Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ticketpro

Kiedy ten porod??

Polecane posty

Gość ticketpro

jestem juz dwa dnia po wyznaczonej dacie porodu i zadnych objawow czasem jakis skurcz krotki bardzo,zadnych plamien,czop mi nie zszedl i brzuch dalej mam wysoko.Bylam u lekarza w czwartek i niemialam zadnego rozwarcia jeszcze.jestem umowiona z lekarzem na 1 stycznia na wywolywanie myslicie,ze dotrwam?? wolalabym urodzic juz w nowym roku niz na koniec starego.

Gość tia tia tiata
lepiej powidz że chcesz sie najebac w sylwestra

Gość ticketpro
ktos z jakimis powaznymi odpowiedziami??

Gość bedzie dobrze musi byc
ja mam termin na polowe stycznia ale coraz bardziej mi ciężko...i boje sie czy dam rade...tez chcialabym urodzić już w Nowym Roku...chodźby 1go!!! ale 1go a nie 31 :)) 3mam kciuki żebyś dotrzymała do 1go:) Powodzenia :)

Gość ticketpro
mi tez juz ciezko i juz mam dosc,ale mysle,ze to o wiele lepiej dla dziecka jak sie urodzi w nowym roku,bo jak pojdzie do szkoly to nie jest do tylu o rok,jak w przypadku dzieci urodzonych na koniec roku

Gość bedzie dobrze musi byc
dokladnie dlatego chcialabym urodzic w styczniu :) bo lepiej,zeby dziecko mialo 6,5 roku jak idzie do szkoly niz 5,5 .. tylko oto mi chodzi ;P

Gość ticketpro
a jak tam bylo z wami ??

Gość kretataajakaaa
Ja rok temu dokładnie byłam w identycznej sytuacji-termin miałam na 25.12 ale powiedziałam,że "zawiązuję się " i w straym roku już nie rodze :D Dotrwałam - urodziłam już 1 stycznia 01:15 - zdrowego synka . Powodzenia życzę!!

Gość ticketpro
jak szybko postepuje rozwarcie??

Gość ticketpro
ktos odpowie?

Wiesz, nie pociesze Cie, mialam tak samo - kilka dni po terminie, czop nie zszedl, rozwarcie na 1cm i... przenosilam ciaze 11 dni po czym porod mi wywolali... Skurcze zaczelam jakies tam miec 8 dni po terminie i z takimi lekkimi chodzilam jeszcze kilka dni jak widzisz... Powodzenia przy porodzie!

Gość mamaDwojki
I okres porodu rozwieranie szyjki macicy Faza wczesna porodu (utajona). Skurcze są rzadkie i niezbyt bolesne. Może się zdarzyć, że zaczną się w nocy i je prześpisz to dobrze. Pod koniec tej fazy rozwarcie szyjki macicy dochodzi do 34 centymetry, co może zająć kilka godzin. Faza aktywna porodu. Trwa 23,5 godziny. Szyjka macicy rozwiera się do 7 centymetrów. Jest Ci coraz trudniej skurcze są częstsze i dłuższe, a przerwy między nimi krótsze. Występują co 34 minuty i trwają 4060 sekund. Każdy ma okres największej siły, tzw. szczyt. Pamiętaj, by prawidłowo oddychać dzięki temu będzie Ci łatwiej i dziecko będzie lepiej dotlenione. Możesz przyjmować dowolne pozycje, np. spacerować. Faza przejściowa porodu. Szyjka rozwiera się do 10 centymetrów (osiąga tzw. pełne rozwarcie). Coraz częstszym skurczom mogą towarzyszyć inne dolegliwości: nudności, wymioty, biegunka. Siła skurczów jeszcze wzrasta. Trwają 6090 sekund i następują co 23 minuty. Niemal cały czas są równie silne. Możesz mieć wręcz wrażenie, że nie ma między nimi przerw. Kiedy rozwarcie wynosi 78 centymetrów, przychodzi kryzys. Może Ci się zdawać, że nie dasz rady. Możesz krzyczeć na męża albo będziesz chciała natychmiast wracać do domu. To normalne! Gdy ten krytyczny moment nastąpi, do finału już blisko. W końcu poczujesz, że skurcze słabną to zbliża się faza parcia. II okres porodu parcie Ten okres trwa od 15 minut do 2 godzin. Gdy rozwarcie będzie pełne (wynosi 10 centymetrów), poczujesz się tak, jakbyś bardzo chciała się wypróżnić. Zaskoczy Cię silna potrzeba parcia, ale postaraj się nie robić tego za wcześnie położna podpowie Ci, kiedy zacząć przeć i pokieruje Tobą. Gdy wyjdzie główka maleństwa, dalej będzie już „z górki. Reszta ciałka powinna pojawić się w ciągu jednego, najwyżej dwóch skurczów partych. Skopiowane. Oczywiście niema reguly, że musi tak być, mój pierwszy CAŁY poród trwał tylko 5 godzin.

a jesli chodzi o rozwarcie to juz zupelnie inna bajka - odkad dostalam zel na wywoalnie skurczy to z 1cm do 3cm zabralo 5 godzin, potem z 3cm do 9cm tylko 1,5 godziny... Wiec to roznie bywa