Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

Po czym poznałyście,że jesteście w ciąży? I kiedy ?

Polecane posty

dzisiaj nie mam takiej mozliwosci niestety ;p ale postaram sie jutro ;)

Gość Ciekawska888888888
Ja dość wcześnie w 3 tygodniu ciązy, brak okresu mnie nie zdziwił bo mam nie regularny, nudności, odtrąciło mnie od fajek i alkoholu, okropny smak w ustach, wrażliwe piersi, huśtawki nastrojów. Objawy miałam ksiązkowe. Zrbiłam test, po 2-óch tygodniach poszłam do lekarza i byłam w 5 tygodniu ciązy

ciekawska mnie teraz tez strasznie bola piersi i sie bardzo powiekszyly.. szczerze mowiac nigdy nie mialam takiego bolu nawet przed @..

Po tym, że odrzuciło mnie od fajek, nie miałam pojęcia, że jestem w ciąży bo miałam nieregularne miesiączki i właśnie to dało mi do myślenia, a i jeszcze to że było mi bardzo niedobrze bez śniadania musiałam zjeść cokolwiek żeby w miarę normalnie funkcjonować

Po tym, że odrzuciło mnie od fajek, nie miałam pojęcia, że jestem w ciąży bo miałam nieregularne miesiączki i właśnie to dało mi do myślenia, a i jeszcze to że było mi bardzo niedobrze bez śniadania musiałam zjeść cokolwiek żeby w miarę normalnie funkcjonować

Gość Ciekawska888888888
i właśnie jak wyszłam bez śniadania to mnie strasznie mdliło. Nawet nie podejrzewałam że jestem w ciąży bo mój mąż jest w 90% bezpłodny, dopiero koleżanka mnie namówiła na test

Gość Ciekawska888888888
Ja akurat objawy i to takie książkowe miałam baaardzo wcześnie, powiem szczerze że obawiałam się że jestem w jakimś 10 tc hehe ale na szczęście było wcześnie i mam nadzieję że nie zaszkodziłam swojemu dziecku paleniem i piciem

ciekawska na prawde jestem w szoku ;) jednak cuda sie zdarzaja ;) z moich obliczen wyszlo ze u mnie , o ile jest ciaza , to jest 6 tydzien ;)

Gość Ciekawska888888888
To uważaj na siebie:) a nastawiasz się na chłopczyka czy dziewczynkę? Bo ja chciałabym strasznie dziewczynkę

Gość Ciekawska888888888
dla mnie też ale mimo wszystko pod swiadomie chciałabym dziewczynkę:)

a bylyscie w tym czasie senne ? bo ja sie nie moge pozbierac od jakiegos czasu, ciagle jestem zmeczona i chce mi sie spac..

Gość Ciekawska888888888
No właśnie senności się obawiałam, ale nie było tak źle nawet powiem że tak jakby mam więcej energii

to ja bym wolala miec tak jak ty.. jak narazie z lozka nie mam sily wyjsc..

hej kobitki powiem wam że byłam wczoraj na odziale ginekologicznym ponieważ po stosunku wraz z nasieniem poleciała mi krew miałam się wybrać do gina w poniedziałek ale wczoraj rano po stosunku też poleciała mi krew z nasieniem i zaczął mnie jajnik kuć zaczełam się żle czuć mieżyłam temp miałam podwyższoną 37.7 lekarz mi zrobił usg dopochwowe i powiedział że mam powiększone endometrium powiedział że to na 90% jest bardzo ale to bardzo wczesna ciąża i test mi tego nie ewykryje tylko badanie krwi 10% nie jest pewny moje objawy mówił że też wszkazuję na ciąże mam bolesne piersi latam siku co chwilę odczuwam po jedzeniu lekką zgagę i ten jajnik lewy mnie leciutko kuje on zapisał mi luteinę na podtrzymanie i jakies tabletki dopochwowe kazał mi zrobić test ciązowy dzień po okresie chyba że wystąpią plamienia to mam się zgłosic do szpitala pisałam tutaj raz wcześniej ale długo mnie nie było prosze o odpowiedz co sądzicie prosze o pomoc :)

karolina szczerze mowiac nie wiem co odp, ale najlepszym rozwiazaniem chyba bedzie poczekac do dnia spodziewanej miesiaczki i wtedy zrobic test

Gość Ciekawska888888888
ABC czemu nie zrobisz testu? Ja tyle razy doszukiwałam sobie objawów a kiedy nie spodziewałam się ciązy ona była. Karolina sugeruj się bardziej opinią lekarza a nie forum, chociaż testy wskazują ciąze 2 tyg. po zapłodnieniu

Gość MelisQa
Ja przespałam cały pierwszy trymestr. Nie zwracałam na to uwagi aż takiej w pierwszym miesiącu, sądziłam, że to jakaś chwilowa anomalia, chociaż zawsze miałam mnóstwo energii. Dziwiło mnie to, ale się nad tym nie zastanawiałam. Ale piersi... wielkie, bolesne, nabrzmiałe... Kołdra na nich jakby ważyła tonę, ręczniki wydawały mi się szorstkie... W 32 dniu cyklu test płytkowy pokazał dwie kreski :) Reszta objawów przyszła potem :)

Gość bhnjyu
ja to niewiem...bylam na solarium i mnie cos tknelo(tam pracuje) po pracy poszlam po test i patrze a 2 krechy:D objawow niemam do tej pory az takich tylko owlosienie, i bolace piersi czuje sie swietnie 4 miesiac jakbm testu niezrobila to dotej pory bym niewiedziala:P

ciekawska jak juz pisalam wczesniej dzisiaj nie mam mozliwoci kupic test , zrobie go jutro. tak wgl to ja robilam juz 1go dnia spodziewanej miesiaczki test ale wyszla 1 kreska. mysle ze to bylo zrobione za wczesnie...

jesli chodzi o mnie to najbardziej mi przeszkadza ta sennosc i okropny bol piersi..

Ciekawska888888888 no masz rację ale chciała zanć opinię innych może ktoś też tak miał u mnie widać tylko pęcherzyk narazie i jest naprawdę duży widziałam go lekarz przepisał mi luteinę p dwie tabletki po jęzky przez 5 dni i dopochwowe tabletki na podczymanie żeby nie doszło do samiostnego poronienia brała któraś z was luteine

bo luteina jest przepisywana na wywolanie, jezeli gin stwierdzi , ze nie ma ciazy. a jezeli jest ciaza to sie ja przepisuje zapobiegawczo, zeby nic zlego sie nie stalo

ja bralam po dwie tabletki dwa razy dziennie dopochwowo przez tydzien mialam jakies zapalenie i chyba na podtrzymanie dostalam bo od tego ona jest ale wlasciwie niewiem na c bo nie powiedziala mi po co ja przepisuje

w sumie lekarz wie co robi, raczej nie przepisalby czegos co zaszkodzi