Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pranieipranie

Dziecko nie chce chodzic w ciapach

Polecane posty

Gość pranieipranie

Ciągle je zrzuca, brudzi przy tym rajstopy, skarpetki i bardzoo je nizczy. Już nie wiem co mam robić, zmienialismy cipay bo myślelismy, ze moze nie wygodne itp. ale to nic nie pomaga :(

Gość w czym????
:O

Gość ona na nie89
a ile ma lat? moj tez nie chce chodzic w kapciach ma rok i 4 mies

Gość pranieipranie
Literówka miałam na myśli ze niszczy strasznie rajstopy i skarpetki, zmienialismy mu te ciapy , ale to nic nie pomaga

Gość olka fasolka....
zadne dziecko nie lubi chodzic w kapciach :P ja tez nie lubilam jako dziecko mimo ze rodzice mnie ganiali za to , calkiem normalna sprawa :)

Gość pranieipranie
mój ma 3 lata

Gość ola z kraka
to kupcie kilka par grubych skarpetek z podeszwą antypoślizgową i zakładaj dziecku na rajstopy :) nasze dziecko tak całą zimę biega - ma 2 lata, tak mu wygodniej

Gość pranieipranie
tak tylko mnie nie stac na kupowanie coraz to nowych rajstop i skaret, nie dawno dostał jakies 3 sztuki od babci i juz sa tak zajechane.

Gość no tak tak problem
To załóż mu kapcie a nie ciapy, może polubi:-o

Gość ola z kraka
my kupiliśmy 5 par grubych skarpet i pewnie starczy na całą zimę dziecku jest tak wygodniej - to chyba ważne? a jak Cię nie stać, to poszukaj w ciuchlandach, tam też możesz kupić grube, wełniane skarpetki i niech w nich biega

Gość pranieipranie
ola z kraka wlasnie taki mam zamiar w pepko widziłam takie jakby skarpety dłuższe z podeszwa antypoślizgowa i chyba mu kupie, tylko że mój mały urodził się z nuszkami które mają tendencje do zginania się do środka(tak jakby chodzi na wewnetrznej stronie stóp) i lekarz mówił że mały powinien chodzić w obuwiu z twardsza podeszwa zeby ta stopa była stabilniejsza

Skąd ja to znam! Chociaż mój syn ma 12 lat ile się nagadałam załóż kapcie nic i nic ciągle gubił .Dałam spokój po prostu lubi chodzić w skarpetkach,ale mój mąż także nie lubił kapci chodzą obaj po domu na bosaka:)

Gość w czym????
"ciapy", "nuszki" :O To PROWO! :D

Gość ola z kraka
małe dzieci wolą chodzić, biegać tak, by im było wygodnie widocznie w ciapach wygodnie mu nie jest :( u nas sprawdziły się grube skarpety

Gość ola z kraka
nawet zwykłe wełniane kupcie

Gość słownik!
Takie krótkie słowo, a tyle trudności może sprawić, ot zwykłe nogi. Nuszki, no w sumie też ładnie brzmi.

Gość retyuiop[
moja 2,5 letnia tez nei chce goni boso nawet ciezko do skarpetek ją namowic

ja tez chodze boso i moje dziecko rowniez nie rozumiem po co zmuszac...kapcie sa niewygodne i noga sie poci w zime to zakladamy obie skarpety...jej daje z antyposlizgiem i nie ma problemu

mój dopiero od niedawna toleruje kapcie. wcześniej biegał boso. czasem udało mi się założyć mu skarpety, albo rajstopy, a jak nie to ganiał z gołymi stopami. i o dziwo ciągle miał cieplutkie! nawet jak bawił sie na kaflach :P :P :P zresztą ja też nie lubię kapci! tylko zimą w nich chodzę,a tak to zawsze bez. a co do stópek to ilu lekarzy tyle opinii -u nas przy wadzie stópki - też układał do środka dość mocno i wadził o drugą nogę i ciągle się przewracał - lekarz zalecił zdjęcie butów. i tak ganiał całe lato bez butów, i w domu i na dworze, po trawie, chodniku, piachu, wszędzie, butów nie zakładałam wcale! po 3 miesiącach (od połowy czerwca do połowy września) stopa prościutka!

A nie przesadzasz przypadkiem z tym niszczeniem się skarpet??? Kup mu jedne grubaśne i zakładaj na rajstopy czy inne skapretki, ciensze. Przeciez w jednej warstwie teraz zima jest za zimno chyba???

moje nie chodzi i zyje :) Podlaoga dosc zimna, stopy czasami jak z lodu ale przeciez nie przybije jej tych kapci do nóg !!! poki miala ok roku - półtorej nosiła skarpetki z podeszwa skórzana. Teraz razem z tatą chodzi na bosaka. Mysle ze noszenie "ciapów " nie jest koniecznoscia. Odpusc !!!

Gość anita1978
moja ma 1,5roku i w skarpetkach to chodzi 5 minut ,zdejmuje i znowu wkłada, Chętnie latałaby cały dzień na bosaka bo tak lubi najbardziej. Ja kupiłam w ciuchach 6 par skarpet po 50gr do chodzenia po domu i nie mam problemu że się niszczą . A w kapciach to wcale nie chodzi :)

Może uda mi sie Ciebie uspokoic...mój synek zaczął chodzic w wieku 9 miesięcy...od razu pobiegłam po kapcie...nie nosił ich wcale!!Wprost ich nienawidził!!Ciągle noga o noge i kapci nie było...Ale ja nie dawałam za wygraną i za każdym razem jak ściągał to zakładałam...oczywiscie nie zawsze sie to udawało bo czasem byłam zajeta...ale robiłam to jak tylko zaóważyłam że kapcie są poza stopami :D i teraz ma prawie roczek i juz bardzo żadko ściąga bo wie że i tak zaraz znowu bedzie miał je na nogach...myślę że twojemu dziecku tez przejdzie jak nie dasz za wygraną!!Przyzwyczai się!!Zyczę cierpliwości i powodzenia ;)

Moje chodzą bez kapci, mamy je tylko jak jedziemy do babć bo u jednej i drugiej zimne podłogi. Rajstop i skarpet nie niszczą. Ja sama też chodzę bez, zakładam tylko do kuchni bo jak coś robie to moge chlapnąć na podłoge a wdepnięcie gołą stopą nie jest miłym doznaniem.

Gość ja nie rozumiem tylko
jak to brudzi rajstopy i skarpetki? Jak to możliwe? Nie myjesz podłogi? Chodzicie w domu w butach? Moje dzieci biegają czasem boso, ja często chodzę boso (tylko potem muszę umyć podłogę bo jest uciapana. Na panelach bardzo znać ślady odbitych nóg) W skarpetach chodzimy nagminnie i nic nam się nie brudzi. Co wy klepisko macie?

a po co kapcie czy ciapy haha nie lepiej skarpetka lub boso ? ja tez nie lubie kapci i nie chodze,w domu mam czysto :D

Gość gfjffffL
a myslalam ze tylko moja corka wydziwia ze nie chce kapci i wolo boso ale widze ze wieszkosc z waszych dzieci ma to samo

Gość mama dwojeczki
Moj syn ma 2 lata i 4 miesiace i tez nie lubi kapci, a ja nie zmuszam, wiec chodzi sobie na boso :)