Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjfguktf

Piesek Bokser

Polecane posty

Gość gjfguktf

Witam Uwielbiam zwierzaki i teraz chcialabym zostac wlascicielka malego szczeniaczka boksera:):):) Macie moze jakies rady dla mnie?:)? Niestety nie stac mnie na szczeniaka z rodowodem a slyszalam ze najlepiej boksery kupic z rodowodem z uwagi na choroby psiaka...niby bez rodowodu wiecej choruje i trzeba duuzo pieniazkow na leczenia:( na poczatku mnie to zastanowilo ale ja najpierw odwiedze schroniska bo moze uda mi sie jakiegos zaadoptowac:):)

jesli pies rasowy to w gre wchodzi TYLKO pies z rodowodem. ALE - dlaczego musi byc rasowy? Lepiej jest naprawde pochodzic po schroniskach, poszukac w internecie w roznych fundacjach jakis psiakow w potrzebie ktorym mozna odmienic zycie. Da Ci to o wiele wieksza satysfakcje niz kupienie psa od pseudohodowcy. NIE KUPUJ PSA OD DEBILI KTORZY ROZMNAZAJA NIERODOWODOWE PSY !!!! A teraz najwazniejsze: jesli napisalas, ze nie stac Cie na szczeniaka z rodowodem to tym bardziej nie stac Cie na psa bez papierow. Wiec zastanow sie dobrze nad tym.

Gość gjfguktf
Jesli kogos nie stac na psa z rodowodem ze 1 500 zl to nie oznacza od razu ze nie stac w ogole kogos na posiadanie PSA..... Zastanow sie co w ogole piszesz.....

Gość samantha19aaaaa
pewnie będzie karmić kartoflami z obiadu ale szkoda jej na kupno a jak już będzie miała to pieniążki się znajdą ;) cwaniaczka

Wlasnie, ze tym bardziej oznacza ze nie stac na ZADNEGO PSA a jesli tego nie wiesz to znaczy ze nie powinnas wejsc w posiadanie takiego zwierzaka bo nie masz zielonego pojecia o utrzymaniu i wychowaniu czworonoga. Jesli chcesz to rozwine te mysl i wyjasnie dlaczego choc sama powinnas wiedziec.

Gość ulrich von kon
chcesz psa to płać. nie ma nic za darmo. 1 stycznia kończy się handelek kundelkami he he i my hodowcy se pożyjemy że hej he he, już mi ślina cieknie, mam rodowodowe se zarobie w chuk hajsu

Gość gjfguktf
Sorry ja tu szukalam jakis sympatycznych ludzi ale niestety samych udalnionych spotkalam................................ŻAL

Gość gjfguktf
To sobie Hodujcie rasowe pieski, ktore potem sa wyrzucane do lasow itp....ja tam wole Boksera wziasc ze schroniska....

Gość gjfguktf
Czy ja prosze jakies linki!!!!!!!!!!!!!!???????????????? jesli nie macie Bokserow w domu to wogole sie tu nie udzielajcie lub ponownie przeczytajcie co napisalam.................................

Gość sama mam boksera ze
schroniska, bez rodowodu, jest bardzo kochany. Pamietaj,ze boksery sa bardzo czule i potrzebują towarzystwa, nie powinny siedzic same dluzej niz 4 godziny. Sa niesamowitymi pieszczochami, dlatego te oddane do schroniska naprawde bardzo cierpią Na fb sa strony o milosnikach bokserow, tam tez znajdzisz o tych , ktore sa do adopcji. poszperaj, duzo jest linkow. Jestem przeciwna hodowlom, bo wlasnie tam najczesciej zwierzaki choruja, matki musza zbyt czesto rodzic itd. No i lepiej zapwnic dom psiej sierocie. Bokser, nawet jak wezmiesz doroslego, przywiae sie do ciebie ( tak bylo z moim). Bpksery sa bardzzo lagodne ale z drugiej strony swietni obroncy Musza mieszkac w miszkaniu, bo to zmarzlaki. wlazą do łozka, Sa bardzo zywiolowe, lubia sie bawic, silne, czesto trudno je utrzymac na smyczy. AJczesto sa uczulone i maja problemy z oladkiem , dlatego lepiej je karmic ( dorosle ) 2 razy dzinnie nz raz , lepiej tez gotowac niz dawac puszki czy sucha karme ( dajesz ryz, mieso i jarzyny.)

boksery to swietne psy skoro nie stac cie na rodowodowego to kup z fundacji czy czegos podobnego, nie pozalujesz ;)

Po 1 : pies z rodowodem to potomek rodzicow ktorzy musieli spelnic pewne wymogi miedzy innymi badania na wykluczenie chorob ktore sie dziedziczy. Jesli mamy ''nierodowodowe bokserki'' czyli zwykle kundle imitacje rasy to najczesciej mamy do czynienia z psami po chorych rodzicach czy takich ktorzy z jakichs konkretnych powodow nie otrzymalii uprawnien hodowlanych. Nie zaprzeczysz, ze ryzyko co do zachorowania jest tu znacznie wieksze wlasnie ze wzgledu na to ze sa szanse na odziedziczenie jakiegos dziadostwa po rodzicach,dziadkac etc. ? Po 2: pies musi byc odpowiednio zywiony a jedzenie powinno byc dostosowane do jego trybu zycia aby sie zdrowo rozwijal np. ze wzgledu na stawy, serce itd. pies moze sie okazac alergikiem - zapewniam ze wyzywienie psa wcale malo nie kosztuje. Ja na moje psy wydaje okolo 100euro miesiecznie. Dziewczyno - nie jestem chamska tylko probuje CI uswiadomic cos bardzo waznego z czego nie zdajesz sobie sprawy najwidoczniej. Pies to nie jest jednorazowy wydatek samego kupna. Policz sobie miesieczny wydatek na jedzenie, na weterynarza - jesli pies bedzie przewlekle chory to leczenie jest nierzadko baaardzo drogie i czesto jakies leki, badania specjalistyczne lub operacje kilkukrotnie przerastaja koszt 1500 zlotych. Jak pies bedzie wymagal takich wkladow finansowych to go oddasz?

Gość sama mam boksera ze
ten link o bokserach w potrzebie jest dobry, Jestem jak najbardziej za tym,zebys wziela e schroniska - tylko pamietaj - bokser wymaga sporo uwagi, czasu, milosci. aha i uwazaj z kagancen, nie kupuj szmacianego, bo boksery maja ze wzgledu na krotkie nosy problemy z oddychaniem.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeee09
Sorry, ale nie wzięła bym psa ze schroniska. Byłam kiedyś oglądać psy. Były bardzo stare i schorowane :( Kupiliśmy za 350zł ślicznego bokserka, jest zdrowy i chowa się świetnie. To nie prawda, że piesek musi być z rodowodem. Rodowód nic nie zagwarantuje.

Gość gjfguktf
a czy ten bokser to nie ubrudzi mi dywanu ? może do budy go dać ?

Gość qrrrrrrrrrrroooooooooo
Każdy pies śmierdzi :) i syfi

mychol z drugiej strony lepiej zeby piesek wpadl w dobre rece, nawet jezeli wlasciciel nie bedzie wstanie zapewnic mu tresciwej diety - w sensie karmy z wyzszej polki bokser mojego mena je gotowane jedzenie, jest to bardzo inteligentny pies, zywy, ma przepiekna budowe, wet powiedzial ze jest idealnie zbudowany jak na boksera, nie choruje i nie ma rodowodu

Gość sama mam boksera ze
psy w schroniskach sa badane, leczone, zawsze mozesz uzyskac fachowa informacje na ich temat Moj jest ciut skundlony - i co to szkodzi - i tak jest piekny. Dbam o niego , ma piekna suierc, i figure ( duzo spaceruje), Nie kapie go, bo kapiel szkodzi - chyba ze w morzu i jeziorze - na szczescie nie biega po miejskich ulicach wiec sie nie brudzi. Natomiast trzeba dbac o uszy - czasem przecierac w srodku specjalnym plynem ( kupuje sie w sklepie zoologocznym)

Gość bimbałki z pałki
zgadzam sie ostatnio bylam u kolezanki ma 2 pokoje dziewczynka i tak j**alo z aprzeproszeniem psem ze sie musialam przyzwyczajac chyba z 5 minut wszystko bylo przesiakniete smrodem, fuj u moich rodzicow w domu tez, moze troche mniej ze wzgledu na powierzchnie, ale maja 2 psy i to sie czuje ewidentnie nienawidze tego smrodu, a jeszcze jak sie w czyms wytarza,, fuuuuj i to lizanie oslinionym jezykiem, blah :/ nigdy ne bede miec psa w domu nie ma mowy

Gość gjfguktf
Ale ja tu nie pisze w sprawie uświadamiania mnie.....chcialam tylko popisac z ludzmi, ktorzy rowniez maja boksery.....Mialam juz psa takze nie musisz mnie uswiadamiac jakie sa tego koszta!!!! I napewno nigdy nie oddalabym zadnego zawirzaka bo jest chory czy cos w tym stylu, jak juz mam jakiegos zwierzaka to kocham calym sercem....i moze w tej chwili nie mam ot tak 1 500 zl na psiaka z rodowodem bo niestety sa inne wydatki.....

po co pies, świnie weźcie do domu będzie milszy zapaszek ludzie niektórzy to muszą mieć dopiero w domu he he

Rzeczywiście, to że pies ma zdrowych przodków i pochodzi z dobrego materiału genetycznego to żaden plus prawda? :) matko jedyna w zyciu nie dalabym zarobic pseudohodowcom, ale gratulacje kupiliscie psa od ludzi ktorzy sie znecaja nad zwierzetami mnozac je na potege co cieczke i trzymajac w jak najgorszych warunkach celem zaoszczedzenia jak najwiekszej ilosci pieniedzy. Psy ze schroniska sa na pierwszym miejscu, najbardziej potrzebuja nowych domow a dawanie zarobic jakims cieciom mnozacym kundle dla kasy i sprzedajacym psa ''wartego'' 50zl za 600zl jako ''boksera'' jest tak samo podle. Poza tym podejrzewam, ze material genetyczny tego psa jest beznadziejny i nie zdziwi mnie to jak bedzie chorowal czy umrze mlodo czego mu nie zycze. Ludzka glupota....

Gość sama mam boksera ze
bokser absolutnie nie nadaje sie do budy!!! Nie moga nocowac na dworze! Marzną! dywan - no jak wniesie bloto na lapach to wiadomo, ze ubrudzi, jak kazdy pies.

Gość gjfguktf
Jestem ciekawa kto jest taki INTELIGENTNY zeby podpisywac sie jako ja????? Niektórzy sa strasznie zalosni;/;/;/

Gość 3hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhoi
-ślini się niemiłosiernie, samochód trzeba myć po każdej jego przejażdzce. Ściany upaćkane są jego resztkami jedzenia i wymagają mycia raz w miesiącu. - uparty! Jeśli wie, że piłka jest schowana w szufladzie będzie patrzył i siedział jak posąg nawet dwie godziny, byle tylko osiągnąć efekt. Przy szkoleniu bywa uparty do kwadratu. - tak niesamowicie przyjacielski w stosunku do obcych, że bywa to denerwujące. Zero dystansu. - na starość kradnie masło jeśli zostaje sam - nurkowanie w jedzeniu po sam czubek głowy a potem wycieranie fafli o wszystkie meble w domu jeśli ktoś nie zdąży przybiec ze ściereczką.

Gość gjfguktf
Zadna buda!!!! zaden lancuch wogole nie popieram takich rzeczy !!!!! a zreszta to nie ja napisalam o tej budzie!!!!!