Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3 miesiąc po

na koniec 3 miesiąca ciąży tylko 2 kg na plusie!!!

Polecane posty

Gość 3 miesiąc po

jak widać nie przybędzie tych kilogramów za dużo, jak tak dalej pójdzie to tylko 6 kg!!

Gość dziewczynaZbrzuszkiem
to ze do 3 miesiaca tylko tyle przybralas nie oznacza,ze do konca tak bedzie.

Gość madzia z aaaaaaap
Tylko ?? To nie jest mało. Ja w pierwszej jak i drugiej ciąży w pierwszym trymestrze nic nie przytyłam. Dopiero zaczęłam przybierać na wadze w 5 miesiącu i łącznie po 10-12 kg przytyłam

Tylko? przecież w 1 wszym trymestrze można nic nie przytyć albo nawet schudnąć. I nie ma to nic wspólnego z późniejszym tyciem:p

W pierwszych trzech miesiacach wcale nie trzeba przytyc. Wiec 2 kilo jest jak najbardziej ok. Ja w pierwszej ciazy przytylam 2 kg w pierwszych 2 miesiacach i 19kg w kolejnych:-) Tak ze jeszcze nie wiesz jak to sie potoczy :-)

Gość 3 miesiąc po
ale to już jest końcówka 3 i zacznie się 4 miesiąc więc 1/3 już minęła. Moim zdaniem to malutko, taka jedna chyba do końca 5 miesiąca przytyła 5 kg a potem już ani grama więc może być, że tutaj z tych 2 kg zrobi się 3kg i to będzie na tyle :):):):):)

ja jestem 10 dni przed porodem i mam 3,5 kg na plusie :) Tyle, ze ja bez ciąży jestem konkretnej tuszy i bardzo się pilnowałam , by nie przytyć w ciąży.

Gość ghgjgff
Acha i tak sobie tlumacz, dziecko najabardziej rosnie w ostatnim miesiacu ciazy.

Gość koniczitta
to wcale tak nie jest :P do 6 miesiąca miałam 3 kg na plusie a potem w 3 miesiace prawie 10 kg nabrałam w różnych miejscach :):)

Gość 3 miesiąc po
przypuszczam, że to będzie chłopak bo po pierwsze po kształcie maciupkiego brzuszka to widać, poza tym wszyscy mówią, że wypiękniałam i wydaje mi się, że mają rację bo taka bo buzi fajniejsza, według mnie, no i innych a przy chłopcach się nie tyje i brzuszek jest malutki przecież :)

Gość ja jestem w 5 miesiacu
i przytyłam 3 kilo...ale prawda jest taka ze kazda ciaza inna. slyszałam ze jak ktos malo tyje na poczatku to mu wszystkie kiogramy zwalaja sie na koniec wiec..nie ciesz sie za wczesnie.

Gość haha jakie przesady
nie no. maly brzuszek i mysli ze bedzie chłopak...jednak ludzie zyja w sredniowieczu jeszcze

:D :D :D na razie Twoje dziecko praktycznie nic nie waży (w porównaniu do wagi końcowej), macica jest malutka, wód płodowych mało, piersi też nie urosły za wiele. to ile chciałaś przytyć? poza tym w początkowych miesiącach wcale się nie tyje, a często wręcz chudnie! ja do 5 miesiąca 1 ciąży miałam 6 kg na minusie! ostatecznie przytyłam 12 kg od wagi startowej. teraz 33 tydzień, na plus 9 kg, do 4 miesiąca 2 kg na minusie.

jasne,masz taki a taki brzuch to chlopiec a jak inny to dziewczynka :o kto w to wierzy :o

u mnie się nie sprawdził ten przesad z cerą czy kształtem brzucha. Mam naprawdę ładna cerę (jak nigdy, bo zawsze miałam kiepską) i brzuch podobno "na chłopaka", a będzie dziewczę :).

Gość 3 miesiąc po
ja w to wierzę i się potwierdza u innych

U mnie bylo podobnie.Przed ciaza wazylam 61kg,w piatym miesiacu zaledwie 63kg.Potem tych kilogramow przybylo wiecej,ostatecznie przybralam +/- 14kg.Malutki wazyl 3,500.Mija dzis zaledwie 11dni od porodu a waga wskazuje u mnie 65kg,wiec nie jest zle.

A nie myślałaś żeby obserwować przywieszoną nitkę w okolicy brzucha? Jak sie kręci w koło to dziewczynka a jak dynda to chłopak. Kurna kto wierzy w takie bajki...

3 miesiace po- jasne :o :o :o

Gość ma-ma...
Przez pierwsze 4 m-ce schudłam ponad 5 kg. Potem zaczęłam przybierać i w rezultacie do końca miałam 5 na plusie, ale i tak mniej niż przed ciążą :) Synek ważył 4 kg, a ja w 3 dni po porodzie 14 kg mniej :D Moim zdanie 2 kg w 1 trymestrze to dużo, ale przecież ty i tak wiesz swoje i na dodatek znasz płeć...

Gość karolinaaaaaaaaa
a ja jestem juz w polowie 5 miesiaca i przytylam moze 4kg

w pierwszym trymestrze powinno się przytyć max 2 kg. Czy to dużo czy mało? Nie wiem. Wiem, że na kafe trwa licytacja która wiecej schudła w ciąży...

Gość tiaaaaa
wszystkie szczuplutkie mamusie, nawet schudły i wyrzeźbiły swoje ciało w ciąży, w internecie wszystkie mogą tak pisać, ja się przyznam, że w ciąży przytyłam 23 kg, i wcale nie schudłam w dwa tygodnie po porodzie, karmiłam dziecko dwa lata i schudłam dopiero po zakończeniu karmienia, kiedy mogłam wziąć się za diety i treningi, zostały mi rozstępy i piersi też mi ochlapły i tak ma prawie połowa kobiet na tym świecie.

Gość karolinaaaaaaaaa
na forum to kazdy moze sobie pisac co chce i udawac kogo chce a prawda jest taka ze co druga ciezarna wyglada jak krowa i tyle , zra jak swinie bo w ciazy im wolno....

Gość karolinaaaaaaaaa
nie nie pisze o sobie ja akurat nie musze nikogo udawac

Gość karolinaaaaaaaaa
ja jestem przygotowana nawet na 15 kg...