Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karanie dziecka...

Jak ukarać dziecko często się pytacie. Nie wiem czy dobrze robie ale ja zamykam

Polecane posty

ja bym nie donosiła, bo wiem że takich przypadków jest całe mnóstwo, ponad połowa rodziców ma siano zamiast mózgu zamykając dziecko w piwnicy, na balkonie, czy w pokoju powodujesz ze dziecko czuje się upokorzone, w najlepszym wypadku przestaje ci ufać i rośnie w braku poczucia bezpieczeństwa co innego twardo powiedzieć marsz do pokoju, a co innego zamknąć siłą je gdzieś. :O

Gość to jest znecanie sie doslownie
Ja rowniez uwazam ze to jest ewidentne znecaie sie nad dziecmi, i to zdecydowanie podlega jakiejkowleik interwencji,zamukanie na balkonie, krzyki piski zrozpaczonych wystraszonych dzieci? taak, to jest znecanie psychicznie jak najbardziej Pracowalam 3 lata temu jako pracownik socjalny i wlasnie za takie traktowanie dzieci , dane rodziny rodziny podaawane wizytom pracownika socjalnego a jelsi dzieci mialy traume, nerwice, lęki wten czas byly powazniejesze kroki.Jesli ktos nie wierzy ze to jest lamanie bezpieczenstwa i praw dziecka,narazenie zdrowia bądź bezpeieczenstwa ,poprzez zosatwianie zaplakane roztrzesione dzieci samemu na balkonie na tyle czasu, to polecam udanie sie do jablizeszego osrodka MOPSU i pokazanie tego wpisu,wtedy komus rozjasni ktos jakiekowliek niedowierzanie

jak bum cyk cyk dlatego osobiscie jestem za reagowaniem, kiedy pracowalam dzieki ludziom,ktorzy nie przechodzili obojętnie obok takich sytuacji, duzo dzieciom mozna bylo pomoc, za co te dzieci byly nam bardzo wdzieczne ,a tacy rodzice zrozumieli sowj bląd to ono robili z psychiki wlasnych dzieci

Gość Sabina*9
WY RZECZYWIŚCIE LUBICIE PIERDOLIĆ O DUPIE MARYNY...MASAKRA

tyko że dla dziecka, rodzic to rodzić, moi też nie byli wzorem wychowawczym, 2oje znerwicowanych ludzi, ae mimo wszystko ja dojrrzałam, czego nie mogę powiedzieć o moim rodzeństwie :O gdyby ktoś mi wtedy, gdy byłam dzieckiem chciał ich zabrać chyba bym umarła. My wiemy, że tak być nie powinno, ale ci rodzice często są nieświadomi tego, że popełniają błędy własnych rodziców i ze to jest złe. Kochają dzieci, ale nie wiedzą że im szkodzą. Czy jak ich podpieprze to oni nagle dojrzeją i zaczną szanować siebie i dzieci ? Wątpię, a w domu dziecka też lipa

nie o tyle chodzi o zabieraniu, ( w przypadkach martetowania fizycznego jzu tak) ale co bardziej o uswiadamianie rodzicom jaką krzywde wlasnym dzieicom wyrządzaja pooprzez rycie im tak psychike od malegoo stosując jakies Oswięcimskie kary.Jak pracowalam tez miaam taki przypadek gdzie matka wkaldala dzieci pod werskalke i zamykala jej na iles tam czasu na balkonie i to w zime,albo do ciasnej spizarki wpychala, tez lodowatej. Ale wyprowadze cie z bledu, niestety nie wszyscy rodzice kochaja wlasn dzieci, nawet gdy sa porządnymi osobami, wcale nie patologia, to niestety nie wszystcy potrafia kochac wlasneg dziecko, wrecz odrwotnie czuja do nich zal,zlosc, frustracje i gniew, a milosci nigdy nie bylo, a wcale nie mowie o zadnym marginesie Mam nadziej ze ta mama autorka przemysli swoje zachowanie i odpisze nam wreszcie ze zrozumiala swoj bląd i tego popelniac nie bedzie jzu wiecej , mialam stycznosc wlasnie z takimi dzieckmi ,ktore w taki sposob byly karcone, i nic dobrego z tego nie wyszlo

Gość yyyyyyyyyyuuuuuuuuuuuyyyyyyyyy
Zazdrosne suki jej sprawa jak wychowuje swoje bachory! A wam od tego WON!!!!!!!!!!!

Gość to juz przesada !!!!!
autorka nienapisze takich rzeczyze zrozumiala swoj bląd i juz wiecej jednak tak nie bedzie karac, bo ona jest starsznie pewan ze to co robi to sprawdza sie znakomicie, :o szkoda ze nie jest wstanie sie domysliec na jak dlugo to sprawdzac sie znakomicie bedzie i ze to co robi to tylko na dluzszą mete ryje dzieicom psyche Nawet nie ma co tego komentowac, zakonczmy to, jest identyczna jak moja matka, nieomylna zawsze podzcas karcenia wlasnych dzieci