Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskada26

jak myślicie,ile czasu można podawać roczniakowi paracetamol na zęby?

Polecane posty

Gość moye t
a ile stopni macie w mieszkaniu wieczorem? bo cóż z tego ze jej nie przykryjesz jeśli ogólnie jest zbyt gorąco a do tego suche powietrze.

Ja nie ząbkowałam a do 4 roku życia też spać nie chciałam (mam obecnie 17):) Mama nie raz opowiada to jej współczuje... nie spałam bo rządzić chciałam wszystkimi... spałam w łóżku w którym mi się podobało bo inaczej był krzyk ... pamiętam pewną noc jak mama mnie wyniosła z poduszką na korytarz i powiedziała, że będę tak spała jak w swoim łóżku nie potrafię... płakałam jak oszalała a że nikt uwagi nie zwracał wzięłam poduszkę i poszłam do siebie... To samo było z moją siostrą... ciemno się robiło cisza w domu to się zaczynało kopanie, piszczenie, płacz... tez pewnej nocy została przetrzymana w wieku 1.5 roku. płakała ze 3 godziny i usnęła i od tej pory (ma 4 lata) nie płakała w nocy i zero histerii... no może z wyjątkiem dni kiedy jest przeziębiona i ma gorączkę (budzi się na picie)... Moim zdaniem dziecko potrafi się ,,nauczyć,, skutecznie płakać... rodzice bujają, nadskakują, litują się i jest cacy... byle być w centrum zainteresowania... dodam że ja spałam spokojnie w czasie ząbkowania no zdarzały się krzyki ale nie co noc i nie całą noc, dopiero jak zachorowałam i ktoś stawał przy mnie na najmniejszy płacz to mi się spodobała rola księżniczki i do 4 lat była walka.... a ja pamiętam tylko tę ostatnią noc :)

Coral345 a co ma do tego paracetamol? że niby dziecko wymusza? dla smaku? nie rozumiem Twojego postu .

Po prostu dzieci tak mają :P Ja szlam spać dopiero jak mama wzięła mnie do swojego łóżka a tata wyszedł, ona jak dostanie paracetamol. Sprawdź na sobie... gdy parę dni nie będziesz mogła spać weź tabletkę np hydroxyinum ... po ok tygodniu, dwóch bez tego droga w stronę łóżka to będzie rozważanie czy ty aby na pewno uśniesz bez tabletki i będzie wiercenie, niepokój płacz... ja tak miałam całkiem niedawno po szpitalu ;P kazali brać parę dni i odstawić... dało się? dało ale łatwo nie było. Organizm się przyzwyczaja... to rutyna jak kąpanie... kąpanie jedzenie paracetanol i spać... jak któregoś zabraknie spania nie ma...

Gość olga.w
dzieciak uzależnil się od leku taka prawda .