Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrantka z zachodu

Rodacy! Wezcie wy sie zbierzcie i zrobcie cos z tym panstwem

Polecane posty

Tusk gada o kryzysie a slowa te ma za nic.Bieda jak cholera,ceny w sklepach,ze zyc sie nie da,pensje zenujaco niskie!! Wyjdzcie na ulice tak jak zrobili to w innych krajach,mamy demokracje,zrobcie cos z tym.Na zachodzie non stop wychodza na ulice i sa tego efekty. Nie pisze tego po to by wzniecic zaraz jakąs tu prowokacje ale to jest szok jakie dzieja sie tu komedie.Mieszkam za granica i ani mysle tu wrocic,bo nie chce by mnie panstwo okradalo tak jak robia to tutaj

Gość zxcvvc
a kto ci wyjdzie na ulice te głąby ja widze w pracy każdy patrzy jak drugiemu świnie podłozyć jeden drugiemu wchodzi w kompetencje ,nikt sie nie buntuje ,nawet jak sprzątaczka przestała przychodzić do pracy bo jej mało płacili to znalazły sie panie co wysprzątały socjalny i kibel zamiast zrobić afere,małe zarobki co z tego wyciągnie sie z rodziców i dziadków i będze dobrze po co wychodzić na ulice

A godnosc?:( To nic juz nie znaczy?

jakie efekty? ludzie wyjdą na ulicę i rząd ustawą specjalną zdelegalizuje kryzys? :D w innych krajach owszem wychodzą na ulicę, bo roszczeniowo nastawieni bolszewicy chcą aby manna spadała z nieba za darmo. a niestety tak już dalej być nie może

prof. Jan Winiecki o ruchu oburzonych: Oczywiście są też i różnice międzypokoleniowe. O rewolucjonistach z 1968r. na Zachodzie mawiano, że idee biorą od Marksa, taktykę walki od Mao Zedonga, a pieniądze od rodziców. Obecni oburzeni idąc z duchem (demoralizującego) czasu, idee wprawdzie dalej biorą od Marksa, ale już taktykę walki od boiskowych chuliganów, a pieniądze od państwa opiekuńczego. Zwracałem już kiedyś uwagę Czytelników, na co właściwie oburzeni są oburzeni. Otóż oburzeni są na to, że manna z nieba (czyli z państwa opiekuńczego) nie spada już w takiej ilości, jak spadała jeszcze do niedawna. Nie ma w nich ani krztyny refleksji nad tym skąd bierze się owa manna, czyli kto zapracował na to, by owa manna sypała się w rosnących ilościach przez pół wieku. I nie ma ani krztyny zakłopotania, gdy - w rzadkich momentach refleksji - uświadamiają sobie, że do wytworzenia tej manny przyłożyli się niewiele albo zgoła wcale.

Gość mentaI cut
A jak się szło w 2011 w marszu niepodległości i skandowało hasła przeciwko naszemu rządowi i ue to w telewizji pokazali nas jako zadymiarzy. W tym roku wkrótce będzie święto flagi i szykuje się kolejny marsz.

Gość od wyjscia na ulice kryzys
sie nie zmniejszy. Kryzys jest na calym swiecie, w Polsce stosunkowo nie duze zmiany na minus ( ok, gdzie indziej w sumie moze jest lepiej, ale i punkt wyjscaia byl lepszy. Z proznego i Salomon nie naleje.

ludzie to niestety idioci i myślą że od darcia mordy zmieni się sytuacha makroekonomizcna. nie chcą podatków, ale socjalu to już by chcieli. chcą pracy ale gospodarkę by chętnie regulowali, zakazywali i nakazywali. krótko mówiąc chcą zjeśc ciastko i mieć je na talerzu.

Tusk ostatnio trąbi o tym byscie oszczedzali a sam zabrał służbowym samolotem corke na wycieczke,co kosztowalo was,podatnikow 37tysiecy zl.Nie mial prawa go w ogole wziąć..on jest tylko w wyjatkowych sytuacjach

Gość dsdsadawe3w33
Już się rodacy zebrali na wyborach i zrobili coś z tym państwem. Zagłosowali na PO 🖐️

W Belgii te darcie mordy jakoś pomaga.

Ja nie poszlam na wybory,bo nie widzialam odpowiedniego kandydata.

pomaga w Belgii? tak że belgia ma dług publiczny 100% PKB ? albo tak że ma jedne z najwyższych podatków w europie?

Gość mentaI cut
Prawda jest taka, że dzisiaj w Polsce nie ma już prawdziwych mężczyzn tylko same cipki pozostały. W Islandii - uwaga - ZMUSILI RZĄD DO PODDANIA SIĘ DO DYMISJI.

dobrze gadasz emigrantko, ale w tym kraju bardzo zle sie dzieje z ludzmi, sa oglupieni i wierza w to co im sie powie, NIE MYSLA SAMODZIELNIE

te wszystkie awantury to współcześni bolszewicy którzy by chcieli mieć wszystko za darmo i są oburzeni że nie mają

Gość wielkie mi zeczy
SAMI QRWY YEBANE GLOSOWALISCIE NA TUSKA A TERAZ PLACZCIE TCHÓRZE PIERDLONE! MACIE CO CHCIELISCIE QRWY...

Gość dfes
ale co mamy ? JA nie narzekam . Nie mam zamiaru nigdzie z Polski wyjezdzac

Gość ot, durna baba
siedzi za granicą i nas szczuje - Wyjdźcie rodacy na ulicę! Nie mieszkasz na co dzień w tym kraju, nie zabieraj głosu! To nie tylko polski kryzys, nie tylko my musimy się z nim uporać. Od naszych "wystąpień" nie przybędzie nam jadła, ale chaos owszem może sparaliżować nasze życie. wyemigrowałaś? zamknij gębę, nie mów za nas co mamy robić!

Kto pracuje ten ma. Co mamy robić? Dopiero co zrobiliśmy ...wybralismy tego kogo chcemy widziec u władzy (dopiero 3 mce temu...)

ja też jakoś nie narzekam zbytnio. zazwyczaj najbardziej plują życiowi nieudacznicy którzy oczekują że rząd się nimi zaopiekuje... za nasze pieniądzę. won z socjalem!!!

Gość pani Alicja
głosowałam na PO :classic_cool: nic nie ma za darmo czekają nas łzy, pot i wyrzeczenia tylko praca tworzy

Gość wielkie mi zeczy
TO TRZEBABYLO WOGÓLE NIE ISC NA TE SMIESZNE WYBORY,OLAC SPRAWE CIEPLYM SIKIEM TAK JAK JA I ..UJ!! TEPE PIERDLONE MOHERY PEWNIE GLOSOWALY NAJWIECEJ I MALOLATY KTORE CO DOPIERO DOSTALY PRAWO GLOSU...ZENADA

Gość ofler
@ Dainty nie no oczywiście, że nie narzekasz, przecież to że twoje państwo cię zadłużyło jest niewidoczne więc problemu nie ma. to że ten dług nie spłacą nawet twoje dzieci i wątpię czy wnukowie też jest bez znaczenia. to że twój kraj jest okupowany przez złodziejski skorumpowany zakłamany aparat państwowy też jest nieważne. to że są prawa które regulują twoje życie, mówią ci kiedy i gdzie masz latać z jakimi papierkami urzędowymi, czego nie możesz palić itd. jesteś cipą czy lewakiem?

Socjal tylko wyjątkowych sytuacjach i na krótko!A nie: mam sasiadów, mąż zona i 3 dzieci (14, 16, 20) "Tatuś" pracuje, "mamusia" siedzi przed domem na ławeczce i pali fajkę a kasa od państwa leci, za mieszkanie płacą 60 zł a raczej nie płacą tylko powinni...A pieniadze nie idą od Tuska tylko od każdego kto pracuje? Dlaczego dostaja dodatki skoro ona może pracować?! A dzieci takich ludzi to też przeważnie patologia. Ich syn (w żadnej pracy nie wytrzyma dłużej niż 2 tyg) zbuchał 17 latkę...i na nich też będziecie pracować...

Gość ofler
"Socjal tylko wyjątkowych sytuacjach i na krótko!" no właśnie i każda cipa myśli, że można pozwolić na minimum socjalizmu

Jestem z PO i nie ruszają mnie twoje brednie. Jak tak Ci źle w Polsce to przeprowadź się do Grecji, Włoch, na Bialoruś, do Ugandy, Kongo na Węgry, do Etipoii, Somalii, Rumunii, Bułgarii lub kilkudziesięciu znacznie biedniejszych krajów świata... Wyjdź na ulice zobacz jakimi furami jeźdżą ludzie, idź do galerii zobaczile kasy wydają na pierdoły... Zresztą co to za głupie stwierdzenia..."Państwo". A co to jest? Państwo to ludzie: ty,ja i reszta 38 milionów Polaków a nie tylko Tusk. Wiesz co trzeba zrobić żeby było lepiej kandyduj do rady miasta/powiatu/sejmu...Tylko trzeba miec poparcie, co...? buhahahaha

Socjalu nie wypłaca się potrzebującym i nierobom z pensji Tuska tylko pracuja na niego wszyscy pracujacy.