Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ujyhfgjd

Dlaczego tyle ludzi uważa, że ryba to nie mięso?

Polecane posty

Ave Cesar marchewka to warzywo :D ja z Żydami mam tyle wspólnego co z Arabami czyli nic :) jestem z rodziny katolickiej, przez lata byłem Poganinem, teraz ostatnio zacząłem się interesować katolicyzmem, kiedyś walczyłem z katolicyzmem i nie tylko bardziej z Azją walczyłem czyli Żydami, Arabami bo dla mnie to Azja :D bibli nie rozumię, za kościołami do dzisiaj nie przepadam, ksieży nie trawię, chociaż kiedys w szkole miałem spoko księża z prawdziwego zdarzenia, który to co gadał robił a nie jak przeważnie to czynią ksieża

Gość wg mnie teraz
"Ma serce, ma oczy, ma mózg, ma bebechy? Ma, no to mięso" haha muszka owocowka tez ma oczy mozg i bebechy, ale nie zrobilabys z niej steka ;)

Gość ujyhfgjd
Jeżeli dla Ciebie mięso to tylko te zwierzęta, z których można zrobić stek... Dla mnie każde zwierze to mięso.

Gość wg mnie teraz
mucha to tez zwierze, ale raczej nie ma "miesa" a moze sie myle?

Gość wg mnie teraz
a wiedzialas ze mucha jest zwierzeciem? ;)

Gość Herodus Maximus
Mój znajomy Kaszebe, mówi, że ryba to białe mięso, a więc nie do końca mieso prawdziwe. Chrześcijanie poszli jeszcze dalej i uważają, że w post można jeść gęś, bo rośnie na drzewach jak owoce.

Gość ujyhfgjd
Jakieś tam mięso ma. A dżdżownice mają, Twoim zdaniem, mięso?

Gość Herodus Maximus
jedna Mucha jest aktorką, a druga ministrem

Gość wg mnie teraz
Herodus widze ze ty najamadrzejszy na tym forum :D

Gość wg mnie teraz
A dżdżownice mają, Twoim zdaniem, mięso? ciekawe pytanie. mysle , ze nie calekiem w potocznej definicji miesa. ale dzdzownicze steki bylyby baaaaaaaaardzo dalekim krewnym miesa

Gość madrakamilka
Rybe boli tak samo jak bawola, ucieka , broni sie, prawda? A to ze nie slyszysz jej krzyku to dlatego ze nie wydaje dzwiekow. Ma centralny uklad nerwowy i czuje tak jak kazde inne stworzenie i nie jest to wazne ze ewolucyjnie jest nie rozwinieta az tak bardzo.

Gość wg mnie teraz
poza tym naukowcem nie jestem, jak nikt tutaj, ale troche smiszy mnie ta debata bo problem ludziska lezy w DEFINICJI JAK MACIE JEDNA WSPOLNA DEFINICJI TO MOZECIE SOBIE UKLADAC KATEGORIE I SZUFLADKOWAC problem w tym ze chyba nie ma jedenj def

Gość ujyhfgjd
Skoro były by bardzo dalekim krewnym mięsa to wciąż jednak byłyby mięsem? Skoro tak, to przecież rybom bliżej do "normalnego" mięsa, więc dlaczego nie sa mięsem? I ponawiam pytanie - CZYM jest w takim razie ryba?

Gość wg mnie teraz
madra kamilka chyba nie jestes zbyt madra RYBE NIE BOLI TAK SAMO jak bawola, ryba ma znacznie mniej rozwiniety uklad nerwowy

Gość wg mnie teraz
ujyhfgjd podaj nam jedna z wielu definicji miesa to wlozymy rybe w odpowiednia szufladke, jezeli cie to tak dreczy :D

madrakamilka dobrze Piszesz. Jakos nie umię i nie chcę zabić zwierzaka nawet do zjedzenia :( kiedyś mi ojciec powiedział, chcesz zabić Rybę? a ja na to: nie chcę zabić Ryby i cieszę się ze nie zabiję Zwierzaka :) w mordobiciu nie raz uuczestniczyłem, ale Zwierzaka nie zabiję! Ryba to białe mięso ale mięso :)

nie dyskutujcie z katolami :) Dla nich ryba to nie mięso a dymanie ministranta przez księdza to nie gwałt :classic_cool: No i mieszkanie prymasów i biskupów w pałacach to taka specyficzna forma ubóstwa

Gość ujyhfgjd
Nie znam wielu definicji mięsa. Wydawało mi się, że mięso to po prostu ciało jakiejś istoty żyjącej i myślącej - tkanki różne (głównie mięśniowa i tłuszczowa). Oświeć mnie czym może być mięso jesli nie tym?

Gość wg mnie teraz
wypluty emocjonalnie twoj stosunek emocjonlny do biednych rybek nie ma nic wspolnego z def. miesa :D rozpatrywanie na pzoiomie molekulrnym mialoby wiecej sensu

Gość ujyhfgjd
Sekutnica - niestety o ile nie chcę tak przyporządkowywać ludzi to w tym wypadku co do większości muszę się zgodzić. Katolicy to najwięksi hipokryci... z Kościołem na czele

Gość wg mnie teraz
wg mnie teraz ale Ryba tak samo boi się czuje haha, jaja se robisz, nie?

Gość ujyhfgjd
wg mnie teraz - dlaczego nie odpowiadasz na moje pytania? :) Czym jest według Ciebie ryba i jak wyglądają inne definicje mięsa?

Gość wg mnie teraz
ufghyd ja tez nie znam dokladnie definicji miesa, problem w tym ze jest kilka i wiecej ludzi debatuje nad tym dla mnie najbardziej wiarygodna definicja jest ta wygenerowana przez naukowcow, byc moze gdzies mozna by bylo znalezc tak w internecie pogrzebcie moze, ja musze uciekac

Gość ujyhfgjd
Czyli rozumiem, że nie wiesz :) Ach ten internet, zawsze można szybko uciec przy niewygodnych pytaniach...