Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzeszna autorka

mieszkamy razem - dostaniemy rozgrzeszenie?

Polecane posty

Gość poznanski kwiat polny
wlasnie to tez mowilismy katechecie ze laska ktora sie pieprzy co tydz z innym to dostanie rozgrzeszenie a Ty nie ;/

Gość mikikun
Spowiedź A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane (Jn 20:21-23). Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27). Seks przed ślubem - argumenty przeciw http://gloria.tv/?media=229616

Gość mikikun
Ciekawe, że jakaś dziwna sita reguluje stały liczbowy stosunek między obiema płciami, bo wprawdzie chłopców rodzi się nieco więcej, ale większa wśród nich śmiertelność zmniejsza różnicę. Skąd ta różnica płci, tak ważna dla rodzaju ludzkiego?

Gość mikikun
Często protestanci zadają nam takie pytanie: Dlaczego katolicy spowiadają się księdzu, zamiast spowiadać się bezpośrednio Bogu? Najprostszą odpowiedzią na to jest: „Ponieważ Bóg tak ustanowił. W Liście św. Jakuba 5,16a czytamy: „Wyznawajcie zatem sobie nawzajem grzechy Biblia nie mówi, żeby wyznawać swe grzechy tylko Bogu, ale by je wyznawać sobie nawzajem. Ewangelia św. Mateusza 9,6 mówi: „Syn Człowieczy ma na ziemi władzę odpuszczania grzechów Co więcej dwa wersety dalej, w Mat 9,8 czytamy: A tłumy ogarnął lęk na ten widok, i wielbiły Boga, który takiej mocy udzielił ludziom.