Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i frrrrrrrrruuu

Wigilia- czy wypada tak zapraszać?

Polecane posty

Gość i frrrrrrrrruuu

Czy wypada na 2 dni przed wigilią dzwonić do kogoś (siostry) i zapraszać w sposób: może przyszlibyście tam na wigilię? Razem z bratem utrzymujemy kontakty ale już nie jest tak jak dawniej-po śmierci rodziców poszło o spadek. Wolę spędzić wigilię z mężem i dzieckiem niż na odzczepne być zapraszaną na 2 dni przed. Czy mam rację?

Gość okatkana
Poszło o spadek. I pewnie ty jesteś tą najbardziej pokrzywdzoną. A może brat przy okazji śwąt chciałby jakoś wszystko naprawić, albo chociaż poprawić wasze stosunki. A to że na 2 dni przed, może miał wielki dylemat, może się bał twojej reakcji. Ja w tym nie widze nic dziwnego.

Gość grryryryyr
owszem wypada zapraszać, a wam wypada też odmówić jeśli macie inne plany lub nie chcecie iść. Przymusu nie ma:)

Ja bym odmowila, ale powiedzialabym, ze chetnie przyjdziemy w pierwszy czy drogi dzien swiat na kawke i ciasteczko.

wypada. jeśli nie chcesz iść to podziękuj za zaproszenie i zaproponuj że przyjdziecie w inny dzień świąt na obiad, albo na kawę. święta to wspaniały czas żeby wyjaśnić sobie wszystko i być może pogodzić.