Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsza kobiecinka23

metoda wyplakiwanie sie dziecka

Polecane posty

Gość 5565555
bo teraz panuje moda na bestresowe wych :o Nie mam swoich dzieci,ale wiem ze bede robic tak jak kiedys , w porze spania odkaladc do lozeczka, gasic swatlo i spac,

Gość paranoiczki jedne
dla mnie to nie jest zadne krzywdzenie dziecka, nie popadajcie w paranoje pieprzone matki polki

Gość 1716232
to ze placze to nie problem zaden, najwzniejsdze jest rozpoznac o co placze i dlaczego ,.wtedy trzeba podjac odpowiednią decyzje co robic

Gość anita1978
Ciekawie piszą niektóre osoby- nie mam dzieci ale uważam tak i tak .... albo -bym robiła tak i tak.... niec Ci się najpierw urodzą dzieci a później się wypowiadaj, bo może ci sie urodzić dziecko bardzo spokojne a może ci się urodzić istny szatan :)

tak ja stosowalam, przez 3 dni jak staralam sie oduczyc dziecko noszena na rekac do 1 w nocy, mala miala ok 4 miesiecy i plakala przez kilka minut. teaz ma 2 lata i jak jest juz badzo zmeczna i nie moze zasnac, nie daj sie prztulic , wzac na rece, wlozyc do lozeczka tylko bardzo placze, zostawiam ja na chwile i jak sie wyplacze to zasypia. Chyba ze slysze np ze stoi pod drzwiami albo puka to wtedy do niej ide. a jak lezy w lozeczku i placze a a zdjet szczebelki i moze wyjsc, to wtedy jej nie zaczepiam;)

Ja ze swoją córką spędzałam bardzo dużo czasu jak była niemowlakiem. ale bardzo rzadko ją nosiłam. zazwyczaj kładłam koc na łóżku,a później już na podłodze brałam różne grzechotki i maskotki i bawiłyśmy się tak między spaniem i karmieniem. efekt był taki,że gdy przychodziła pora spania to mała z chęcią jadła i spokojnie zasypiala w swoim łóżeczku. jak już płakała to miała powód. z nudów czy żeby wymusić noszenie nie płakała,bo nie była przyzwyczajona do noszenia. dziecko można przytulić leżąc obok na kocu,albo jak jest starsze to sadzając na kolana i opowiadając bajki. z dzieckiem trzeba spędzać czas i wtedy spożytkuje energię na zabawę. a jak będzie wtedy płakało to trzeba się nauczyć rozpoznawać czy z głodu,bólu czy dlatego,że ma mokro. niemowlę tylko płaczem się z nami porozumiewa. ja jak corcia coś kwilić zaczynała a ja byłam w kuchni to wołałam do niej że zaraz przyjdę i opisywałam co robię. wiem,że jak miała 3 miesiące to nie rozumiała,ale mówienie ją uspokajało. i miałam czas na wszystko.