Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wstrząśnięta

Święta i moja bratowa

Polecane posty

Gość jestem wstrząśnięta
czerfcova Masz swoją ideologię. Ja mam swoje życie i fakty. Każda z nas ma prawo do własnego zdania. Nie mnie..... Życzę Ci mimo wszystko co najlepsze ! Zdrowych, pięknych ( rodzinnych - heheh ) i wesołych Świąt ! :classic_cool:

Czerfcowa, pieprzysz jak potłuczona. Chodzi o zwykłą ludzką przyzwoitość. Każdy wie, że Wigilia sama się nie zrobi, to spory wysiłek,dość duży nakład finansowy. Brat z rodziną zwyczajnie pasożytują. Dziwne, że przyklaskujesz takiej postawie.

Gość coś mi tu nie grra
Udawaj na przyszłość, że masz bardzo dużo pracy, nadgodziny, papiery do domu wzięte i powiedz, że trzeba będzie kupić potrawy z garmażu. Nikt Ci nie każe stać przy garach, sama się na to godzisz. Ja jeszcze NIC nie zrobiłam (tylko choinka wstawiona w stojak - jeszcze nawet nie ubrana), bo mamy trzy miejsca do objechania dziś (rodzinę), dopiero wieczorem coś ugotuję dla nas i upiekę. Nie widzę powodu, żeby się spinać. A co to, obowiązek jakiś mieć 12 wyszukanych potraw na święta? Kto to potem ma jeść? Święta są żeby się pospotykać i wypocząć, a nie zasuwać od rana do nocy w imię jakichś durnych ambicji.

Gość Una___
Skoro sie wpraszaja, to spytaj jakie jedzenie przynosza, zebym czasem nie zdublowala.

Gość a ja cos powiem
jezeli brat i bratowa do nas rpzyjezdzali na swieta to oczywistym bylo, ze cos przwioza....wg mnie to brak kultury i zwyczajne lenistwo i wykorzystywanie innych, zeby isc do kogos na Wigilie i nic nie rpzyniesc na te wigilie....niech inni wydaja pieniadze na jedzenie, niech inni gotuja, sprzataja sratata a my przyjedziemy, najemy sie i jeszcze sprzatac nie bedziemy musielipo Wigilii...ale super co? a bratowa niech sie nauczy wreszcie gotowac. A brat skoro sobie taka zone wzoial to niech sam gotuje a nie wiecznie na garnuszku mamini bedzie.