Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutek niespełnionej baśni

Złe podejście, pesymizm, poczucie klęski...

Polecane posty

Gość Smutek niespełnionej baśni
A,bym zapomniała. Jeszcze jedno. Mój stan wynika w dużej mierze z tego, że studia zabrały mi czas na pasję, indywidualne plany. Wkuwam to wszystko, robię notatki, a co z tego wynika? Czy jestem dzięki temu szczęśliwsza? Czy robię coś, co mogłoby mieć wpływ na realizację moich marzeń? Tysiące takich myśli krąży mi po głowie.

Gość seals_
odpocznij..

Gość Tobie jest potrzebna
pomoc psychiatry bo masz chorobowe lęki i ten stan melancholii, który Ci towarzyszy też nie jest zdrowy.

@Tobie jest potrzebna Nie przesadzaj, to nie jest jeszcze psychoza czy schizofrenia ...

Gość podobne problemy mam
JacekJ Widzę NLP praktykujesz :P ...dobrze , dobrze ,,,,ja teraz tak rzucam palenie . Co do autorki hmm musisz zacząć kojarzyć pewne aspekty z pozytywnymi emocjami ;/ Niestety ,ale czasem w życiu człowiek się tak zapędzi że większość rzeczy nam się źle kojarzy i wtedy się nam nic nie chce.... Jak sama nie dajesz rady może wybierz się na terapie hipnotyczne z tym ,że sama hipnoza to tylko taki rozruch niczym korba do silnika spalinowego ,ale potem ty sama musisz działać. wiesz jak to działa ? Optymista widzi tak klęska SUKCES klęska SUKCES klęska klęska SUKCES Pesymista widzi tak KLĘSKA sukces KLĘSKA sukces KLĘSKA KLĘSKA sukces masz poprzestawiane wartości dostrzegasz tylko porażki ,a nie doceniasz sukcesów ,a złe emocje generują dalsze porażki i to się nakręca.

Gość Tobie jest potrzebna
Jacek, nie tylko takie choroby się leczy jak napisałeś. Nerwica jest lżejszą chorobą od tych i do psychiatry chodzi się z tego powodu.