Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuskodebil

No i kto głosował na tego debila Tuska ?!

Polecane posty

Gość xylon
na pewno węgry lepiej maja. polska powinna sie na nich wzorować.

ależ droga pani, pisowcy byli przy władzy i efekty ich władzy były znacznie lepsze niż efekty rządów PO. naprawdę trzeba być skończoną kretynką żeby mimo wszystko wierzyć w ten platformerski, czarny PR. oto jak wyglądał budapeszt w okresie gry pis był przy władzy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamieszki_w_Budapeszcie_(2006) "18 września, blisko 3 tysięczny tłum stolicy Węgier wyszedł na ulice protestując przeciwko premierowi i rządzącej partii socjalistycznej. Następnego dnia, tłum zebrał się pod budynkiem parlamentu, gdzie początkowo pokojowa demonstracja przerodziła się w bijatykę z policją pod gmachem publicznej telewizji. Ponad 10 tysięczny tłum po kilku godzinach podpalił budynek telewizji. W starciach z policją rannych zostało około 200 osób, w tym blisko 100 policjantów." te wydarzenia, nawiasem mówiąc, obalają propagandowy mit rozpowszechniany przez PO jakoby lata 2005-2007 to był okres takiej zajebistej "światowej koniunktury". ja wiem że to do głupich lemingów nie dotrze ale wkurza mnie gdy bezczelnie łżą zaprzeczając faktom.

xylon "na pewno węgry lepiej maja. polska powinna sie na nich wzorować." No to, że ktoś ma lepiej od nas jakoś mnie nie dziwi. Ale mi chodziło o tylko o Donaldowe porównanie Polszy do Irlandii- wiadomo jak to się skończyło. No i trzymając się takiej tematyki dałam przykład Jarosława z Warszawą i Budapesztem. Jestem pewna, że na słowach by się tylko zakończyło. PiS jest zbyt zajęty węszeniem spisków.

PiS kradnie, kłamie i węszy spiski. A niższe podatki za ich kadencji wcale nie dają im alibi, że byli tacy 'dobrzy i wspaniali'. A poza tym jakbyś nie zauważył to mamy światowy kryzys gospodarczy.

masz rację, nie zauważyłem żadnego kryzysu który by nas dotknął. jedyny "kryzys" to dopuszczenie PO do władzy i ich rabunkowa polityka. ty nie jesteś w stanie rozmawiać za pomocą argumentów. potrafisz tylko powtarzać idiotyczne propagandowe slogany. do głowy ci nie przychodzi że rozmawiać z kimś kto swojego czasu pokładał wielkie nadzieje w PO. wydawało mi się że jest to naprawdę obywatelska inicjatywa popierana przez dosyć wąską (15, 20 proc) grupę rozumnych ludzi którzy mają już dosyć nadużyć władzy i malwersacji i chcą innego kraju. właśnie OBYWATELSKIEGO, takiego w którym obywatela nie traktuje się jak głupiego pańszczyźnianego chłopa za którego "pan" podejmuje wszystkie decyzje i rządzi nim. ale dla zdobycia władzy PO szybko dogadała się z "grupą trzymającą władzę" i stała się grupą cwaniaków którzy dla stanowisk i apanaży sprzedadzą i okradną nas bez żadnych skrupułów. oczywiście pierwsi zorientowali się w tym olechowski, płażyński i rokita i opuścili tę bandę. ale ja niewiele później. a żeby tego nie widzieć do tej pory to trzeba być idiotą.

Gość mevwin
no i niskie podatki napędzają gospodarkę. kiedy doczekam czasów w PL w ktorych nikt mi z mojej roboty nie bedzie kasy zabieral na skladki, zus-y itp. ?

Gość wszystkie one i tak zostana
starymi pannami:O praktycznie zero szans na faceta

rozia bylaby chetna "fajna laska ale dla mnie za wysoka." Było urosnąć! A inni panowie jakoś nie narzekają, zwłaszcza jak przywdzieję mini. :)

Gość tuskodebil
Miałam dzisiaj kilentkę która siedzi już 11 lat w MOnachium pytam sie jej nie wraca pani do poslki, a ona a po co. Jak widzę, że tutaj taka drozyzna jak za granicą a płaca o wilele nizsza. Kto moze niech ucieka bo bedzei jeszcze gorzej. Codziennie mam do czyneinia z klientami większosc z nich jest za granicą ładnych pare lat, i nie mają zamiaru wrócić. Cześc wyjezdza takze codziennie się nasłucham, że oni naprawdę nie chca wracać.I ze ludzie uciekają stąd wcale się nie dziwie.

głosowali głosowali. bo przecież "kaczor to zuoooooo". ostatnio jedna baba narzekała że wiek emerytalny jej podnoszą do 67 lat to ją zapytałem na kogo głosowała. oczywiście na PO. no to jej mówię że ma to co chciała, przecież od początku widać było jak wyglądają rządy PO a tak naprawdę to donald wcale w kampanii nie ukrywał że będzie podnosił podatki, składki i wiek emerytalny. baba mi na to że "ludzie głosowali na mniejsze zło" to ją zapytałem czy może uważa że kaczyński by jej podniósł wiek emerytalny do 70 i dopiero wtedy się zamknęła. nie wiedziała biedaczka co odpowiedzieć.

Gość tuskodebil
podyskutuje z wami jutro musze isc spac :)

wielu osobom naprawdę się wydaje że rząd nie ma nic wspólnego z cenami, płacami, emeryturami itp. że tak sobie JEST po prostu. tak jak im to mówią w telewizji. i dlatego fajnie jest zagłosować na gościa który ładnie mówi, jest sympatyczny, dla każdego znajduje dobre słowo i wszyscy go popierają. a to CO on mówi a przede wszystkim CO ROBI to nie ma za bardzo dla nich znaczenia. dopiero jak ich osobiście dotknie bezrobocie, solidne podwyżki i obniży im się jakość życia to zaczynają wierzgać. oczywiście nie widząc swojego udziału w tym co się stało i narzekając jedynie że "wszyscy politycy to złodzieje".

"oferma to mogłeś ją zaprosić na randkę" niech się najpierw ukorzy przed jarosławem i pocałuje w pierścień. :D

Gość tekst godny 13 latka
nie wazne co offerma napisze wszystko zostaje sprowadzone do bab przez pomarancze :D nasza "elyta" mlodziezowa

Gość blondyna78
ja powiem tak Janusz Korwin Mikke to wszystko.

Gość TERESAO
Dla tego ciesze się że nie muszę mieszkać w tym zakłamnym kraju. Tusk zrobi wszystko, aby ratować zadłużenie kraju, a najlepiej kosztem zwykłego Kowalskiego. Polska kraj pod względem mentalności konserwatywny, biedy z dużym bezrobociem, za to z cenami jak na zachodzie. Polska Zielona Wyspa Tuska lub TUSKOBIEDNO LANDIA.

Gość biadna ta polska była jest i
będzie.kto tego nie widzi musi być slepcem i ułomem. żal poalków i tego PECHOWEGO od wieków kraju. kto tu się urodził już miał pecha.

Gość Tusk uwielbia straszyć
Bo nikt go nie ukarał za straszenie. Najpierw straszył PiSem, potem III wojną światową a teraz kryzysem. Tak skutecznie że już Polacy boją się kryzysu. A jak nie będzie kryzysu, to Tusk będzie wielbiony za to że nie jest tak źle. W efekcie nic nie zrobi a będzie bohaterem, taki jest mechanizm reakci zastraszonych ludzi, że bezmyślnie cieszą się ze wszystkiego, i zaniżają oczekiwania wobec otoczenia. Wie z kim ma do czynienia , że to społeczeństwo wystraszonych i sponiewieranych lemingów - stworzonek strachliwych i stadnych , a więc straszy

Gość TeresaO
Niestety to wszystko prawda.Za komuny Polskę okradali tyle, że robili to pokryjomu, za czasów kiedy kapitalizm wszedł robią to jawnie. Katastrofę Smoleńską przykrywali walką o krzyż, zatarciami między PO i PiS. Przecież nasi politycy i tak nie ucierpią na kryzysie tylko ofiarą stanie się przeciętny obywatel. Nawet już nie chce mi się czytać wiadomości jak mam patrzeć na gęby polityków. Tylko brzuchy im rosnom i nic więcej. Mogę tylko współczuć, wszystkim rodzinom. UK też narzekają na kryzys, ale ludzie oni tam nie mają takich zarobków i nie płacą tyle, co w Polsce.

Gość TeresaO
Ktoś bardzo mądrze napisał w temacie "Polska krajem... że dużymi krokami mamy doczynienia z komuną. Zakazy i nakazy tylko to lubi rząd. Tak jak za komuny płaca minimalna, a cena jak w sklepie Pewex zachodnia.

Gość wiadomości w dziennikach
ton jak za komuny w tych wszystkich dziennikach DT ( czyli dziennik telewizyjny - dawka trucizny ) , ten sam styl strasząco - napastliwy wobec opozycji . kabarety - zamiast policjanta - ksiądz , który zniszczył i okradł polskę i jej owieczki ( setki tys. dawnych policjantów ZOMOwców i zawodowych żołnierzy LWP , pobierają po 15 latach służby wysokie emerytury , a zatrudniani albo tworzący firmy , nie płacą ZUSów , zadłużając budżet przez lata na setki mld. zł ) zwykła neokomuna , z nędznymi zarobkami z błyskotkami i pozorami demokracji :(

Gość polska figa z makiem
minimalna emerytura wynosi w Polsce 730 złotych, podczas gdy w Grecji jest to równowartość 2,2 tysięcy złotych, a we Włoszech 2,6 tysięcy złotych. I jakoś nikt im nie obiecuje podwyższenia wieku emerytalnego, pomimo iż Włosi żyją około 5 lat dłużej niż Polacy, a Grecy ok. 3 lat dłużej (wiadomo, że ciepły klimat służy). Jak zatem wytłumaczyć Polakom, że mają pracować dwa lata dłużej, a Polkom, że czeka je siedem lat pracy więcej? Czy mamy dłużej pracować po to, by w słoneczku na nasz koszt mógł się poopalać włoski czy grecki emeryt, pobierający trzykrotnie wyższe świadczenia? Czy to ma być europejski solidaryzm,dno i kupa gowna

Gość baranekk..
dlatego myślę czasami , że ci co nami rządzili przez ponad dwadzieścia lat , nie rządzili w myśl elementarnej racji poprawy sytuacji wszystkich ... tylko jedynie swojej stojącej na wierchuszce powstałej władzy - pewnej grupy - polskojęzycznych - trzymających zawsze razem i traktujących ten kraj , jako alternatywę dla israela wszystkie kluczowe ministerstwa wpływające na gospodarkę i stan dzisiejszy : finansów , prywatyzacji , msz , NBP ...zawsze były w rękach tej podobno 20 tys. mniejszości

Gość Ismail Samuel
trzymających zawsze razem i traktujących ten kraj , jako alternatywę dla israela wszystkie kluczowe ministerstwa wpływające na gospodarkę i stan dzisiejszy : finansów , prywatyzacji , msz , NBP ...zawsze były w rękach tej podobno 20 tys. mniejszości '' Ameryki nie odkryles,prawie kazdy madrzejszy czlek to wie.

Gość thdhd
Zastanawiam sie czy kobita z nikiem bielyje rozy faktycznie jest tak tępa czy udaje tu na kafe imbecyla:OJeżeli jest taka naprawdę to źle skonczy albo już ma przejebane..jednaktaka baba nie powinna tu się wpierdalać w tym temacie :O