Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sondda

Nie jestem debilem, oznacza to, ze nie wierze w boga

Polecane posty

Gość a ja bym chciałabym
nie mów mi o mojej głupocie tylko przedstaw argumenty . o allahu sie nie bede wypowiadac bo nie wiele wiem o islamie. czemu ktos kiedys miał uwierzyc komus ze jest jezusem? na tej samej zasadzie ja moge wyjsc w miasto i twierdzic ze jestem bogiem . i ze mają wierzyć bo ci którzy uwierza dostąpią bram nieba ?

a dlaczego miałabyś uwierzyć temu co powiem skoro dla ciebie jestem głupim katolem? żadne argumenty do ciebie nie dotrą a odsyłanie do przestudiowania Pisma Świętego też nie wiele pomoże.

Gość a ja bym chciałabym
nie no powiedz. chetnie wysłucham

kościół nielegalnie zarabia niezgodnie z prawem ale oczywiście politycy boja się zadzierać żeby sie nie narazaić bo będzie straszenie bogiem np jak człowiek w twojej rodzinie umrze to ksiadz pobiera od ciebie 50% zasiłku pogrzebowego lub mniej jaki dostaje sie od państwa i nie odprowadza od tego podartku, pobieraja opłaty z chrzty, bierzmowania,komunie,śluby, handlują placami, zbierają kasę po tzw.kolędzie i nie rozliczają sie z tego nikomu jawne grabieżnictwo i jeszcze wyczytywania z ambony w małych miejscowościach kto jest prawdziwym katolikiem a kto się naraził wszystko w imię boga

to ile dasz na tace może i tak, ale jak już chcesz by ksiądz wyprawił pogrzeb to ile musisz dać? chyba swoją miesięczną wypłatę :classic_cool: niby jest co łaska, o tak :) czyli teoretycznie można dać 50 zł. jednak tak nie jest w rzeczywistości. ksiądz Cię wyśmieje i powie, że przeprasza, ale no nie może za taką kwotę odprawić ceremonii pogrzebowej :O i nie wyssałam sobie tego z palca tylko slyszałam od ludzi. nawet u mnie w parafii takie jajo miało miejsce. pożal się boże proboszcz. książę niezłomny. kutas :):classic_cool:

Widzisz...są dwie kategorie ludzi w Kościele: tacy, którzy chodzą do Kościoła,bo kochają Boga i tacy, którzy chodzą, ale właściwie nie wiedzą dlaczego. Tak samo jest z Księżmi: są tacy, którzy idą z powołania, i tacy, którzy idą dla zarobku. Wszędzie są czarne owce.

'niby jest co łaska, o tak czyli teoretycznie można dać 50 zł. jednak tak nie jest w rzeczywistości. ksiądz Cię wyśmieje i powie, że przeprasza, ale no nie może za taką kwotę odprawić ceremonii pogrzebowej i nie wyssałam sobie tego z palca tylko slyszałam od ludzi. nawet u mnie w parafii takie jajo miało miejsce. pożal się boże proboszcz' -doskonale zdaję sobie z tego sprawę jako Katolik. Dlatego, alb powinno być (naprawdę) co łaska, albo stała opłata. Ubolewam nad tym,że często ludzie nie mają pieniędzy a płacić muszą i to nie małe pieniądze.

Rozumiem wierzyć w Boga. Ale żeby chodzić do kościoła i wierzyć w bajkę o niesamowitych przygodach Jezusa Chrystusa, to trzeba być ograniczonym.

Gość a ja bym chciałabym
czy te opłaty w kazdej religi nie nasuwają na myśl tego ze po to one zostaly stworzone? jak wszystko inne ? zeby ktos mógl na tym zarabiac? jeden stworzyl banki, jeden produkował chleb inny buty a ktos inny sprzedaje "szczescie i wiare "

a ja mam pytanie do was. Dlaczego tak bardzo dociekacie skoro macie w dupie nas i naszą wiarę i wierzycie w coś zgoła innego? Zawsze mnie to zastanawiało

Miernik Ja proponuję Ci odpuścić Bo z tym tłumem idiotów się nie dogadasz No poczytaj tylko uważnie o czym piszą Aż śmiać się chce:PArgumenty na poziomie niedowładu umysłowego Oszczędź sobie nerwów mówię Ci

Biblia została napisana około 2000 lat temu, w czasach gdy wierzono miedzy innymi , że ziemia jest płaska. Ludzie byli wtedy zacofani dlatego wierzyli Jezusowi, w te jego bajeczki.

ja do niczego nie dociekam bo gdybym chciała dociekać to ile bym pedofilów wyłowiła wśród księzy :D mam to w Dupie

W mojej parafii czegoś takiego jak piszecie, nie ma. Co "łaska" czyli tyle ile chcesz dać. Pochowałam już parę osób bliskich, załatwiałam pogrzeby itd dlatego wiem co piszę. Nie neguję tego, że w innych parafiach, może dochodzić do takich sytuacji. Miejcie jednak świadomość, że tego typy taryfikatory są niezgodne z prawem kanonicznym, które wyraźnie mówi: "od ofiar mszalnych, należy bezwzględnie odsunąć wszelkie pozory transakcji lub handlu "(kanon 974). Można to też podciągnąć pod zakaz symonii, czyli handlu świętościami. A za to grozi moi drodzy suspensa!! Zgłaszajcie takie incydenty Kurii. Po to wam o tym piszę, abyście wiedzieli jak z takimi incydentami walczyć. A jak ksiądz będzie wam marudził że mało daliście na kolędzie, to poproście go o pokwitowanie,

Krzysztof- widzisz...ja np.namacanie doświadczyłem miłości Boga i tego,że istnieje. To co dla ciebie bajeczką, dla mnie mnie niezaprzeczalnym faktem.

'bo gdybym chciała dociekać to ile bym pedofilów wyłowiła wśród księzy' -jedyny argument durnych ludzi. Wszędzie trafiają się czarne owce tak jak pisałem. Wszędzie są prowokatorzy. Do dzisiaj nawet w Watykanie są czarne owce i ludzie, którzy celowo mieszają.

Trzeba być człowiekiem wszechstronnym by widzieć i wierzyć w rzeczy ktore dla większości są bajką Nie można od wszystkich tego wymagać To oczywiste Są ludzie złożeni i bardzo prości Dla tych prostych takie rzeczy to bajka, bujda ciemnogród KTo nie jest ograniczony i otwarty na wszystko ten ma szansę doświadczyć Boga

to też jedyny argument debilnych ludzi że ci co nie wierzą to nie maja wyobraźni i są prości bo wierzą tylko w to co zobaczą wyświechtana gadka ja jestem porządnym człowiekiem i nie potrzebuję straszenia gniewem bożym żeby taką być

Miernik głupoty Rozumiem wiarę w Boga ,ale wiara w Pismo święte dziewicę Maryję(hahaha) i kościół to co innego.

Gość mikikun
jesteś idiota Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą." Werner Arber genetyk i mikrobiolog: nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Chociaż jestem biologiem, muszę przyznać, iż nie rozumiem w jaki sposób powstało życie... Uważam, iż życie zaczyna się dopiero na poziomie funkcjonalnej komórki. Najbardziej prymitywna komórka może wymagać przynajmniej kilkuset różnych specyficznych makromolekuł biologicznych. W jaki sposób takie już dosyć złożone struktury mogły się połączyć pozostaje dla mnie tajemnicą. Możliwość istnienia Stwórcy, Boga, stanowi dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie tego problemu." Sir Derek Harold Richard Barton nagroda Nobla w dziedzinie chemii:"Nie ma żadnej niezgodności pomiędzy Nauką a religią... Nauka pokazuje, że Bóg istnieje." Alexis Carrel chirurg nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Najzwyklejszą pychą jest wierzyć, iż jest się w stanie poprawić przyrodę, gdyż przyroda jest dziełem Boga." Pod względem wykształcenia największymi grupami słuchaczy Radia Maryja, według kolejności są: 46% wykształcenie średnie, 25% wykształcenie wyższe, 16% wykształcenie zawodowe, 12% wykształcenie podstawowe. Nie potwierdza się stereotyp Radia Maryja jako rozgłośni osób słabo wykształconych http://www.skupienski.pl/2011/12/03/radio-maryja-raporty-badania-statystyki/

14:26 [zgłoś do usunięcia] aliksandra ja do niczego nie dociekam bo gdybym chciała dociekać to ile bym pedofilów wyłowiła wśród księzy Według róznych badan oscyluje w granicach ) O,% - 1,5 %. Czyli jak sama widzisz, procentowo jet to ilość niższa niż w innych grupach społecznych (np, wśród lekarzy, nauczycieli itd) Chyba że bazujesz jedynie na doniesieniach medialnych i stereotypach na ten temat.

Mi nie trzeba miernika:PWystarczy że czytam te wasze wypociny by wiedzieć ile macie w głowie PUSTKA jak w czarnej dziurze:P Zawsze jest tak że się neguje to czego się nie rozumie Pozdrawiam serdecznie Mam dość czytania kompletnych bzdur

A czy nie lepiej się żyje wierzac ze po smierci spotka się wszystkich znajomych,rodzinę?Dla mnie zycie byloby bez sensu,gdybym wiedziała ze umrę i nic po tej smierci mnie juz nie spotka.A tak,żyję,ciesz,e się zyciem i głeboko wierze ze to Zycie to tylko malutki przystanek a wszytsko tak naprawde zacznie sie po żmierci. Jeżeli autorze nie wierzysz i dobrze Tobie z tym,to zyj sobie ze swoja świadomościa ,ze umrzesz i nic Cie więcej nie spotka.Zjedza Cię robaki i tyle bedzie po Tobie :)