjd
Jakoś wszędzie na internecie gdzie nie patrzę to widzę, że mięso to też ryby i, że ryby są mięsem. Wszystko to są błędne opinie a Ty masz rację, tak?

No to sie okazalo ze ryba jest owocem i z niej moze wyrosnac roslinka jak i pomidor. Gratuluje tak madrego wywodu.

Gość wwrrr
Ryba (tak jak i kurczak) jest wiec miesem w sensie umownym - tak jak pomidor warzywem. Czyli debile wegetarianie nie beda go jesc, tak jak nie jedza podrobow. Gdyby nie jedli miesni, a jedli zoladki, moze by zmadrzeli.

Gość Szymuś
Ja jem codziennie śledzia a śniadanie.

Gość ujyhfgjd
Tutaj chciałabym zauważyć, że wegetarianizm polega na nie jedzeniu zwierząt. Bez żadnego wymyślania, że to co lubię to nie mięso i odwrotnie. A żeby twierdzić, że ryba zwierzęciem nie jest to chyba aż tak głupi nie jestescie? :D

Definicja Wegetarianizm, jarstwo rodzaj diety charakteryzujący się wyłączeniem z posiłków produktów pochodzenia zwierzęcego i ewentualnie jaj lub nabiału z pobudek moralnych, etycznych bądź zdrowotnych. W języku potocznym wegetarianizm to zbiór kilku diet, które w różnym stopniu ograniczają spożywanie produktów pochodzenia zwierzęcego. Jerszcze raz nie jedza !!!!!! produktów pochodzenia zwierzęcego a nie tylko miesa.

Gość Herodus Maximus
mięso to jest coś co jest na kościach, a mięso rybie jest na ościach, więc mięsem byc nie może, co najwyżej, .ięso

Gość wg mnie teraz
o matko, a wy caly czas debatujecie :D oczywiscie, ze ryba jest zwierzeciem i ze wegetraianin, ktory jada ryby tak na prawde wegetarianinem nie jest a mieso to kwestia definicji, przyjmijmy, ze sa jeo rozne odmiany bo oczywiscie tkanka ryby rozni sie ooorgomnie od tkanki miesniowej krowy

Gość wg mnie teraz
*naprawde