Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosciolłłłłłł

bezczelni księża

Polecane posty

Gość kosciolłłłłłł

byłam w kościele i jak zwykle po takiej wizycie jestem w szoku, jacy ci księża są bezczelni. W ogłoszeniach parafialnych ksiądz podkreślał kilka razy, że po świętach będzie chodził po kolędzie i mamy przygotować po DWIE koperty !!!! jedna to będzie ofiara kolędowa a druga ofiara na kościół !!!!!!!!!!!

Gość nie robimy w tym roku
Nie wierzę!!!! Gdzie tak jest?

Gość kosciolłłłłłł
przysięgam , że to prawda - woj. warmińsko-mazurskie (okolice Olsztyna)

Gość selllena
Nie ma przymusu dawać na KOŚCIÓŁ....

to chyba jakiś żart - tam gdzie ja mieszkam księża ogłaszają że nie chcą żadnych pieniędzy na kolęndę . No i jak chodzą to nic nie przyjmują. Mówią że jak ktoś chcę dać na kolędę to niech da to na tacę podczas mszy. Podczas chodzenia po domach nie przyjmują żadnej kasy.

Gość kosciolłłłłłł
ksiądz mówił to w ogłoszeniach po dzisiejszej mszy. W tamtym roku nie było żądania o dwie koperty a w tym roku....Sama jestem w szoku. Ja rzadko chodzę do kościoła, bo słyszę albo jakieś polityczne nakazy , albo szowinistyczne teksty.....

No kurcze ,jak prawda to podaj nazwę i adres parafii. Skoro ksiądz to oglaszal i sama słyszalaś to chyba nie masz czego bać!

Gość 2 myszoskoczki
nie masz przymusu dawania czegokolwiek.. możesz i chcesz to dasz. Nie możesz lub nie chcesz - to nie dasz

Gość tez mieszkam w warm-maz
niedaleko olsztyna (40km) i nic takiego u mnie nie ma :P

Gość kosciolłłłłłł
po co mam podawać dokładne dane o parafii? podałam wam orientacyjnie gdzie to słyszałam. Jak chcecie to nie wierzcie. Myślę, że takie "kwiatki" można usłyszeć w niejednej parafii. Dziwna ta instytucja kościoła jest. Im jestem starsza (27lat) tym trudniej mi zrozumieć jej istotę...

Gość kosciolłłłłłł
:)

dlatego nie chodze do kosciola i czarnej zarazy nie wpuszczam 2lub 3 lata temu dosc no ok bardzo dobitnie powiedzialam czarnemu co o nich mysle

w moich rodzinnych stronach było tak samo.Jak rodzice dali kasę to spytał "a na kościół?" I dali więcej:o ale im juz nie przetłumaczę, za starzy są żeby to zrozumieć, niestety...

Gość kosciolłłłłłł
ja mam czasami wyrzuty sumienia, że nie jestem "praktykującą" katoliczką, ale po wizycie w kościele utwierdzam się w przekonaniu, że wiele nie tracę.

Gość kosciolłłłłłł
właśnie makrela. mam wrażenie , że księża żerują na starszych ludziach. Bezczelni.

Gość kosciolłłłłłł
ale te starsze pokolenie powoli się wykrusza (umiera) , a ludzie młodsi (nawet ci 50letni) mają już trochę większą świadomości i nie pozwalają się robić w konia. mam taką nadzieję...

Gość Iza 29
Nie - wizyta w kościele, śmiesznie albo więcej niż śmieszne!!!!!!!!!!!!!!!!