Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Jak mam to pokazać rodzicom?

Polecane posty

prosze przeczytajcie uważnie.. Jestem dziewczyną. Mam 15 lat, chodzę do 3 gimnazjum. Od dłuzszego moim marzeniem jest zostanie w przyszłości pilotem samolotu pasażerskiego. Moi rodzice są uzdolnieni w kierunku medycznym więc proponują żebym została stomatologiem (bo mniej więcej znają sie na tym) W rodzinie nigdy nie miałam żadnego pilota i moja mama mówi, że nie mamy znajomości więc będzie mi trudno poza tym mówi że jestem niezbyt dobra w matematyce (ale to wina pani w szkole, gdyż tylko naszej klasie zawyża poziom na liceum), a fizyka nawet całkiem całkiem. A na dodatek mówią że to mi sie jeszcze odwidzi bo jestem młoda i decyzja mi sie zmieni (ale jestem pewna na 100) Rodzice mówia że chcą dla mnie jak najlepiej, ale nie polecaja mi pilotażu a mi tak na tym zależy. Po prostu jeszcze mnie olewają Doradźcie mi prosze bardzo mi na tym zależy:)

Mycha zdaj maturę z tych przedmiotów co potrzeba na pilota, z tego co wiem to matma fizyka to podstawa, a na większość kierunków medycznych przyjmuja na podstawie matury z matmy bądź fizyki (nie wspominam o bio i chem bo to wiadomo) wiec ścieme wal ze sie uczyc by sie dostac na te medyczne kierunki i potrzebujesz korki z matmy i fizyki ;P cel uświeca środki ;P

jesli rodzice olewaja twoje zainteresowania (serdecznie wspolczuje - ale rodzicow sie nie wybiera;/) - przyjdzie ci samej zarobic na ten kurs a moze nawet poczekac do 18-tego roku zycia

Gość stella23
fajnie, ze wiesz czego chcesz, ale czy Ty wiesz jakie to sa koszta i jakie sa wymagania odnosnie kandydatow na pilotow samolotow pasazerskich?

Gość Inka***
Sliczna, Ty wiesz co ci w duszy gra...próbuj. Lepiej robic to co się lubi ( bo wtedy praca jest przyjemnością) niz całe życie meczyć się pracą której się nie lubi :) Czujesz powołanie do łatania ludziom ząbków?

Dziękuję serdecznie wszystkim. Wasze opinie mi troche pomogły lecz nadal sie boję:(

Gość odpowiedz_na_pytanie
Sprobuj zrobic licencje na pilota szybowca najpierw. Zobaczysz, czy mniej wiecej jest to to, co chcesz robic. Wymagania (takze zdrowotne) sa bardzo duze (np. nie powinno sie nosic okularow) - tak przynajmniej bylo wiele lat temu :-)

Gość lioiou
Powinnas robic to co lubisz, a nie co rodzice ci polecaja. Ale ktos tam mial racje, ze najpierw powinnas zrobic licencje na male samoloty i zobaczyc czy to jest to. Moj maz od roku mowil, ze zrobi sobie licencje pilota, poszedl na lekcje probna, niezle wtedy wialo, tak sie wystraszyl, ze o lataniu juz nie wspomina, a ja sie nie denerwuje, ze on gdzies sie rozbije. Najpierw trzeba sprobowac i okaze sie czy to dla ciebie.