Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nicolaska lasa

Co zrobic zeby moje dziecko przesypialo cale noce.Dziewczyny pomozcie

Polecane posty

Gość Nicolaska lasa

Moj syn ma 14 msc. i ciagle sie budzi w nocy po 2,3 razy.Odkad sie urodzil nie przespalam calej nocy.Co wy robicie zeby wasze dzieci spaly cala noc?Kazdy mowil ze do roku bedzie juz spal dobbrze,a rok juz minal i dalej nic.Marzy mi sie zeby sie w koncu wyspac.Doradzcie cos,bede wdzieczna

Gość 161651656556
a budzi sie na flache?

Gość Nicolaska lasa
Tak dopoki mu nie dam mleka to placze,ale czasami wypije tylko troche i juz nie chce,sama nie wiem czy on jest glodny czy co..dodam tylko ze od urodzenia nie ma smoczka o nie chcial,czasami mysle ze on chce po prostu cos possac,ale nie wydaje mi sie zeby takie duze dziecko mialo taka potrzebe ssania juz sama nie wie.

Gość pieknie nie ma co
daj mu piwa

Gość cierpliwości tyle
moja córka ma 26miesięcy skończone i budzi się nawet z 6razy w nocy, a tobie się budzi 2razy i marudzisz, takie dzieci są, moja pije dużo w nocy taką lekką herbatkę, a nie mleko, ale lekarz powiedział że bardzo dobrze że tyle pije, żeby nie zabraniać,

Gość Miraculum5
Zamiast mleka dawaj mu wodę przegotowaną- w którymś momencie uzna, że nie warto się budzić, skoro nie dają dobrego, cieplego mleczka tylko wodę :D Naprawdę działa.

Gość cierpliwości tyle
dziecku się też chce pić w nocy, na moją córkę akurat nie podziałało jej dac wodę, ona wypije wszystko bo jej się chce nadzwyczajniej chce pić

Gość moja ma 3 miesiące i odkąd
skończyła 2 przesypia w nocy 10-11 godzin... na moje oko twoje dziecko nie umiem zasypiać samo i w tym problem, jesli jest przyzwyczajone, że do zaśnięcia ma określone rzeczy lub warunki (noszenie na rekach, butelka lub cyc w ustach, huśtanie, itp...), a potem się w nocy budzi i ich nie ma to nie umie samo z powrotem zasnąć i dlatego płacze

moja do 9 miesiaca spala cale noce, pozniej budzila sie raz - dwa razy na jedzenie, teraz ma 2 lata i potrafi sie budzic 5 razy. wieczorem zasypia sama bez butelki, wiec to nie jest kwestia tego ze nie potrafi sama bez butli zasnac. juz wszystkiego probowalam, moj organizm przyzwyczail sie do niespania całych nocy od dwóch lat. i tez słyszalam poczekaj az skonczy rok, pozniej poczekaj az skonczy dwa lata, teraz nikt mnie juz nie pociesza, a ja trace nadzieje ze to sie wreszcie skonczy

dagna -> to chyba sie do lekarza kwalifikuje, bo raczej nie jest normalne , że dziecko najpierw potrafiło wytrzymać bez jedzenia całą noc, a teraz nie potrafi, raczej jest na odwrót... może za mało je w ciągu dnia?

albo za duzo śpi w ciągu dnia, dziecko potrzebuje ok 11 godzin snu w nocy i w ciągu dnia po dwie 2-godzinne drzemki, jesli w ciągu dnia więcej śpi to potem w nocy nie chce

Gość 161651656556
jak Twoja ma 3 miesiące to pewnie ze dobrze spi. poczekaj az bedzie miala 6- zaczna sie zabki i inne horrory :( sama to przeszłam. A niby czemu Wy macie miec lepiej odemnie ?:) moje dziecko budziło się do 2 r.ż

Gość 161651656556
i to nie prawda ze im dziecko strsze tym n8ie potrzebuje jesc w nocy. Twoja jak ma 3 miesiące to jeszcze nie wie ze trzeba się wybudzać na jedzenie a napewno gdodna jest

Ja od dwoch lat calej nie przespalam a mala w nocy juz dawnooo nie je,sa rozne dzieci,mozesz probowac,kombinowac a i tak bedzie mialo swoj czas to zacznie spac..

moja corka ma 2 lata i 6 miesiecy. Zadnej nocy nie przespala tzn chyba ze 3 tyg miala ze niby spala (tzn po ciezkim 'treningu' udalo mi sie ja nauczyc ze mama nie musi do niej przychodzic) ale i tak slyszalam ze sie budzi, skacze po lozku itp

dziwne ze zadna nie wpadła zeby podac dziecku do mleka np kleiku ryzowego zageszcza on mleko i po problemie.... córcia ma 4,5 mies, od 4 miesiaca dodaję do ostatniej butli na noc 2 łyzeczki kleiku i przesypia całą noc.... moja mała jest złotym dzieckiem, juz jako 2 miesiexczne mienowle potrafiła miec przerwy nocne w jedzeniu do 7-10 godzin

Gość 161651656556
wpadla wpadla. ale i to nie pomaga. jak Twoje dziecko ma 4 miesiace to poczekaj jeszcze 2. Mój zaczął się budzic dopiero jak zaczely wychodzic zabki -tak od 6-go miesiaca

Gość 161651656556
dollka i na Twoim miejsu zbastowałabym z kleikiem - malutka bedzie miala pozniej problemy, juz jest za gruba

Gość do161651656556
podanie na noc 2 łyzeczek kleiku absolutnie nie szkodzi dziecku, gdy mała przesypia cała noc, to tak jakbys nie podała kleiku i dawała butlę 2-3 x w nocy - nie na to samo wyjdzie ? !!!!!!!!!! dolllka a mała jest cudna

Gość 161651656556
glowe daje ze nie chodzi tu o 2 lyzki klekiu. albo laduje ich tyle jak na opakowaniu, albo to nie kleik spowodowal ze mloda spi. Alez wy juz jestescie doswiadczone... w koncu macie 4-ro miesieczne dzieci - porazka!

Gość ale ale ale no tak hy
kleik nic nie pomoze najpierw pomagał tak do ok 5 miesiaca a potem jak zacznie zabkowac to zapomnij ze pomoze, a te które maja takie maleństwa, nic nie wiedza o macierzyństwie, bo do pół roku to dopiero poczatek

dollka wyobraz sobie ze wpadlam na to:-) tak samo jak juz mala jadla normalne jedzenie tzn od mniej wiecej nroku to upewnialam sie ze je porzadna kolacje plus flaszka mleka na dokladke. I co? nie pomoglo niektore dzieci juz chyba tak maja i tyle ;-/

Gość KatarzynaiMikus
Mielismy podobnie! Kiedy mały nie spał moj marz podawal mu siusiaka.maly ssal i zasypial zadowolony jak nigdy polecamy aja tez lubie se possac nawet i nie mezowego ale sza!;p

Gość te co piszą, że najgorsze zacz
yna się jak dziecku zaczynają wychodzić ząbki -> a nie pomyslałayście, że włąsnie wtedy kiedy ono w nocyu płacze , a Wy do niego wstajecie żeby uspokoić to wtedy ono uczy się, że do zaśnięcia potrzebna jest mama?! potem może mieć już wszystkie zęby a i tak bez mamy nie zaśnie bo to ma utrwalone... a ta co pisze że dziecko jak jest małe to nie wie że musi się wybudzać w nocy na jedzenie - > większej bzdury to nigdzie nie przeczytałam... juz 6 miesięczne dziecko jest w stanie wytrzymać 11 godzin snu bez budzenia się, a to te malutkie potrzebują jeść w nocy... jeśliby było tak jak piszesz to dorosły człowiek musiałby budzić się co godzinę w nocy na jedzenie...

Gość 161651656556
a czytac ze zrozumieniem umiesz? jest napisane ze dziecko 2 lub 3 miesieczne nie kuma jeszcze wybudzania na jedzenie. mój syn jak miał tydzien to potrafił przespać całą noc, dochodziło nawet do 12 godz. Zapewne nie był głodny... Piszesz takie pierdoły ze az w oczy szczypie

Gość 161651656556
i jak twemu dziecku wychodziły zeby i budził sie kilka razy w nocy zostawiałas go aby sie sam wypłakał i usnął. i własnie tacy osobnicy nie powinni sie rozmnażać , serdecznie wspolczuje twemu dzieciakowi

Gość teraz jest zimno więc przez
to raczej Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem... nie chodzi o to że nie trzeba wstawać jak dziecko jest niespokojne przez ząbki, ale kiedy ząbki już są to trzeba je oduczyć zasypiania ze sobą, cycem, lulaniem itp. i nauczyć zasypiania samemu... a jesli chodzi o Twoje tygodniowe dziecko które przesypiało całą noc to rzeczywiście trzeba takie dzieciątko wybudzać na jedzenie ale już ok 5-6 miesiąca jesli dziecko zjada wystarczająco w ciągu dnia to powinno całą noc czyli te 11 godzin przespać bez problemu, a jeśli tego nie robi to dlatego że jest przyzwyczajone do zasypiania w konkretnych warunkach i jak potem się wybudza w ciągu nocy (każde dziecko i dorosły budzi się w nocy kilka razy, jest to związane z fazami snu tylko nawet sobie z tego sprawy nie zdajemy) i nie ma tych samych warunków które miało wieczorem do zaśnięcia to zaczyna płakać... albo za dużo śpi w ciągu dnia...

Gość agggggggggggggggagahahahaha
Mojemu synkowi wyrósł pierwszy ząbek jak miał 4 miesiące i 8 dni, dwa tygodnie później kolejny, więc co to za straszenie tym ,ze dziecko bedzie miało pół roku to dopiero się zacznie...

Gość spadochron
Moja córka ma 16 miesięcy i też nie przespała ani jednej nocy bez budzenia się.Do tej pory zasypiała od razu wieczorem bez bujania, kołysania, śpiewania. Kilka razy może ok 5,6 razy wybudzała się w nocy tzn wstawała w łóżeczku i patrzała czy ja jestem w łóżku ( jej łóżeczko jest naprzeciw naszego łóżka w sypialni), czasem kładła się z powrotem sama, ale częściej czekała aż ja do niej podejdę podam smoczka, jej przytulankę i położę.I znów zasypiała i t d. Niestety od niedawna jest przeziębiona, do tego ząbkuje nie może sama zasnąć tak jak do tej pory ,tylko musze ją trzymać na kolanach, spiewać lub stosować inne uspokajacze. Kiedy już uśnie w łóżeczku, budzi się z płaczem i muszę ja wziąść do swojego łóżka. Biorę ja do siebie, bo nie chcę się męczyć, a tak przynajmniej mam spokój, bo nie płacze.

tez jak moje dziecko mialo kilka miesiecy mowilam ze to nienormalne ze 2 letnie dzieci jedza w nocy, minal 9 miesiac i zaczely sie uczty nocne. w dzien je duzo , nigdy nie idzie spac glodna. poprostu sie przyzwyczaila do mleka w nocy, a mleko tylko z kleikiem daje