Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

Po czym poznałyście,że jesteście w ciąży? I kiedy ?

Polecane posty

Gość strzałka :)
Joya jeśli chodzi Ci o to czy to możliwe podczas ciąży to owszem, siusianie co godzinę to również jeden z objawów :)

Chodzi o to że już czwarty dzień ciągle oddaje mocz. Troszkę mnie brzuch pobolewa. Dziś wracałam z Sylwestra którego spędziłam nad morzem. Nic by nie było w tym dziwnego gdyby nie fakt że od 11 do 18 nic nie piłam (nie miałam takiej potrzeby) a co jakieś pół godziny miałam potrzebę iść do toalety. Mam wrażliwe piersi ale tylko od wewnętrznej strony.

Gość shum
oczywiście że inaczej, nie tyle że nawet każda kobieta, co każda ciąża podobno jest inna. Moja fizycznie przechodzi bez zarzutu, ale za to hormony mi strasznie ryły beret, że wyłam nawet na reklamach dżemu łowicz ;)

Gość shum
Joya - a może nabawiłaś się jakiej infekcji dróg moczowych np. zapalenie pęcherza ....

Joya - z siusianiem mam podobnie tak jak ty ... o zapaleiu pecherza u mnie nie ma mowy - to wiem na pewno ;) Shum - no to na prawde mialas ciekawie ;)

ja też co chwile siusiam w nocy też wstaję do toalety ale nie wiem czy to przez ciąże czy nie

Gość shum
to było straszne, były momenty, że wiedziałam że to hormony i wiedziałam, że "to nie ja" i to doprowadzało mnie do płaczu, że nie potrafię zapanować nad własnym organizmem :) :) no samo nakręcająca się maszynka .... a fizycznie super- ani razu nie zwracałam, żadnych boleści, teraz wiadomo, że plecy dostają brzuch już duży, ale to wiadomo.

Gość shum
co do siusiania - każda ma inaczej, mnie dopiero teraz męczy w 35 tc, bo Mały naciska na pęcherz, do tej pory nic poza normą jeśli chodzi o wycieczki do łazienki ;)

shum - pocieszaj sie tym ze nie wymiotowalas i nic cie nie bolalo ;) gorzej jezeli mialabys obie rzeczy naraz ;)

shum pozazdrościć :) ja co prawda nie wymiotuję, ale pierwsze dwa miesiące miałam całodzienne mdłości, bóle piersi, brzucha a samopoczucie tak straszne, ze tak jak piszesz - płakałam z byle powodu, byłam tak marudna, że sama ze sobą nie mogłam wytrzymać ;) teraz już 3 miesiąc i te objawy troche ustąpiły :)

raczej w to wątpię. Ciepło się ubieram i nawet cudem bym pęcherza nie przeziębiła. Zresztą ostatnio zaczęłam lubić żurek i resztę kwaśnych zup. Czekolady nawet przez tydzień nie miałam w ustach bo mnie mdliło. Też zastanawiam się czy ten mój dół nie ma innego podłoża. Dodam że wczoraj pół dnia ryczałam dlatego że chłopak nie dał mi buziaka w tym momencie co chciałam (prowadził wtedy samochód).Tym bardziej udaje że jest ok tym coraz bardziej przypadkiem uświadamiam sobie że coś jest nie tak

hehehe Joya brzmi to trochę jak ciąża :)

Nie dostalam okresu a ciagle myslalam ze juz leci i zagladalam sobie w bielizne ;) Do tego lekkie zawroty glowy i wrazliwe piersi..

Gość pegggii
nikt mi nie odp?:(

pegggii pisałam, że zrobiłabym test lub poszła na betę jeśli uważasz, że możesz być w ciąży :)

peggii zrob bete bedziesz wiedziala na czym stoisz ;]

Gość pegggii
raz uwazam ze jestem a raz ze nie bo wkoncu mi wyszly negatywne

a moze masz torbiel, przez to tez moze sie spoznic.. najlepiej na bete a pozniej do gin

Ja z pierwszych objawów miałam tylko zatrzymanie okresu i tak się trochę niepewnie czułam. Dopiero póżniej przyszedł ból piersi, mdłości okropne, zgaga, wzdęcia, zaparcia i płaczliwość. Teraz 10 ty tydzień i mam nadzieję że część z tych objawów przynajmniej ustąpi. A też często płaczę, zwlaszcza na reklamach :-)

A ci ciekawe, jeśli chodzi o siusianie to mi się całkiem odwróciło. Przed ciążą latałam do toalety co chwilę. W nocy zadażało mi się nawet po 8 razy wstawać a teraz tylko raz :-)

Gość pegggii
nie mam bo sie jakis czas temu badałam i czysto

Peggiii, zrób bete. Testy potrafią się mylić, choć jak mi sie spoznial raz a testy byly negatywne to ciąży nie było.... Jednak beta zawsze jest bardziej wiarygodna

ja też bardziej wieżę w badanie krwi niż w testy czasem kłamią najlepiej zrobić bete wtedy będzie się wiedziec na 100% :)

Gość no wlasnie beta nie do konca
wiarygodna ja robilam test nie wychodzily potem po szlam tydzien po @ na bete nic mi nie pokazalo a potem 3 dni pozniej byla ciaza

jeszcze jedno takie pytanie. Może głupie ale czy na okres też mogą być takie objawy... tzn na krwawienia ( biorę tabletki anty) Ale 4 tyg temu zapomniałam i mogło dojść do zapłodnienia