Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający sółdzielca

pytanie do właścicieli lokali własnościowych spółdzielczych

Polecane posty

Gość jak wykupisz masz pełną
Co dalej? Zlicytuje to mieszkanie,czy nie może? może chyba...

Wiesz kto nie płaci? Ten,który tak manawruje by kosztem innych pojechać na wczasy.Bo ileż wynoszą odsetki w sm? taniej niz kredyt.A postępowanie sądowe-nawet wygrane napedza kasę komornikowi a nie spółdzielni. Człowiek w trudnej sytuacji przyjdzie po pomoc.

Gość kobietka po 30
Dodam,że z księgi wieczystej wynika,że jest jedynym właścicielem mieszkania, a udział (chyba o grunt chodzi) jakiś mały odsetek. A jak to się ma do eksmisji, bo on bezdomnym zostanie?

Gość pytający sółdzielca
mysle, ze w czasach, w ktorych przyszlo nam zyc wszystko jest jus mozlliwe, niestety

Gość pytający sółdzielca
"jest juz"

Gość kobietka po 30
Czemu już? Jeszcze nie...

Gość bfb tbthn
jak wykupisz masz pełną no i co z tego. skoro kw można sobie założyć i na prawo do...?

Gość kobietka po 30
bfb tbthn A może ty wiesz czym się różni prawo do od własności przy egzekucji komorniczej??????

Eksmisja to nie takie hop siup. Udział-nie jest liczony od powierzni mieszkania tylko od procentowego udziału w gruncie-to są ze cztery zera po przecinku.Wszystko powinni ci powiedzieć w sm.Sprawdź.

Gość bfb tbthn
z perspektywy twojego męża niczym

"bfb tbthn jak wykupisz masz pełną no i co z tego. skoro kw można sobie założyć i na prawo do...?" Bez własnej kw nwet na sp własnościowe zaden bank nie da kredytu hipotecznego :D

Gość kobietka po 30
Byłego męża....dziwi mnie tylko jego postawa,że od kilku mcy nic nie robi,aby spłacić dług...i zatrzymać mieszkanie...

Znam przypadk byłej żony ze sp wł co to dostała 20% wartości.Ale koleś udowodnił,że sam zapracował ma mieszkanie.A dzieli się majątek jak własny-kazdy musi udowodnić większość.

Gość jak wykupisz masz pełną
kobietka po 30 kopnij go lekko w kostkę, może się obudzi :)

Gość bfb tbthn
ambita da da, tylko trzeba będzie wystąpić o załozenie księgi. to już z definicji wynika - kredyt hipoteczny musi być wpisany w hipotekę

Gość kobietka po 30
amita....ja guzik mam do tego mieszkania ...on je nabył po rozwodzie i nie o to chodzi, bo małżeństwem nie jesteśmy od jakiś 16 lat.

Gość bfb tbthn
amita ale ona nie pisze o podziale majątku tylko egzekucji długów przecież

Gość kobietka po 30
A jestem wierzycielem jego z innego powodu...alimentów na córkę.

Gość kobietka po 30
Komornik od pół roku jest na hipotece i mam napisać wniosek o oszacowanie i licytację. I nie wiem co robić...,,myślałam,że się obudzi"...

Gość ale chyba nieco
odeszliśmy od tematu. Z tego co czytam, to chodzi o długi spółdzielni i ew. niebezpieczeństwo utraty lokali na rzecz splaty długu spółdzielni przez właścicieli, któzy nie wyodrębnili swojej własności. Też by mnie to interesowało

Bardzo cię przeprazam ale nie miałam wpisu:amita tak też myślałam... Ja kompletnie nie mam pojęcia o spółdzielniach,bo nigdy nie miałam z nimi do czynienia. Mojemu byłemu mężowi komornik wpisał się na hipotekę-mieszkanie w bloku.Co dalej? Zlicytuje to mieszkanie,czy nie może? dopiero po ostatnim się cofnęłam do poprzedniej strony. Może, oczywiście ale pilnuj interesów. Nic nie jest proste,nie wiem jak toczy się sprawa ale sąd nie podejmie decyzji o egzekucji z prawa jeśli to jest zaległość rzędu kilku procent wartości mieszkania.Zwłaszcza leją na alimenty.Żenujace:( niestety.

Gość kobietka po 30
dług ok 30 tys...300 zł mcznie...czyli trzeba alimenty podnieść...a wolałabym, aby płacił w jakiś sensownych ratach...tylko on to ma gdzieś...

Przepraszam a jak sobie wyobrażasz bankructwo? To gdzieś ty był? płaciłeś jak za zboże i nic cię nie interesowało a jako WŁĄACICIEL to już ok. Prawo cię obroni? Nie! Dlaczego każdy narzeka a niky nie znajdzie paru minut na udziaL w zebraniu? Czy to jest bardziej własność mojsza niż twojsza? to są nasze pieniądze,nasze dobro. Każdy nas ma kasę na domek??? to po haka męczymy się z sąsiadami? Co toku piszę:spółdzielnia jest naszą własnościa.I co widzę? No coment.

Gość kobietka po 30
Sorki,że się podpiełam ....założę topik, może znajdą się kobiety ,które były w podobnej sytuacji i podpowiedzą coś...

Kobietko, prawnikiem nie jestem, gdybym miała taką sprawę to chętnie.U mnie ostatnia to o "podział majątku" Myślę,że adwokat pomoże.

Jedyne co wiem to to,że część nazwy - własnościowe prawo lokalu determinuje wszelkie działania egzekucyjne.Można żądać egzekucji.I nie daj się! Dziecko jest jego i ma obowiązek pomagać w utrzymaniu.Pisz pozwy i nie daj się!

Gość kobietka po 30
Tylko nie rozumiem po co adwokat? przecież to komornik licytuje...wpis na hipotekę już jest...przecież ja sprawy mu nie zakładam już żadnej...

Gość kobietka po 30
Amita tylko jakie pozwy?