Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

W srode zacznie sie 7my tydzien, a ja juz jestem ledwo zywa. Mdli mnie non stop. Rano , wieczorem, w nocy. Czuje sie jakbym miala grype zoladkowa, jestem oslabiona, nie moge dluzej ustac na nogach. Do tego dochodzi kompletny brak apetytu. Zmuszam sie do jedzenia i cokolwiek nie zjem od razu mam ochote zwrocic. Jesli mialyscie tak samo, to jak poradzilyscie sobie z tymi mdlosciami i oslabieniem?

Gość kamila.mb
Miałam identycznie. Śmiać mi się chciało na określenie "poranne mdłości", bo ja miałam mdłości non stop. Trwały od 7do 14 tygodnia, a miałam wrażenie że to nie 7 tygodni tylko 7 miesięcy, koszmar. Ulgę przynosił jedynie pełny żołądek, i to żadne tam owoce czy warzywa (po nich było jeszcze gorzej), tylko biały chleb z serem, albo lodowate mleko z jakimiś płatkami. Kilka razy pomogła herbata z imbirem, ale to była loteria- albo przechodziło całkowicie albo potęgowało mdłości. Trzymaj się dzielnie, to nie trwa wiecznie.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Miałam to samo, koszmar. Schudłam 10 g na początku ciąży. :P

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
kg oczywiscie mialo byc:)

dokładnie tak sie czułam na początku. pomagała cola (wygazowana i w malutkich ilościach pita), banany ( w 1 ciaży, w obecnej nie mogłam na nie patrzeć), herbata miętowa (w 1 ciąży, w obecnej piłam tylko gazowaną, koniecznie, wodę), oraz witamina B6. lekarka poleciła na mdłości 2 tabletki dziennie i faktycznie mdłości były ale leciutkie, a jak nie brałam to z łóżka nie mogłam się zwlec, no chyba że pędziłam na spotkanie z toaletą :P

U mnie to trwało od 8 do gdzieś 12 tygodnia:P najgorsze były poranki gdy trzeba się było zerwać z łóżka. trochę pomagało, żeby coś zjeść przed wstaniem z łózka. Z jedzenie to tylko pasztet i serek biały:P Pocieszę Cie , że potem jest lepiej:D

Gość Podobnie
Miałam tak do 14 tc. Lekarz mnie straszył że niektórym nie przechodzi do końca ciąży. Parę razy jeszcze wymiotowałam, ale te pierwsze 4 miesiące bardzo źle wspominam. Z łóżka nie mogłam wstać. I śmiech na sali jak słyszałam "poranne mdłości" bo mnie budziły nawet w nocy, pokój wirował jak na porządnym kacu. Pomogła: - herbata z wkrojonym do niej imbirem - pełny żołądek - ja jadłam ciągle krakersy i wafle ryżowe - musisz zjeść zanim wstaniesz z łóżka i napić się wody - rzucie skórki z chleba - dużo snu nie pamiętam co jeszcze, ale chwytałam się wszystkich metod bo niektóre nie działały, a brała mnie już depresja od tych dolegliwości.

U mnie zadnego imbiru. Od samego myślenia robi mi się słabo. Przede wszystki zanim wstaniesz cos zjedz: migdaly ( ale takie w skorce), skorke chleba, wafla ryzowego albo sucharka i napij sie czegos cieplego ( moze mieta abo melisa...mi w miare pomagala), w ciagu dnia nie dopuszczaj zebys zrobila sie glodna, jedz malo ale czesto, najlepiej co 2 h. U mnie najlepiej sie sprawdzaly cieple potrawy, najlepiej rosolek z kluskami albo pyzy na parze z jogurtem. Jedz jak najmnjiej udziwnione potrawy....u mnie to tyle, choc tak na prawdę nic na dobre nie pomagalo. Trzeba to przetrwac. (a, jeszcze kanapki z pomidorem byly ok)

Dzisiaj niestety doszly mi bole gardla. Czuje, ze wszystko jest spuchniete i wydaje mi sie, ze mam nalot. Sprobuje umowic sie do lekarza. Problem w tym, ze mieszkam w uk i tutaj 7mio tygodniowej ciazy nikt zbyt powaznie nie traktuje. Kiedy moja kolezanka byla w podobnej sytuacji, zapisano jej zwykle antybiotyki :/, lekarz stwierdzil, ze wazniejsze sa korzysci dla matki niz szkody dla plodu. Az wyc mi sie z tego wszystkiego chce.

W czwartek mam wizyte, wiec wszystko sie wyjasni. Duzo osob jest wlasnie bardziej zadowolonych, mam nadzieje, ze dolacze do nich i ja:) Tak z ciekawosci, jest juz cc na zyczenie?