Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Serene, na śniadania jesz tylko i wyłącznie dobre kalorie, dzięki temu na obiad zjesz mniej i zdrowiej.Złe kalorie mogą wchodzić w skład posiłków, ale tylko w połączeniu z dobrymi, np. marchew to złe kalorie, lecz może być bezpiecznie jedzona z innymi warzywami, dlatego pojawia się w wielu przepisach, tak jak ziemniaki. Przy dobrym połączeniu można jeśc naprawdę bardzo dużo. Ryż błyskawiczny to złe kalorie, ale gotowany przez minutę zmienia się w dobre kalorie. Albo pizza, której głównymi składnikami jest mąka pszenna i ser żółty, czyli złe kalorie. Ale jedzone razem mogą być dobrymi kaloriami, gdyż tłuszcz z sera obniża indeks glikemiczny ciasta. Upewnij się tylko, że z tłuszczu pochodzi mniej niż 30 procent kalorii dania. Na ogół pizza z małą ilością żółtego sera i bez wędliny spełnia ten warunek. Można zjeść ciastko, ale tylko z chudym jogurtem w proporcji 1:4.Trzeba tylko jeśc to w jednym posiłku i zacząć od dobrych kalorii, czyli najpierw trochę jogurtu, a potem ciacho przepijać jogurtem Jak widzisz na papierze to dieta cud, ciekawe jak w praktyce:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Serene, to wrzucę najpierw jadłospisy, a potem przepisy. Niektóre nazwy jak dla mnie trochę egzotycznie brzmią, ale okazuje się, że to całkiem proste potrawy. Na razie wrzucam z książki, potem postaram się coś od siebie. JADŁOSPISY WEGETARIAŃSKIE: JADŁOSPIS 1 ŚNIADANIE owsianka na wodzie, grejpfrut OBIAD soczewica z czosnkiem i imbirem, sałatka owocowa PODWIECZOREK gotowany ryz z jagodami i chudym, nie słodzonym jogurtem KOLACJA zupa szpinakowo-czosnkowa, zapiekanka z makaronem z bakłażanami, cukinią, chudym serem i sosem pomidorowym, winogrona JADŁOSPIS 2 ŚNIADANIE banany ( ale niezbyt dojrzałe, mają być jędrne) pokrojone w plasterki z chudym jogurtem, otręby z chudym mlekiem i kawałkami pomarańczy OBIAD zielona sałata z nietłustym sosem sałatkowym, makaron z oliwą i pomidorami, melon z truskawkami PODWIECZOREK pumpernikiel z chudym serem, niskotłuszczowym majonezem, plasterkami pomidora i sałatą KOLACJA gazpacho, sałatka z 3 rodzajów fasoli, chudy ser, kromka chleba razowego, melon JADŁOSPIS 3 ŚNIADANIE sałatka owocowa z chudym jogurtem, melon lub arbuz, owsianka na wodzie OBIAD chili wegetariańskie Kena, sałata z sosem ziołowym, świeże warzywa z sosem fasolowym PODWIECZOREK chudy ser z warzywami KOLACJA kubańska zupa z czarnej fasoli, ryż z salsą chili JADŁOSPIS 4 ŚNIADANIE grejpfrut, naleśniki z chudym serem, z chudym jogurtem i owocami OBIAD indyjska dal-zupa z soczewicy, pieczone pomidory, ryż z kurkumą, kromka razowego chleba PODWIECZOREK pizza wegetariańska z niewielką ilościa sera KOLACJA zupa miso z porami, sałatka ogórkowa z sosem winegret, tost z pumpernikla z dzemem truskawkowym bez cukru JADŁOSPIS 5 ŚNIADANIE otręby z chudym mlekiem, owoce OBIAD barszcz rosyjski z chudym jogurtem, makaron z sosem pesto alla genovese, zielona sałata z nietłustym sosem PODWIECZOREK tost z razowego chleba z chudym serem KOLACJA zupa miso z porami, sałatka z 3 rodzajów fasoli, pieczone warzywa JADŁOSPIS 6 ŚNIADANIE kromka pumpernikla z dżemem bez cukru, plasterki cytryny, chudy biały ser OBIAD zupa pomidorowa z ziołami, pieczone warzywa PODWIECZOREK ryż z sosem pesto bez sera KOLACJA zupa owocowa na zimno, rozmaitości warzywne, ryż JADŁOSPIS 7 ŚNIADANIE owocowe medley z chudym jogurtem OBIAD sałatka z soczewicy ze szpinakiem, makaron z sosem marinara, jabłko PODWIECZOREK chleb razowy z chudym serem KOLACJA sok pomidorowy, puree fasolowe z czosnkiem, brokuły z ziarnem sezamowym, pumpernikiel z dżemem bez cukru JADŁOSPIS 8 ŚNIADANIE owsianka z owocami, melon lub arbuz OBIAD gazpacho, linguine z sosem grzybowym, owoce sezonowe PODWIECZOREK chleb razowy z bezcukrowym dżemem KOLACJA szparagi z jogurtem i sosem curry, zupa z soczewicy, ryż z ziołami, sałatka owocowa JADŁOSPIS 9 ŚNIADANIE ryż z dżemem truskawkowym bez cukru, sok pomarańczowy OBIAD halibut z grilla z sosem pomidorowym, warzywa na parze z chutney PODWIECZOREK melon lub arbuz KOLACJA zupa z kapusty i grochu, duszone pomidory z hibiskusem i pieczonymi słodkimi ziemniakami( ale tylko słodkimi), sos żurawinowo-imbirowo-pomarańczowy Na razie tyle, idę zjeść obiad, dziś ryż brązowy z tartym jabłkiem, jedno z moich ulubionych dań. Na śniadanie zjadłam wieeeeeeeeelką miskę owsianki z 5 łyżek płatków owsianych ( zwykłych, błyskawiczne to złe kalorie), 2 łyżek otrebów żytnich i mleka chudego. Do tej pory byłam najedzona, super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 6, 2012 jestem u szwagierki ale pisze z ko mórki ( beda pewnie byki) musialam tu wejsc bo mnie kusilo :) cjociaz z komorki mi sie zle pisze jak cholera ; dzieki za pzrepisy poczytam w domu na necie teraz tak tylko przelecialam wzrokiem-- a moglabys pisac swoj jadlospis codziennie - cos bym odgapila na poczatku a potem bym sama tez pisala swoje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 6, 2012 dzieki agnisss napisz cos jeszcze ( i kalori nie liczymy) tak dla upewnienia pytam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 6, 2012 a w ksiązce jest duzo pzrepisów? i Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Serene, kalorii nie liczymy, limit kaloryczny mają tylko osoby z naprawdę dużą nadwagą ( w ksiązce pisze o panu ważącym 200kg, trochę nam brakuje :) ) Przepisów trochę jest, ja mam chyba starszą wersję, bo są dwie, a ja kupiłam używaną, teraz nowa widzę jest inna, ale nie wiem, czym się różnią. Przepisy chętnie wrzucę, można też samemu wymyślać albo modyfikować inne. Ja zamierzam przerabiać przepisy kuchni włoskiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 6, 2012 a co to jest ten medley>? mój mysli że pisze smsy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Dla odmiany po jadlospisach trochę przepisów SAŁATKI SAŁATKA Z FASOLKI CZARNE OCZKO porcja dla 10 osób 1/2 kg fasolki 1 łyżeczka suszonego majeranku 4 filiżanki wody sól i pieprz do smaku 2 średnie cebule, pokrojone 3 ząbki czosnku zmiażdżone 3 łyżki octu winnego lub soku z cytryny 2 łyżki oliwy 1/3 filiżanki natki pietruszki posiekanej Namocz fasolkę na 2 godziny. Odlej, zalej świeżą wodą. Gotuj pod przykryciem ok. 1 godz. Odcedź. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Podawaj schłodzoną. SAŁATKA Z KAPUSTY dla 6-8 osób 3 filiżanki kapusty drobno pokrojonej 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego 1 filiżanka startej marchewki 1/2- 1 łyzeczka soli 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka oliwy 1 łyzka nasion kminku 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny Wymieszaj kapustę z marchewką i solą. Przykryj obciążoną pokrywką na ok. godzinę.Odlej powstały sok. Z pozostałych składników przygotuj sos, polej warzywa, wymieszaj. ZUPY BULION WARZYWNY NR 1 5 filiżanek wody 1 łyżka suszonego majeranku 15 dag suszonych grzybów lub 3 łyżki miso( pasta z przefermentowanej soi, którą możesz zastąpić kostką bulionu grzybowego) 1 łyżka sosu sojowego 3 marchewki, pokrojone sól i pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Połącz w dużym garnkubwszystko poza sosem sojowym, solą i pieprzem. Gotuj ok.3o min na małym ogniu. Dodaj sos sojowy, sól i pieprz. Gotuj 5 min. Możesz eksperymentować z dodatkowymi ziołami. Przechowuj w lodówce. Można przygotować więcej i zamrozić na zapas. BULION WARZYWNY NR 2 2 litry wody 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki 1 pokrojona cebula 1 łyżka suszonego majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 3 marchewki, pokrojone 2 gałązki świeżego tymianku 2 pokrojone selery 1 liść laurowy 1 filiżanka porów pokrojonych 1 łyżka sosu sojowego, sól i pieprz Sposób przygotowania jak wyżej. KUBAŃSKA ZUPA Z CZARNEJ FASOLI dla 12 osób 4 plastry wędzonego indyka lub kurczaka 3 łyżki oregano 1 pokrojona cebula 1/2 kg czarnej fasoli, moczonej przez noc 4 zmiażdżone ząbki czosnku 4 litry wody 4 kawałki selera naciowego lub1/2 selera korzeniowego pokrojone 1/2 filiżanki soku z cytryny 2 pokrojone ostre papryczki 2 łyżki mielonego kminku chudy jogurt do przybrania sól i pieprz Ugotuj mięso i pokrój w kawałki. Dodaj cebulę, czosnek, seler i duś ok. 10 min. Dodaj papryczke i gotuj 5 min.Dodaj kminek i oregano. Wrzuć odcedzona fasolkę.Gotuj na małym ogniu 2-2,5 godz do miękkości. Dolej wody jesli zupa jest za gęsta.Dodaj soku z cytryny i pokrojonego mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Na talerzu dolej jogurtu. ZUPA POMIDOROWA Z ZIOŁAMI dla 12 osób 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka curry 4 średniej wielkości pory, pokrojone 10 dużych dojrzałych pomidorów bez skórki, pokrojonych 2 pokrojone marchewki 1 filiżanka soku z pomarańczy 1 pokrojona cebula 2 litry bulionu nr 1 lub nr 2 2 zmiażdzone ząbki czosnku 1 filiżanka świeżej pokrojonej bazylii 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny 1 łyżeczka suszonego estragonu lub majeranku albo oregano. Podsmaż na oliwie pory, marchew, cebulę i czosnek ok.15 min.mieszając. Przełóż do dużego garnka. dodaj skórki z cytryny. estragon. curry- smaż 3 minuty. Dodaj pomidory, sok pomarańczowy, bulion, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu ok.30 min. Po ochlodzeniu zmiksuj zupę. Przed podaniem podgrzej i dodaj bazylię i ewentualnie starty parmezan. INDYJSKA DAL - ZUPA Z SOCZEWICY dla 12 osób 1 filiżanka soczewicy 1 łyżka kminku 5 filiżanek wody 3 zmiażdżone ząbki czosnku pieprz cayenne do smaku ok 1/8 łyzeczki 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka kurkumy lub curry 1/2 łyżeczki garam-masala przyprawy indyjskiej ( niekoniecznie) sól Wypłucz dokładnie soczewicę. Zalej wodą i zagotuj, zbierz i wyrzuć szumowiny.Dodaj czosnku,imbiru, kminku, kurkumy. Gotuj pod przykryciem ok.1,5 godz do miękkości, mieszając aby się nie przypaliło.Dodaj sól, pieprz i garam masala do smaku.Dogotuj ok.15 min. Podawaj z ryżem. ZIMOWA ZUPA A KABACZKA dla 12 osób 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 pęczek pokrojonych porów 3 zmiażdżone ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 kg obranego i pokrojonego kabaczka 1 kubeczek chudego jogurtu 3 litry bulionu nr 1 lub 2 3 łyżki soku soku z cytryny 1 łyżka curry sóli pieprz Podsmaż na oliwie pory i czosnek. W dużym garnku gotuj kabaczka w bulionie ok.45 min, dodaj curry, kolendry, soli i pieprzu oraz podsmażonych porów z czosnkiem i imbirem. Po ochłodzeniu zmiksuj. Przypraw do smaku, dodaj soku z cytryny i jogurtu. Można jeść na ciepło i na zimno. ZUPA Z KAPUSTY I CIECIERZYCY dla 8 osób 1 filiżanka ciecierzycy 1 poszatkowana mała główka kapusty 1 pokrojona cebula 3/4 filiżanki pokrojonego koperku 6 filiżanek wody 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 duży ziemniak pokrojony w kostkę kilka niedużych pomidorów sól i pieprz Namocz ciecierzycę na noc. Odlej wode.Dodaj cebulę i nową porcję wody.Gotuj na małym ogniu ok 1 godz. Dodaj ziemniaka, pomidorów, kapusty, koperku, przecieru, soli i pieprzu.Dolej wody i gotuj następna godzinę. Dopraw do smaku. MEDLEY ZUPA JARZYNOWA dla 8 osób 2 łyżki oliwy 1 duża pokrojona cebula 4 zmiażdżone ząbki czosnku 4 litry bulionu nr 1 lu 2 4 pokrojone marchewki 4 pokrojone łodygi selera naciowego lub jedna bulwa 2 łyżki suszonego rozmarynu 2 łyżki wegety 2 łyżki suszonej bazylii 2 pokrojone ziemniaki 2 filiżanki ugotowanej drobnej białej fasolki 2 filiżanki zielonego groszku ( z puszki lub mrożonego) 3-4 pomidory bez skórki pokrojone sól i pieprz W garnku rozgrzej oliwe, podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj warzyw, bulionu, przypraw, gotuj na małym ogniu ok.45 min. Dodaj fasolki, groszku, pomidorów, gotuj przez następne 20 min. Przypraw do smaku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 ZUPY CIĄG DALSZY BARSZCZ ROSYJSKI 1/2kg pokrojonych i ugotowanych buraków 1 średnia cebula pokrojona 1 łyżka octu winnego 2 pokrojone marchewki 8 filiżanek bulionu nr 1 lub 2 1 pokrojony por 2-4 łyżki soku z cytryny 2 łodygi selera lub 1/2 bulwy, pokrojone 1 filizanka chudego jogurtu 1 liśc laurowy, sól i pieprz W dużym garnku zalej bulionem lub wodą buraki, cebulę, marchew, pory, seler, liśc laurowy. ocet, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu ok.1 godz.Przecedź przez durszlak i odrzuć warzywa. Dodaj sok z cytryny i jogurt.Podawaj na zimno lub gorąco GAZPACHO 2 ząbki czosnku posiekane po 1 papryce zielonej i żółtej drobno pokrojonej 2 łyżki soku z cytryny 5 dużych pomidorów bez skórki, pokrojonych 1 karton soku wielowarzywnego 1 pęczek dymki, drobno pokrojonej 1 łyżka octu winnego aromatyzowanego 1 ogórek, obrany i pokrojony na cieniutkie plasterki sól i pieprz Zmieszaj składniki, podziel na 2 części, jedną z nich zmiksuj i dodaj drugą, nie zmiksowaną, zmieszaj, odstaw do lodówki. PISTOU Z CZERWONEJ FASOLI dla 6-8 osób ZUPA 3 łyżki oliwy 1 duża pokrojona cebula3 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżki oregano 1 łyżka tymianku 4-5 dużych pomidorów bez skórki, pokrojonych 4 filiżanki bulionu 1 łyżka vegety 2 małe pokrojone cukinie 1/4filiżanki ryżu 3 filiżanki ugotowanej czerwonej fasoli sól i pieprz GREMOLATA( przyprawa-garni) 1/4 filiżanki natki pietruszki 2 filiżanki świeżej bazylii 1 duży zmiażdżony ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 2 łyżki sera parmezan W dużym garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebuli, czosnku, oregano i tymianku. Gotuj ok. 10 min, aż cebula zmięknie.Dodaj pomidorów, bulionu, przypraw do smaku. Gotuj na małym ogniu jeszcze jakieś 25 min. Dodaj cukinię, ryż i ugotowaną fasolę.Gotuj następne 20 min. Przygotuj gremolatę: zmiksuj wszystkie jej składniki. Podawaj zupę na gorąco z porcją gremolaty. ZUPA SZPINAKOWO-CZOSNKOWA dla 6-8 osób 2 litry bulionu lub wody 2 łodygi selera lub 1/2 bulwy pokrojone 2 łyżeczki oliwy 1,5filiżanki grzanek z razowego chleba 3 filiżanki szpinaku, drobno pokrojonego 6 dużych ząbków czosnku, pokrojonych 1 średnia cebula, pokrojona 1/2 filiżanki marchewki utartej sól i pieprz Zagotuj bulion lub wodę. Dodaj oliwy, czosnku, cebuli, marchwi,selera. Gotuj na małym ogniu ok.25 min. Dodaj grzanki. Lekko ochłodź, zmiksuj. Zagotuj, dodaj szpinaku, soli i pieprzu, odstaw w celu zmieszania smaków. CHŁODNIK POMIDOROWY 2 szkl. soku pomidorowego 1/2 łyżeczki miodu 1 cebula dymka lub pęczek szczypiorku, drobno posiekane 1 pęczek posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki chudego jogurtu sól, pieprz Sok pomidorowy powoli wymieszać z jogurtem . Dodać pozostałe składniki. Podawać na zimno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lerenkaaa Napisano Styczeń 6, 2012 ale tego mnogo podziekować trzeba:)a ile mozna schudnac w tydzien ? wiesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 GŁÓWNE DANIA WEGETARIAŃSKIE GULASZ FASOLOWO-POMIDOROWY 1 filiżanka fasoli 4-5 pomidorów bez skórki, pokrojonych 5 filiżanek wody 25dkg pokrojonego szpinaku 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 8 zmiażdzonych ząbków czosnku 1 duża pokrojona cebula sól, pieprz Wymyj fasolkę, zalej wodą, gotuj na wolnym ogniu 3 min. Odstaw pod przykryciem na 1 godz.Zagotuj i utrzymaj na małym ogniu ok.1,5 godziny. Odcedź, zachowaj wywar do rozcieńczenia sosu. Rozgrzej oliwę, dodaj czosnku i cebuli, podsmaż. Dodaj pomidorów, podsmażaj ok. 5 min. Dodaj fasoli.Gotuj 5 min.Dodaj szpinak,sól, pieprz i sok z cytryny, gotujok.5 min.Podaj z ryżem. SPAGHETTI Z SOSEM GRZYBOWYM 1/2 kg grzybów 1 filiżanka wrzątku 3 łyżki oliwy 4 dymki posiekane 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 filiżanka bulionu wegetariańskiego 1 filiżanka chudego jogurtu makaron spaghetti ugotowany al-dente Uduś grzyby do miękkości. Na oliwie podsmaż dymkę, dodaj grzyby, rozmaryn, bulion, duś ok. 10 min,dodaj jogurt, wymieszaj. Podawaj z makaronem. To tyle na dzisiaj, bo już oczopląsu dostaję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Lerenkaa z tym chudnięciem to różnie, autor książki chudł 1 kg tygodniowo, ale niektórzy jego znajomi 2 lub 3 kilo. Ja dziś trochę się wyłamałam, bo na podwieczorek zjadłam kaszę jaglaną ( niewykorzystaną wczoraj) i surówkę z marchewki, pekinki, pora, jabłka i majonezu. Bardzo nie nagrzeszyłam;) Kaszy mam jeszcze jedną porcję ugotowaną wczoraj, więc jeszcze jutro zgrzeszę, ale zrobię sobie krupnik z dużą ilością warzyw, to nie będzie tak źle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 6, 2012 agnis ale sie napisalas - jejku - bede jutro czytac bo dzis juz mi sie nie chce nic jeszcze z psem musze wyjsc a leje jak z cebry dzieki agus , jutro wpadne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Zapraszam, serene, jutro znów wrzucę trochę przepisów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 A mi właśnie " robi się" ser feta domowej roboty, z chudego serka białego, pachnie bosko.I tak sobie planuję na jutro chlebek chrupki, ten serek i pomidor na to. Serek będzie raczej do smarowania, ale nie przeszkadza mi to, ważniejszy smak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 7, 2012 ja dzis nie amm smaku na nic - jeszcze nie jadalm mam dreszzce i zle sie czuje a co u ciebie jak ci idzie dietka ??? smacznego. a jak serek dobry? to ja tez taki sobie zrobie robials wg pzrepisu z ksiazki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 7, 2012 http://potreningu.pl/diety/35/dieta-1000-kalorii fajna str= mozesz sobie wszystko zapisywac w dzienniku itp wejdz i zobacz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 7, 2012 juz sia zamotalam mozna pasztet sojowy z chlebkiem chrupkim i pomidorem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 7, 2012 Hej serene, u mnie dzisiaj trochę kiepsko z dietą, bo zjadłam 2 kawałki sernika. Ale poza tym trzymam się. Przepis na ser feta wzięłam z forum diety dukana, nawet niezły smak. Zjadłam na 2 śniadanie 2 kromki z chlebka chrupkiego z tym serem i pomidorem, posypane otrębami pszennymi. Chociaż chyba nie powinnam łączyć białka z sera z węglami z chlebka, ale pokusa była zbyt silna:) A jęśli chodzi o pasztet sojowy, to można ale tylko niskotłuszczowy. Wiem, że tofu sojowe jest zabronione właśnie ze względu na dużą ilość tłuszczu, a reszta jak najbardziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 7, 2012 robilam te ser jak bylam na dukanie :) teraz sobie pzrypomnialm ale mi nie smakowal :)jestem przeziebiona i na nic nie mam smanku na razie na normalnych 1000 kcal - ale dzis to moze byc duzo mniej bo nie mam smaku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 7, 2012 aha u mnie zamówili pizze ma zaraz byc dostawa 0 dobrze ze nie mam na nic smaku :( a myśla ze mnie namowia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 7, 2012 Serene, życzę powrotu do zdrowia, gdyby dopadł cię katar to czytałam, że kasza jaglana pomaga, bo odśluzowuje organizm. Mi w ogóle się wszystko pokręciło, zjadłam na obiad zupę rybną z kaszą jaglaną, a potem doczytałam, że ryba to też białko zwierzęce i powinnam go unikać. Dziś jeszcze raz przejrzałam książkę i to co najważniejsze wynotowałam. Oj jutra mam nadzieję będzie lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 wiem ze kasza jaglana pomaga ale ja mialam ta zgage :( ale pozniej zastanawialam sie czy to od kaszy czy moze od szarlotki na kruchym spodzie bo troche zjadalm dzien wczesnie na wiezcor o ile pamietam dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 może spróbuje z ta kasza jutro i sprawdze czy to bylo od kaszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Spróbuj, może faktycznie ta zgaga była od szarlotki. Ja nigdy zgagi nie miałam to nie wiem jak to jest, ale moja teściowa zje kawałek ciasta i zaraz ją dopada. Poza tym zgaga to mi się kojarzy z nadkwaśnością, a kasza jaglana jest zasadotwórcza ( nie wiem czy dobre słowo użyłam, ale chyba wiesz o co chodzi) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 tak ale pisze na jakiejs stronie ze jak sie ma zgage to nie można stosowac tej diety z kasza jaglana wiec sama juz nie wiem ; a mam dola to [pewnie nie zrobie na razie zaraz goscie przychodza , wiec na dzis koncze - jutro sie odezwe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Serene, na innym topiku jedna z dziewczyn poleciła fajną stronke wegetariańską, http://zwegowani.pl , fajne przepisy tam są. Zastanawiam się, czy na stałe nie przejść na wegetarianizm, nawet dołączyłam do jednego topiku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 agnissia ja kiedys bylam na takiej diecie 8 miesiecy ale powod byl inny odrzuacalo mnie na widok mięsa, potem minelo ja musze zaraz konczyc bo araz wparuja goscie zastanow sie dobrze nad tym, wiesz ze to nie chodzi tylko o niedzenie pewnych rzeczy ale tez o nie noszenie butow ze skory czy innych rzeczy , nieuzywania kosmetkow niektorych itp, żeby byc w pelni wegetarianinme tego znaczenia tzreba odmowic sobie jeszzce wielu , wielu rzeczy jak pozcytasz to sie dowiesz dokaldnie , ja narzzie spadam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 8, 2012 a i jeszcze jedno można niezle pzrytyc :0 trzeba wiedziec co jesci i ile zeby nie przytyc a znam kilku wege... co sa jak kluski przyslowiowe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 8, 2012 Serene, ja butów ze skóry nie noszę, ani torebek czy innych rzeczy, bo zwyczajnie mnie na nie nie stać. A jeśli chodzi o jedzenie, to zamierzam trzymać dietę dobrych kalorii, tylko bez mięsa. Mam grupę krwi A więc nie powinnam jeść mięsa, ale nie wiem czy uda mi się wytrwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach