Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsjdsdsd

ciężki powrót do pracy

Polecane posty

Gość sdsjdsdsd

dostałam niespodziewanie ofertę pracy; chciałabym pójść, ale obawiam sięo dziecko; synek ma 6 miesięcy, mógłby zostać z babcią, ale ma niezbyt rozszerzoną dietę; długo karmiłam piersią i dopiero po trochu wprowadzam inne posiłki; obecnie je rano mm, około południa 'zupkę' z ziemniaka i marchewki (po oliwie robił zieloną kupę) i popija mlekiem piersiowym ok 13.30 -14 mm ok 17 jabłko + cyc Nie wiem jak mu poprzestawiać te posiłki, żeby było dobrze. Babcia wolałaby go nie karmic łyżeczką tylko z butli. Musiałby dostać butlę rano i okolo południa; po powrocie z pracy dałabym mu zupkę; myślicie że powinnam mu wprowadzić kaszkę jakąś czy samo mleko modyfikowane wystarczy?

Gość Mama Nasturcja
ja proponuję wprowadzić kaszki na początek ryżowe dodawać do mm, potem mleczno ryżowe z wodą. Ja akurat kierowalam sie schematem zywieniowym a tam bylo napisane ze kaszki sa zalecane wiec tak tez robilismy

Gość a może spytaj pediatrę
nie znam sie zbyt na karmieniu dzieci ale jak na półroczne neimowlę to trochę dziwna ta dieta tylko mleko i jedno jabłko plus trochę zupki z ziemniaka i marchwii ?

Gość czekoladkaa milkaa
spoko, dieta nie jest dziwna, bo to przecież dopiero początki rozszerzania diety. Zielona kupka po oliwie to normalne, możesz dodawać do zupki

Gość czekoladkaa milkaa
a o której wrócisz z pracy?

Gość sdsjdsdsd
jeszcze nie wiem dokładnie, jeśli dostanę godzinę na karmienie, to do domu uda mi sie wrócić przed 15; a ile razy dziennie dodawać kaszkę/kleik? nie chcę niepotrzebnie zapychać dziecka

Gość czekoladkaa milkaa
to jak wrócisz rzeczywiście o 15tej to możesz wtedy maluchowi dać obiadek, a do tej pory może napić się rano mm z kleikiem/kaszką a koło południa samego mm. W międzyczasie woda/herbatka. No chyba że zostawisz obiadek babci to da dziecku o tej porze o której jadło zwykle

Gość hhjgbhj
Zupkę można już treściwszą,ale rzadką-do butelki.Np:zupka z marchwi,ziemniaka,mięsa z indyka-kurczaka,odrobina masła,zamiast ziemniaka może byc manna,kleik ryzowy. Miksujemy,przecieramy przez sitko(żeby smoka nie zatykała)i babcia przygrzewa.

Moj synek bardzo szybko pokonal drogę rozszerzania diety bo jest dzieckiem niealergicznym jak narazie. U nas jest tak, ze rano ma cycka, pozniej kaszka "owsianka", następnie zupka, popija mlekiem po godzince, po spaniu deser albo kaszka jesli pozno wstanie. Na noc butelka z mlekiem. W nocy tez butelka + nad ranem cycek. W ciagu dnia 4 razy przystawiam go do piersi. Ja wracam do pracy od stycznia i moja mama zostanie z dzieckiem. Powiedz czemu babcia ma opory aby karmic łyżeczka bo nie rozumiem jaki w tym problem?

przecież to proste... pewnie się boi że się jej dziecko zadławi... moja mama też to ma po tym jak jej mój brat cioteczny zadławił się syropem i go trząchała za nogi

Gość pół roku to rzeczywiscie dlugo
karmilas,ale sie usmaialam