Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość totalny laik kuchenny

Jak gotować mięso mielone??? pomocy

Polecane posty

Gość pychota!!!!!!!!!niooo
Nie wspominajac o pieczeni z nozek i raczek takie bachory nie sa skazone chemia!!!!!

Gość pychota!!!!!!!!!niooo
paluszki małych gnojków uciete rowno ,smaz i pozól, jedz i podawaj gosciom :)

Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
tak jak na pulpety,za zupy z takimi miesami ale nie ze opakowanie miesa sie bez niczego gotuje

Gość smacznego
posol i smacznego, myslisz ze ja na to wpadl? nie...za duzo jest bogaczy na ziemi zeby mieli zrec tylko zwierzeta skoro moga bachory ;) hihihi i dobrze :)

Gość smacznego mmm
pamietaj zeby zmielic te nozki bachorzyczkowe zeby ci sie dobrze jadło bo na surowo to be a pracie małe utniesz zyletka szybko i ju :) kminek dodaj,szampana pj i wszystkiego miłego :)

nie chodziło mi wcale o chemię ser z obiżoną wartością tłuszczu to same wegle z miksem tłuszczy roślinnych tak naprawdę ( więc koło sera to nawet nie stało) + skrobia:O pewnie się odchudzasz :D?

Gość khfkasfuhaufquhjsbucguwe
na odchudzanie to najlepiej samemu mieso zmielic

enfant terrible- tak odchudzam się, a co to ma do tematu wątku? pytam o mięso mielone, nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, ale życzę powodzenia w zdrowym żywieniu i życiu bez chemii :)

mięso mielone drobiowe na szczęście mam z dobrego źródła :)

mielone gotowane moze ni ebyc takie smaczne jak bedzie na samej wodzie, sprobuj je troszke czyms przyprawic. Masz jakies organiczne przyprawy, mieszanki cokolwiek...i gotuj tylko chwilke , mozesz na paltelni w malutkiej ilosci wody i niekoniecznie musisz solic. Powodzenia

arpad17- właśnie udusiłam je z cebulką i koncentratem pomidorowym na patelni z odrobiną wody- pychaaa! jak tak dalej pójdzie to wyjem wszystko i nie będę mieć nadzienia do tarty :D

gosh podawałam linka własnie do strony gdzie jest cała masa prostych przepisów. chyba po moim nicku widać, że skoro ja uwazam je za proste, to naprawdę są banalne w większości :) a jaki efekt!

dzieki:) a ze proste to chodzilo mi ze malo do roboty bo ogolnie to lubie i umiem gotowac:) a Ty stosujesz diete Dukana teraz? Też na niej kiedyś byłam mi udało sie na niej troche schudnąć a koleżanka po niej przytyła 8 kg w 2 tygodnie-masakra bo zle stosowala ale ten przepis ciekawy

gosh, ja też całkiem lubię gotować, coraz bardziej mi się to podoba, ale z powodu braku czasu zawsze gotowałam tylko wyuczone, podstawowe dania, żadnych urozmaiceń :P A ta strona wprowadziła do mojego żywotu prawdziwą fantazję :D jest tam sporo przepisów na szybko, jednym z moich ulubionych jest zupa serowa a teraz chyba jeszcze to mięsko mielone dojdzie :)

tak, stosuję dietę Dukana, już trochę na niej schudłam- ja właściwie nie mam dużo do zrzucenia, bo niecałe 10 kg w sumie. Po tej diecie bardzo łatwo i szybko można przytyć jeśli od razu po schudnięciu przejdzie się na "normalne" żarcie, bez przejściowej fazy czyli III.

ale nie przesadzaj z tą dietą bo czasami efekty są nie tylko z wagą-wiem sama po sobie bo choc schudłam 7 kg i na tym sie skonczylo bo zaszłam w ciążę to włosy mi garsciami wypadały choc robilam wszystko tak jak w ksiazce bylo wiec rewelacyjna to ona w 100% nie jest (ale cicha fanka jej jeszcze jestem:))

gosh, ja zdaję sobie sprawę, że ta dieta na nienajlepszy wpływ np. na nerki czy wątrobę. Ale z drugiej strony, stosowałam już wiele diet, to albo nie pomagały, albo przy okazji bardzo obniżały samopoczucie. A na dukanie cały czas czuję się zmotywowana, zadowolona no i są efekty :) nie jestem też bardzo ortodoksyjna, bo są i tacy, którzy jedzą tylko nabiał 0% tłuszczu, ja jem do 3%. Jak juz pisałam nie mam dużo do zrzucenia, nie zależy mi też na bardzo szybkim tempie chudnięcia- byle do lata, jak to ja mówię :)

gosh, bardzo dobrze też, że zrezygnowałaś z diety, gdy zaszłaś w ciążę. Choć trudno mi było w to uwierzyć, ale są kobiety, które stosują tę dietę będąc w ciąży lub karmiąc...

Zrowie dziecka bylo dla mnie wazniejsze niz moja waga tym bardziej ze w ciazy zamiast tyc to chudlam a efekt koncowy w 38tyg to tylko +8kg bylo a jak urodzilam to razem z tymi kilogramami po miesiacu mialam -21 wiec juz zadna dieta nie potrzebna

po prostu przed ciaza mialam zle nawyki ypu palenie i picie od czasu do czasu a teraz to ani troche papierocha czy piwa i hormony sie wyrównały wiec jest ok ale po tej mojej znajomej to naprawde sie zszokowalam ze mozna w 2 tyg 8 kg po dukanie przytyc

zdrowe podejście, tak powinno być. Nie wyobrażam sobie jak można być na tyle tępym, żeby stosować TAKĄ dietę będąc w ciąży... przeciez dziecku należy dostarczać wszystkich składników, a taka dieta w ciąży grozi bardzo powaznymi powikłaniami.

Widzisz,ja choć młoda jestem bo mam 23 lata to z moim mężem staraliśmy się o dziecko ponad pół roku wiec naprawdę jakbym stosowała dietę dalej to byłabym tak jak to określiłaś głupia. a mogę wiedzieć do jakiej wagi chcesz dojść?

Gość asdadasdsdas
Najpierw gotujesz mięso, potem mielisz.