Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akukia

Amstaffy

Polecane posty

Gość akukia

Co sądzicie o tych psach? Agresywne czy ok?

Gość baardzo bardzooo
grożne !!!!!!!jeszcze jak !

raczej watpie w to by amstaff z hodowli byl sam w sobie agresywny. Ogolnie takie przypadki sa rzadkoscia wynikajaca z jakiejs patologii, co innego niewrodzone a nabyte agresywne zachowania ktore maja miejsca tylko u nieodpowiedzialnych wlascicieli. Amstaff + normalny czlowiek = cudowna więź to są psy bardzo rodzinne, łagodne i przyjazne w stosunku do ludzi, uwielbiają dzieci, oddani towarzysze zabaw. No ale nie każdy ma dobry popęd łupu.

Gość akukia
Naprawde? Nie wiem tyle się słyszy o tych psach, a z drugiej strony znajomi maja i nie są agresywne.

to zalezy czy mowa o psach rasowych czy o kundlach bo pies bez rodowodu amstaffem nie jest. tak wiec trudno jest zweryfikowac jego charakter biorac pod uwage to, ze jego rodzice i przodkowie to wielka niewiadoma bez jakichkolwiek badan. U psow rodowodowych badania oraz testy psychiczne sa obowiazkiem tak wiec mozna do siebie dobrac odpowiednio pare tak aby ze skojarzenia wyszedl jak najlepszy miot. Te psy same w sobie nie sa absolutnie agresywne, sa przyjazne i naprawde wspaniale.

Ja miałam suczkę,ogólnie te psy trzeba wychować,nie lubia konkurencji.suczka zanacznie bardziej przywiązuje sie do właściciela. Bardzo inteligentne psy,skore do wszelakich zabaw na swierzym powietrzu. Ja swoja suczke musialam oddać ponieważ gdy urodziłam dziecko,Tajra tego nie zaakceptowala i warczala oraz dala odczuc ze jest zazdrosna ze wzg bezpieczenstwa suczke musialam oddac

Gość akukia
Myśle o psie ze schroniska.

Gość amstaffy są groźne
To taka rasa. Ostatnio moi sąsiedzi kupili amstaffa (sukę). Jest jeszcze mała, ale już pokazuje pazury. Na pewno nie jest to pies do bloku.

Gość akukia
A do czego jak nie mają sierści i marznął?

Gość a pewnie, że niegroźne
tygrysy też są nieagresywne, takoż i żarłacze, trzeba je tylko dobrze wychować...skąd się biorą tacy debile?

Jeśli się je wychowuje przyjaznej atmosferze to miłe pieski choć "inteligentni ludzie" hodują te psy specjalnie do walki w klatkach i zgadzam sie z MYCHOL ze amstaff z hodowli byl sam w sobie agresywny to przez srodowisko w którym sie wychowuje takim sie staje

To pies który potrzebuje bardzo dużo kontkatu z człowiekiem. Trzeba mu poświęcić max. czasu, ale są cudowne. Miałam suczkę była przecudowna. I szczerze? Nie wiem dlaczego ludzie uważają że to groźna rasa. Ale fakt potrzebują kogoś z mocnym charakterem.

Gość akukia
Jacy debile?

wszystkie psy są do bloku, jelenie też, nie wiem jak wiara może je po lesie poszczać

Amstaffy to cudowne psy,szybko sie uczą,potrafia obronic a czy sa agresywne? znam pare przypadkow ale to zalezy od wychowania psa,

"Nie wiem dlaczego ludzie uważają że to groźna rasa. " bo co rusz są doniesienia, że zagryzają dzieci??? tak strzelam...

Gość amstaffy są groźne
A co ma do tego sierść albo jej brak? Ja miałam na myśli to, że są to psy, które raczej nie odnajdą się w mieszkanku. Potrzebują swobody.

Gość akukia
to co jest do trzymania w bloku? jamnik?

Gość akukia
To gdzie sie odnajdą? w lesie...

amstaff nie jest żadną groźną rasą samą w sobie. Jak ktoś nie umie psa wychować to nawet jego labrador będzie się rzucał na dzieci 🖐️ to nie są psy które są agresywne wręcz przeciwnie. Biorąc pod uwagę fakt, że mają dwukrotnie mocniejszy charakter od jakiś seterków i spanielków i są bardzo inteligentną rasą stwierdzam, iż są to psy dla mądrych ludzi a nie dla pierwszego lepszego laika. Stąd też lista z mylną nazwą ''rasy agresywne'' która w istocie zawiera tylko psy trudne do ułożenia dla osoby bez doświadczenia, psy z tendencją do dominacji i wyostrzonego instynktu obronnego aby potencjalnego właściciela zniechęcić. Jak ktoś się zna na psach to wie co jest na rzeczy a jak ktoś się nie zna to stwierdzi, że to pies morderca i go nie nabyje - i o to w tym wszystkim chodzi.

Gość Iza 29
Jak masz dzieci kup każdemu po jednym.Pięknie bawią się z dziećmi.:)

rybki, gady i wszystko inne co możesz trzymać w akwarium. ewentualnie akukia

**Mychol kretynie, z jakiegoś powodu te psy są na liście groźnych ras. z jakiegoś powodu to o nich są najczęściej doniesienia, że kogoś zagryzły, a nie o labradorach

tak, to dlaczego na tej liscie nie ma jużaka? To jest jedyna rasa agresywna sama w sobie. Wyjaśnisz mi to? :) zajrzyj w google jak ten pies wygląda i z pewnością na myśl ci nie przyjdzie, że to prawdziwy agresor gotowy zabić bez ostrzeżenia. Jeśli pies źle reaguje na dziecko to też jest wina właściciela i wymagana jest interwencja behawiorysty i dobra socjalizacja, suka dominowała i czuła się zagrożona nie jest to żadna agresja.

Juz nie przesadzajcie,jezeli pies nie ma kontaktu z dziecmi to tak sie dzieje i najczesciej sa to psy przy budzie,zaniedbane emocjonalnie i nie znajace zadnych komend. Znajoma ma dziecko 2 letnie i amstaffa w domu.Najpierw bylo dziecko potem pies. Pies swietnie sie spisuje,bawi sie z malym,jest bardzo milusiński. To zalezy od wychowania.Najlepiej takiego psa przeszkolić,poswiecac mu czas i duzo ruchu a nie bedzie zagrozenia z jego strony.Niektorzy ludzie przypinaja takie psy do budy,nie zajmuja sie nim a potem dziwne ze pies sie rzuca jak jest nie wychowany.taki samopas na uwiezi. Dla takiego psa trzeba miec czas.

Gość akukia
Kaukaza trzymałam w bloku, a mysle ze one sa gorsze od amstaffów i nie zagryzaja ludzi bo sa mniej dostępne, poza tym chyba amstaff nie jest na liście psów niebezpiecznych

nie wymądrzaj się bo akurat o psiej psychice wiem sporo a kto wierzy mediom ten sam sobie winien ;) pies bez rodowodu nie jest amstaffem zaznaczam. Psy z rodowodem to potomkowie psow przebadanych. Wiekszosc medialnych rottweilerow pitbulli i amstaffow to zwykle kundle nawet nie za bardzo przypominajace jakas rase.

jasne, czyli nie ma czegoś takiego jak naturalne instynkty, a nawet jeśli jest to mychol je swoimi sposobami przytępi. pewnie nawet zrobi z drapieżników roślinożerców...naprawdę jesteś taki ... czy tylko udajesz?