Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jest tu jakas

Czy jest tu jakaś mama, która nie używała samych drogich pieluch itd

Polecane posty

Gość czy jest tu jakas

Czy jest tu jakaś mama, która nie używała drogich kosmetyków, pieluch i innych rzeczy potrzebny przy opiece noworodka? Czy stosowała któraś pieluszki dada z biedronki od samego początku?

Gość czy jest tu jakas
oczywiscie chodzi mi o pampersy

Gość brookiee!
o jezuuuu, mnostwo jest takich mam co masz jakies kompleksy czy co?

Gość LittlePixie
ja używam "biedronkowych":D

ja na początek kupiłam Pampersy i huggisy. Ale po tych pierwszych miesiącach mam zamiar przerzucić się na tańsze pieluchy z Rossmanna albo właśnie biedronkowe. Wszystko zależy jak Małej podpasują. Jesli nie będzie miała uczulenia czy odparzeń po tych tańszych to nie widzę powodu , by przepłacać i kupować droższe pieluszki. A kosmetyki to od razu kupiłam większość Bambino.Jedynie do kapieli płyn Hipp i krem na buzie na wiatr i mróz z Nivea. Sprawdzone przez tyle lat, tanie. Jeśli zajdzie potrzeba(atopowe zapalenie skóry czy coś podobnego) dopiero kupi się drogie emolienty typu Balneum.

Rozne probowalam ale nie z braku kasy...Jednak na tym etapie najbardziej sprawdzaja sie u nas gatki huggiesa,corka uzywa juz tylko na noc pieluszek...:) Probowalam z innych firm i musze ja w nocy przewijac niekiedy,przy huggiesach nie..wiec cenowo wychodzi na to samo...:]

Gość mama babelkow
ja:)uzywam i pampersow i tych rossmanowskich babydream ,a na poczatku uzywalismy bella happy rozmiar 0 bo moi chlopcy wazyli troche ponad 2 kg.Kazde im sluza wiec zostaje przy tym zestawie pampersy sa fajne bo cienkie zakladamy je zawsze na noc, a babydream w ciagu dnia( na zmiane z pampersem) zalezy co wpadnie w reke a przy blizniakach to roznie bywa :)

Gość czy jest tu jakas
ale tak od sameo poczatku od pierwszych dni?

Gość bez ..sniegu
Ja od malego dawalam dada z bieronki .Mama mi kupila huggis ale przeciekaly .Tylko ze to bylo 10 lat temu...

W zyciu nie !ja uzywam takich majtek w czerwonym opakowaniu i sa jeszcze drugie zapinane na boki -natural fit,sa swietne,nie wiem dlaczego ktos uwaza ze sa plastikowe,ja uzywam huggies przy corkach obu od urodzenia i zadnych odparzen nic nigdy nie mialy,po pampersach roznie...

Gość ja dawalam huggies
pampers i Dada. Dla mnie bez roznicy. Dada sa najtansze z biedronki.

Tańsze nie znaczy gorsze ja używam pieluszki i chusteczki z dada i nie mam problemów z nimi ma ładna skore żadnych podrażnień

Tańsze nie znaczy gorsze ja używam pieluszki i chusteczki z dada i nie mam problemów z nimi ma ładna skore żadnych podrażnień

Gość marchewkowe pole na stodole
Ja używałam od początku kosmetyków baby dream z rossmana,ale pieluch na początku pampers,bo baby dream były kiepskie. ale teraz używam 4 baby dream i są ok. może i mniejsze rozmiary się poprawiły.

Gość juwenuskaw
my uzywamy pieluch z lidla. bardzo fajne są, ponadto chusteczki z DAdy kyb reala

Gość drogie kosmetyki to pic na wod
ę, odkąd nauczyłam się czytać składy, nie mogę się ludziom nadziwić, dlaczego wywalają kasę na takie badziewie? np takie oliwki, po 12- 15 zł a w składzie zwykła parafina, która można kupić za 2 :O ... ja kupuję olej araganowy albo jojobe albo migdałowy i inne po ok 10zł za buteleczkę i tym smaruję siebie i dzieci, to oleje najwyższej klasy.. tyle że nikt ich nie reklamuje.... a kupuje je w hurtowni dla kosmetyczek i spa - gdzie również sprzedawane są z wielką marża, jako nie wiadomo jakie cudo...

Gość mama babelkow
jesli mnie pytalas to tak uzywalam od pierwszych dni zycia.Happy uzywali w szpitalu a chlopcy lezeli tam 3 tygodnie ,po powrocie do domu tez ich uzywalam bo inne byly za duze a jak dorosli do rozmiaru 1 to uzywamy babydream i pampers.

Gość czy jest tu jakas
Dlatego właśnie się pytam co dokładnie, jakie produkty od samego początku używałyście przy pierwszych dniach dziecka. Nie chcę wywalać kasę na produkty, pieluchy, kosmetyki, które w składzie mają to samo co tańsze odpowiedniki. Kupiłam duże opakowanie pampersów 2 /97sztuk/ i 1 /43/. Chcę dokupić, ale coś tańszego ale równie dobrego w swojej jakości. Podobnie z kosmetykami np. chusteczki i inne.

Ja uzywalam dady od pierwszych dni, bo takie pieluchy mial szpital, pozniej w domu tez uzywalam dady, czasem sporadycznie pampersow. Huggisy to byla porazka, przeciekaly i strasznie sztywne byly. Jesli chodzi o tanie kosmetyki to od poczatku uzywalam tylko parafiny do kapania i smarowania dziecka, a do mycia mydelko bambino. Do pupy uzywalam maki ziemniaczanej. Probowalam roznych rzeczy, ale najlepiej sprawdzily sie wlasnie te naturalne kosmetyki.

Gość czy jest tu jakas
A jak ja pójdę do szpitala to wiem, ze mam wziąć szlafrok, 2x koszule, Nie wiem czy brać te podkłady poporodowe, kupować majtki poporodowe czy wystarczą najbardziej chłonne podpaski... proszę piszcie co faktycznie się przydaje a nie jest tylko udogadzaniem sobie.

Gość drogie kosmetyki to pic na wod
co używałam? -do mycia, żel z rossmana, kopf bis fuss babydream -do smarowania, olej jojoba lub araganowy lub migdałowy - kupiony za grosze tj, pisałam - w razie podrażnienia - odparzenia - sposób babciny - zwykła maka ziemniaczana. -pieluchy jak najbardziej dada świetne no i bbabydream z rossmana też dobre .... oryginalne pampersy to dla mnie tragedia - to chyba dlatego że reklam nie oglądam, tylko oceniam produkt jaki jest, a nie przez pryzmat wizerunku marki.. -chusteczki nawilżane też babydream - ludzie narzekają, że sa suche, ale wolę takie niż wilgotniejsze z glikolem propylenowym, który zostaje w organizmie ponad 10 lat.... Właściwie to chyba wszystko, żadnych innych dziwactw nie używałam i nadal nie używam....

Gość czy jest tu jakas
drogie kosmetyki to pic na wod - dziękuje, o takie wypowiedzi właśnie mi chodzi. Myślę, że jak jakaś inna mama ma również swoje 'pomysły' czy uwago niech je napisze. Przyda się nie tylko mi , ale i innym.

musisz wiedziec co zapewnia szpital. U nas np nie trzeba bylo miec nic, byly podklady i podpaski szpitalne, koszule i szlafroki, dla dzieci pieluchy jednorazowe, tetrowe i ciuszki.

Gość tikal
Autorko! Pieluchy ok,ale po co chusteczki-ja nakupowalam i potem i tak korzystalam tylko z wody i mydla i tak jest do dzis. Wszelkie smarowidla tez sa zbedne-my przez 9m-cy zuzylismy moze 1 oliwke.nie daj sie wpedzic w ten wir,ze musisz kupowac kremy i jablka w sloiku,słodkie herbatki i koniecznie smakowe kaszki-bzdury

Gość dkmcjsdnc jcbn
Ja od samego początku używałam dada i sa super:) kosmetyki też z biedronki...na poczatku jakieś mydełko bambino i olivka nivea a potem już podróby. ubranka prałam w zwykłym proszku i nic mu nigdy nie było:)

Gość czy jest tu jakas
W takim razie zapytam w szpitalu co mam wziąć. tikal - Ja dlatego się właśnie pytam. W sytuacji kiedy wypowiadam się na forum, bądź do mam które znam to mnie krytykują. Ja jestem zdania takiego, że pampersy owszem muszą być bo nie będę się bawić w pranie , prasowanie tak jak kiedy, kiedyś to było. Moja mama używała przy moim bracie /20 lat temu/ mydło bambino i jaką oliwkę i puder - może to była mąka? A przy mnie to na pewno nie było takich mydeł, oliwek itd i uważam ze można to obejść nie szkodząc dziecku.