Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strachliwaa

chcialabym isc do spowiedzi ale sie boje

Polecane posty

Gość strachliwaa

jak wyzej czy wy tez w tym roku nie pojdziecie do spowiedzi przed swietami ?

Gość offerma ::::
a skąd jesteś? możemy pójść razem, będzie raźniej i przy okazji ocenisz mojego wacława

Gość strachliwaa
z warszawy :d to co idziemy razem z checia ocenie ;)

Gość strachliwaa
Mona Liska-> nie chodze do kosciola z lenistwa, ale czasem odczuwam potrzebe wyspowiadania sie boje sie tego bo kiedys widzialam jak ktos kradnie i nie zareagowalam tylko to bylo strasznie dawno temu a nie wiem czy sie spowiadalam z tego czy nie ( nie pamietam) raz ksiadz nie dal mi rozgrzeszenia wiec mam stracha

Gość nic sie nie boj
ja wczoraj bylam po dlugiej przerwie i bylo ok. czuje sie teraz jakos lekko i fajnie.

Gość dafsidf
polska to jednak ciemnogrod....

Gość nic sie nie boj
strachliwa a mozesz powiedziec czemu nie dostalas ?

Gość strachliwaa
wlasnie chodzi mi o ta lekkosc ducha taki wewnetrzny spokoj co myslicie ze nie mam grzechu zwiazanego z ta kradzieza tylko oni poprosili nas zebysmy patrzyli czy ktos nie idzie

Gość heraklit
jak można chodzić do spowiedzi??? Niech mi to ktoś wytłumaczy. Jak można opowiadać intymne szczegóły własnego życia obcemu, często niekompetentnemu facetowi, a później klepać na kolanach zdrowaśki?

Gość strachliwaa
nic sie nie boj-> wiesz co sama nie wiem powiedziałam ksiedzu grzechy a on ze nie dostaje rozgrzeszenia a ja slucham a on powtorzyl i powiedzial prosze odejsc od konfesjonalu ;OOO wstalam i odeszlam moze nie dal mi dlatego ze uprawiam sex , nie chodze do kosciola czesto albo czasem sobie zapale

Gość hellenka z okkienka
ja juz tak dawno nie bylam:( i najgorsze jest ze nie ma kiedy:(

Gość tooo chOore
ze ludzie musza sie spowiadac przed czlowiekiem takim samym jak oni, masz jakies grzechy? popros boga wprost o przebaczenie i staraj sie do tych grzechow nie wrocic, bog jest bardzo blisko ciebie i nie potrzebujesz zadnego posrednictwa zeby mu cos powiedziec :) ciesze sie ze zmienilam religie i zostawilam tych wszystkich durnych obyczai ...

Gość strachliwaa
helenka--> napewno znajdziesz czas moj ojciec chodzi do spowiedzi o 6 rano w wigilie i ma z glowy ;p

Gość nic sie nie boj
ksiajest tylko z-ca w konfesjonale i jak czujesz taka potrzebe to isz zobaczysz jak Ci ulzy. wiem to po sobie. dzis jestem szczesliwa:)

Gość strachliwaa
toooo cho0re- ale wlasnie o to chodzi ze w naszej wierze spowiadasz sie u ksiedza nie sam w sobie i wiem ze to jest nie komfortowe tak mowic komus o tym co sie zlego zrobilo tym bardziej ze jeszcze moze cie skarcic no ale co zrobisz

nie bój się iść;) księza w konfesnonałach juz rózne rzeczy słyszeli. jesli pragniesz sie wyspowiadac, to zachęcam. Kiedy jak nie teraz przed swietami? idź, pojednaj sie z Bogiem.

Gość nic sie nie boj
przepraszam za literowki a niewierzacy niech sie nie wypowiadaja,bo nie im zazdrosc i chca pociagnac za soba wiecej takich jak oni.

Gość strachliwaa
to myslicie ze powinnam mowic o tej kradziezy czy nie bo tego sie najbardziej boje tylko wlasie chodzi o to ze nie wiem czy to kiedys mowilam juz czy nie

Gość hellenka z okkienka
:( nawracam ludzi a sama wierkszym grzesznikiem od nich jestem:(

Gość hellenka z okkienka
musisz powiedziec o tej kradziezy. czasem tak jest ze grzechy z przeszlosci nam Duch Sw przypomina

Gość strachliwaa
hellenka-> kazdy ma jakies grzechy ja mam chyba wszystkie jakie sa mozliwe

Gość nic sie nie boj
powiedz ze widzialas czy tez uczestniczylas w kradziezy . co najwyzej zapyta co to bylo i tyle. wyrzuc to z siebie zobaczysz jak Ci ulzy:)

Gość nic sie nie boj
helenka i dobrze to jest dobry uczynek:D

Gość strachliwaa
mi to przypomniala pewna osoba i to teraz nie daje mi spokoj tylko ze to bylo tak dawno temu ja nic nie robilam oni sobie brali cos z kiosku a nas poprosili zebysmy patrzyli czy ktos idzie a ze glupia bylam to sie nie sprzeciwilam i teraz nie wiem jak to potraktowac:/

Gość hellenka z okkienka
no trzeba sie wyspowiafdac. ja jestem slaba i ciagle grzesze:(

ja od kilku lat nie chodze do spowiedzi. jak zrobie cos zle i czuje potrzebe to spowiadam sie w domu.. mowie po prostu Boze przepraszam ze.... i wiem ze to tez sie liczy, ze Bog to tez slyszy. nie czuje potrzeby opowiadac ksiedzu co zlego zrobilam. to czlowiek jak kazdy inny. nie wierze ze dzieki niemu Bog lepiej uslyszy.

Gość nic sie nie boj
to tak powiesz ze to bylo dawno, a zatailas ze strachu czy cos tam. przeciez nikogo nie zabilas i Ty nie kradlas:(

Gość nic sie nie boj
chcac przystapic do komuni trzeba sie wyspowiadac, nawet zakonnice /nicy ksieza sie spowiadaja i wyzsze instancje. Grzeszyc i przepraszać? to kazdy moze, ale przed spowiedzia.

Gość strachliwaa
no niby nie kradlam ale mozna to podciagnac do tego ze uczestniczylam w tym;/ kurde mlode to glupie;/ ale chyba pojde jutro jak nie dostane rozgrzeszenia to wam napisze:D a jesli chodzi o takie nie chodzenia do spowiedzi to moj facet od malego sie nie spowiadal matka nie dbala o to zeby chodzil do kosciola tym bardziej do spowiedzi i kiedys go zaciagnelam po tylu latach i ulzylo mu fakt faktem pozniej znowu nie chodzil musze go teraz zaciagnac znowu bd razniej :D