Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ERTGYH

DO PIEKĄCYCH CIASTA NA ŚWIĘTA :

Polecane posty

Gość ERTGYH

JAKIE PIECZECIE CIASTA? BEZ JAKICH NIE WYOBRAŻACI SEBIE ŚWIĄT ? PODAJCIE DOBRE SPRAWDZONE PRZEZ SIEBIE PRZEPISY

ja nie wyobrażam sobie tych świąt bez aromatycznego piernika ani bez makowca pachnącego migdałami ani bez sernika i babki, bez rolad z galaretkami...

ja nie wyobrażam sobie świąt bez aromatycznego piernika ani bez makowca pachnącego migdałami ani bez sernika i babki, bez rolad z galaretkami...

Gość ERTGYH
A CZY TORT KARKOLINKOWY ROBICIE?

Hej :) Zaczynając więc od najbardziej świątecznych: - piernik (Co obowiązkowo 4 tygodnie leżakuje i dojrzewa przed upieczeniem) - makowiec (a co najmniej 3 bo wszyscy go lubią) - tort orzechowy (bez grama mąki) - sernik Do tego czasami jakiś inny torcik mniejszy.

ja nie wyobrażam sobie świąt bez aromatycznego piernika ani bez makowca pachnącego migdałami ani bez sernika i babki, bez rolad z galaretkami...

Gość zazdroszczęęęęęę
U mnie w tym roku rodzina postanowiła, że nikt nie będzie robił ciast, a wszystkie kupimy :o

Gość poznanski kwiatek polny
tort bez maki?? ja sernik bede piekla a mama to nie wiem ;)

Gość Ania27l.
Ja w tym roku zrobię: lodowca 3 bit rafaello śmietankowca sernik na zimno z brzoskwiniami Mało świąteczne może, ale tylko takie mi wychodzą. ręsztę na pewno dostanę od mamy :)

Gość poznanski kwiatek polny
3 bit, rafaello

Gość teska44
pierniczki lukrowane z kolorowa posypką i ciasto miodowe z karmelem i mnóstwem orzechów (tzw Snikers)

3 bit, rafaello, snickers.... patrzę dziewczyny że te same przepisy krążą w różnych częściach Polski :) ja w tym roku 1 raz postanowiłam zrobić pierniczki z lukrem. Tylko foremek nie mogę nigdzie dostać :(

ja nie wyobrazam sobie swiat bez sernika:) w tym roku mam w planach upiec: -sernik - sernik bez sera -snikers -rafaello -jablecznik -shreek

ja bede robic tylko 2 babki, jedna orzechowa i druga jeszcze nie wiem jaka :P i tort - wiecej nie robie bo jeszcze ze 3 ciacha bedzie piec moja tesciowa i jeszcze jakies specjalnosci beda od babci mojego

Gość EDFGH
DZIĘKI WAM ZA WSPANIAŁE PRZEPISY. A MOZE MI PODPOWIECIE JAKIE TO SERNIKI I JABŁECZNIKI PIECZECIE?