Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hqvfpiosha'vjd;

Dzieci obniżają poziom życia

Polecane posty

Gość głupi temat łolelele
chcesz miec dzieci to miej a jak nie chcesz to sie zabezpieczaj i tyle w temacie.

Gość bhu78
mnie dziecko podnioslo poziom zycia mieszkam za granica i odkad urodzilam to juz od panstwa dostalismy tyle kasy ze w zyciu bym tyle sama nie zarobila. Oby tak dalej! drugie dziecko w drodze dokladnie ja tez:)

Gość 9 yg'heldivahgal;/HJA
Nigdzie nie została zawarta wątpliwość, czy miec dzieci czy nie miec :))))))))))))))))))))))))) Ja po prostu zauważyam prawidłowośc ;)

Gość Dziekiacoooooo
Pochwalę się a co:) my mamy jedno dziecko i jak na razie nie widzę różnicy tzn.stać nas na dużo ,dziecko ubieram w next butki dość dobrej firmy clarks i zabawki jak nam sie nudzi to jedziemy na łowy:) Mała ma duuużo zabawek jak to dobrze! że nie muszę oszczędzać na dziecku:)

nie ma takiej możliwości w życiu, żeby się zabezpieczyć na 100%... moim rodzicom dobrze się wiodło, a pewnego dnia wszystko poszło w rozsypkę - bankructwo, choroby, co w takiej sytuacji - zabić dzieci? nie...trzeba szukać wyjścia.. dlatego - mimo, że nie popieram nadmiernego optymizmu, czyli lekkomyślności uważam, ze nie można wszystkiego podporządkować pieniądzom, tak jak wszystkiego od linijki zaplanować...ważniejsze dla mnie od zabezpieczenia finansowego jest sposób radzenia sobie z przeciwnościami, stresem i w trudnych sytuacjach - to jest podstawa a pieniądze przychodzą i odchodzą...

Gość 9 yg'heldivahgal
Osobiście , razem z drugą połówką, zamierzamy wstrzymac się z dzieciakiem do momentu, gdy wydatki na nie i moja półroczna nieobecność w pracy pozostanie dla nas nieodczuwalna w zakresie poziomu zycia.

Gość niektory mylą jakość zycia
z kasą. Dziecko cieszy o wiele bardziej , niz kasa. Jeli ktos decyduje sie na dziecko swiadomie, w odpowiedsnim czasie i z sensownym partnerem , to obnizenia standartu nie zauwazy. Ale jak ktos jest zyciowa lamaga, to kazdy pretekst dobry, zeby narzekac ma standart. Jest dziecko - jest pretekst ,zeby na cos zwalic zyciowe niepowodzenia. Ale to tylko kwestia charakteru, niezaleznie od tego,czy ma dzieci czy nie, fujara fujarą zostanie.