Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nestea.......

Czy śledzie w occie też się moczy?

Polecane posty

Gość nestea.......

I czy można je zrobić w śmietanie? Będą dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olala.
nie moczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oo to moze i ja popytam
nie moczy sie ! Moczy sie wtedy kiedy sie kupuje solone takie wiesz czortowskie -wtedy trzeba namoczyc aby tej soli sie pozbyc .. w occie sie nie moczy !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
autorko ;) wykorzystam twoj temat i zapytam o bigos :P z gory dziekuje :D kiedy powinnam ugotowac bigos. zeby ''przeszedl'' i byl lepszy w smaku. piatek - nie bedzie za pozno ??? moze glupie pytanie, ale w tym kierunku jestem zielona :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ;lmf;elwmflwef
a z czego ten bigos?:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Quis leget haec?
zależy kiedy ten bigos chcesz zjeść ;) Najlepszy jest taki przez 3 dni gotowany na nowo, pozniej możesz zamrozić jak więcej ugotujesz np na nowy rok ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ;lmf;elwmflwef
ojej chodzi mi o to co dajesz do niego:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Quis leget haec?
oczywiscie "na nowo" czyli ugotowac, wystudzic, nasepnego dnia znowu zagotować, wystudzic itd :) ale pierwszego dnia też dobrze smakuje;) Mniam uwielbiam bigos :p Też gotuję w czwartek lub piątek. Smacznego życzę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Quis leget haec?
polecam dodać do bigosu wina wytrawnego, tak z pół szklanki, jest znacznie lepszy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moi drodzy bigos jest dobry im
dłużej sie go gotuje :) ale niekoniecznie .Ja gotuje od rana do wieczora i jest przepyszny .Ale w moim domu do bigosu nie wrzuca sie absolutnie żadnej kiełbasy -kiedyś i owszem ale dzisiejsza kiełbasa sie do tego nie nadaje -ja daje jakies tłuste kawałki łopatki ,goloneczkę,kawałek żeberek .Miesko najpierw w brytwannie podsmazam i dopiero daje do kapusty .Bigos- jak juz zakończe gotowanie -wkładam do umytych słoików litrowych ,szybko zakręcam i odwracam do góry dnem . UWAGA -bigos musi byc wrzący .Wtedy dekielki zaciągną i taki słoik moze długo stac .Potem jak potrzeba otwieramy jeszcze raz dobrze podsmażamy i wtedy jest naprawde doskonały ....a z tym winem to tez niezły pomysł! :) 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ło mamuniu ...bigos to mam juz
2 dni gotowy !Stoi w garze na balkonie -a czesc mam w słoikach :D bo mrozonego nie trawie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o co wy tu pytacie na
tym forum siedzą małolaty pytające o połykanie spermy ,o objawy ciaży itp pierdy !:O a wy tu z bigosem wyjeżdzacie ...małolaty nie gotują!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto mo pomoże ?!?!?!?!
a ja pytam JAK sie robi sledzie w occie ?! Mamm wiadro i nie wiem ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajnie się zmienił temat
I ze śledzi zrobił sie bigos :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×