Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okokokokokok

Prawa kobiety w ciąży pracujacej na umowe zlecenie

Polecane posty

Gość okokokokokok
do yyyyyyyyy ale z czym nie jestes pewna?

Gość angela.......
okokoko- ja na zleceniu pracuje 2,5 roku studentem juz nie jestem, a w styczniu ide walczyć uo umowę o pracę . Co do Twoich 100% - one są wtedy jeżeli jesteś na umowie o pracę. Przy um zlecenie masz tylko chorobowe, nie ma czegos takiego jak ciąża . Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. To 100% wynika z kodeksu pracy , który Ciebie niestety nie obejmuje

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
mam nadzieję, że tak jest! tak czy siak wydaje mi się, że jest to regulowane kodeksem pracy... trzymam kciuki, żeby okazało się po Twojej myśli!

Gość okokokokokok
do yyyyyyyy dzięki bardzo w poniedzialek w pracy zapytam sie u siebie w kadrach jeszcze co i jak z tym macierzynskim, a po nowym roku pojde do lekarza w sprawie tego zwolnenia. mam nadzieje ze mi wypisze

Gość Wanilia58
"sie nie nalezy z wymienionych ginekolog nie wystawi zwolnienia do dnia porodu jak nie ma wskazan w sumie nie masz zadnych praw dziwie sie ze w tej sytuacji sie rozmnazasz i bardzo dobrze ze zaden pracodawca na ciebie nie trafil bo przez takie jak ty larwy uczciwe kobiety mlode nie maja pracy bo sie ludzie boja ze zostana zaplodnione" ja chciałam zapytać osobę, która napisała ten komentarz zacytowany powyżej jakim prawem obraża autorkę pytania nazwając ją larwą i odbierając dziewczynie kŧóra od ponad 2 lat pracuje na umowę zlecenie zachodzenia w ciążę!!!??????co to ma znaczyć, że młode uczciwe nie mają pracy przez takie co pracują na zleceniu 2-3 lata i jeszcze zachodzą "bezczelnie" i "lekkomyślnie" w ciążę??? co ma znaczyć chamskie określenie -dziwię się że w tej sytuacji się rozmnażasz i dobrze że żaden pracodawca na Ciebie nie trafił bo "przez takie jak ty larwy uczciwe kobiety mlode nie maja pracy bo sie ludzie boja ze zostana zaplodnione" co to za dyskryminacja???? ten zleceniodawca- złodziej a nie pracodawca, który daje zlecenia przez 2-3 lata czy dłużej i nie zatrudnia jest LARWĄ,a nie dziewczyna, kŧóra zaszła w ciążę na zleceniu. zapewne pracuje cały miesiąc i wyrabia godziny jakie wyrabia się na etacie i w czym jest gorsza od tych co mają umowę o pracę???? nie mówię tu o zleceniu wykonania rysunku na ścianie w przedszkolu,czy kładzeniu płytek czy paneli ale o sytuacji gdy osoba ma umowę cywilnoprawną a pracuje w systemie pracy który obowiązuje dla osób pracujących na umowę o pracę!!!!!!!!!!! żal się czyta niektóre komentarze, można by pomyśleć, że niektóre pisane przez takie "uczciwe" pracownice na umowę o pracę, które może zazdroszczą faktu, że same nie są jeszcze mamami??? Jestem oburzona takim podejściem i tym, że pretensje ma się do dziewczyny a nie tego idioty, który od ponad dwóch lat daje jej zlecenia wystawiane co miesiąc!!!! to jest powód by iść do Sadu Pracy i domagać się na drodze sądowej ustalenia stosunku pracy z pracodawcą. Właśnie przez takie zlecenia długoterminowe i nie dawanie umów o pracę wtedy kiedy jest to obowiązkiem mamy problem w kraju z zakladniem rodzin, z możliwościami i potrzebami zajścia w ciążę i planowania co dalej. umowa cywilnoprawna dla kobiety jest niekorzystna z wielu względów a jednym z nich jest właśnie fakt, że na zleceniu często dziewczyny- z związkach partnerksich, w związkach małżeńskich itp chamują się przed decyzją o posiadaniu dziecka/dzieci właśnie ze względu na umowę zlecenie!!!!! i tu jest problem!!!! jak pracodawcy będą dawać umowy zlecenia zamiast uczciwych umów o pracę, to świadomego i chcianego macierzyństwa/rodzicielstwa wśród osób normalnych żyjących na średnim poziomie będzie coraz mniej. a z drugiej strony ile można odkładać w nieskończoność decyzję o posiadaniu dziecka, gdy firma oferuje kolejną już 25 umowę zlecenie zawieraną na jeden miesiąc??? oto mój mail jakby ktoś chciał pociągnąć temat w sposób kulturalny i rzeczowy hotel58@wp.pl!

Gość gość
Witam, z góry określam ze nie jest to klikanie w reklamy czy otwieranie e-maili jest to strona dzieki której zarabiamy  przez stawiane określone cele które są podane. Rejestracja jak i użytkowanie jest darmowe. Przy rejestracji nie podajemy żadnych danych osobowych. Zarabiamy na wypelnianiu celów jakie stawia nam strona. W każdej chwili bez poniesienia konsekwencji mozemy wycofać się z udziału.  Po zarejestrowaniu sie strona wszystko dokladnie nam opisze co i jak robić w zakladce cele. Prosze zarejestrować się z linku podanego w ogloszeniu lub w mailu dzieki temu mozesz otrzymać ode mnie bonus na start. http://szefem.com/?r=30340

Gość lula24
hej dziewczyny ja tez mam pytanie bo jestem w ciazy i chce isc na l4 od maja (umowa zl) do kiedy bede miała płacone jesli umowa jest do 31.12.2017?