Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś pomoże?

Alimenty, widzenia z dzieckiem i ustalenie ojcostwa.?

Polecane posty

Gość może ktoś pomoże?

Witam mam pytanie może ktoś mi poradzi. Mianowicie urodziłam dziecko jak miałam 16 lat teraz w kwietniu będę miała 18, a do tej pory ojciec dziecka (26) się nią nie interesuje i w związku z tym mam pewne pytania. 1 Założyłabym alimenty ale nie wiem jak to jest z widzeniami z dzieckiem...Obawiam się czy nie będzie mi robił po złości i żądał widzeń. (Jak do tej pory to przechodził koło mnie i nawet na małą się nie spojrzał ) 2 Czy jakbym założyła alimenty to czy muszę zmieniać jej nazwisko? (ma moje) 3 Czy mogę mu odebrać prawa rodzicielskie? Dlatego że nie widuje się z córcią? 4 Jaką kwotę mogę żądać? (wiem że nie pracuje) Proszę o pomoc jeśli ktoś zna się na rzeczy...

Gość simian raticus
Jego rodzice będą płacić!

Gość tyskapyska
Alimenty powinnaś załatwiać od razu po urodzeniu dziecka. Dlaczego tak długo czekasz? Skoro ojciec dziecka się nim nie interesuje to oczywiście możesz go pozbawić władzy rodzicielskiej! Na początek mysle że 400 zł na dziecko to jest wystarczajaca kwota.

Gość tyskapyska
Dlaczego masz zmieniac nazwisko dziecka, przecież to nie ma znaczenia. Jeżeli uznał dziecko to nazwisko nie ma nic do rzeczy.

Gość może ktoś pomoże?
Bo to taki typ że szkoda mi było nerwów a pieniądze od państwa dostaje do mojej 18. dlatego teraz musze to zrobić..

Gość oszukana i sama
Możesz oczywiście zażądać w pozwie, by ograniczono mu władzę rodzicielską lub go jej pozbawiono, argumentując dotychczasowym zerowym zainteresowaniem z jego strony. Alimenty napisz wyższe - sąd i tak zapewne obniży. Co do nazwiska nie jestem pewna, ale chyba może zostać twoje.

Nie wiem na co czekałaś albo czekali Twoi rodzice, alimenty należą się wam a szczególnie dziecku. Skoro był na tyle odpowiedzialny żeby zaciągnąć Cię do łóżka musi być na tyle odpowiedzialny żeby płacić na swoje dziecko.

Gość może ktoś pomoże?
nie uznał nawet nie ma go w papierach... bo jak matka jest nieletnia to nawet jakby chciał albo i ja to nie można :(

skladasz pozew o alimenty najlepiej w kwocie 500 zł bo i tak sedzia schodzi z tej kwoty na np 400. wiec lepiej zaproponowac wyzsza, bo i tak przyzna ci nizsza tym brdziej ze ojciec nie pracuje. staraj sie o pozbawienie do praw bo raząco zaniedbuje obowiazki wobec dziecka. nie musisz zmieniac nazwiska dziecka, nie ma to znaczenia.

Gość tyskapyska
To teraz szybko pozew do Sądu o ustalenie ojcostwa i alimenty!

Gość podobnie
fakt że nie pracuje nic nie znaczy bo jeżeli jego rodzice są nie wypłacalni to jest też coś takiego jak bank alimentacyjny. bank Ci płaci a on idzie do więzienia. tak moja matka załatwiła mojego starego.

Gość podobnie
zresztą z tego co wiem sąd bierze też pod uwagę ile byłby w stanie zarobić jeśli by do pracy poszedł

Gość oszukana i sama
Fundusz alimentacyjny, nie bank, ale to szczegół :) Do więzienia za alimenty chyba już nie wsadzają? Pisz w pozwie wyższe alimenty! Sąd prawie zawsze obniża.

Gość może ktoś pomoże?
hmm no tak a czemu wcześniej tego nie zrobiliśmy bo dostajemy od państwa miesięcznie prawie 950 zł i jeśli bym miała zasądzone alimenty to taką kwotę ile alimentów urwaliby z tego.. A on nawet nie wiadomo czy by płacił. No bo z czego? A ma prawo widywać się jak już zasądzą mu alimenty?

Gość pofrty
Nie doasc,ze sie kurwiłas to jeszcze nie mialas rozumu zeby sie gowna pozbyc. Cierp debilko. hahah a zdychaj se!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pofrty
daj doopy kurwo,za ile lizesz z plykiem>

Gość oszukana i sama
Co to znaczy dostajecie od państwa? Z jakiego tytułu?

Gość wstydzsiedziwko
O,kurwa!A bekart tez bedzie sie prostytuował :)))) hahahhahaa

Gość może ktoś pomoże?
Z tytułu rodziny zastępczej.

Gość Betka Beatka
a co ma kolesia obchodzic pomiot jakiejs dziwki? a moze jestes uposledzona? dałas pochwy byle komu???

Gość podobnie
czyli mój stary dwa lata temu siedział rok bez powodu?

Gość Betka Beatka
prowo i dokosza

Gość Vampire blood oraz inne nicki
prowo dokosza !!!

Gość może ktoś pomoże?
Co was to obchodzi. Napisałam pytania i na nie chcę odpowiedzi. A nie oceniacie jak nie znacie sytuacji.. Dziękuję wszystkim kto mi odpowiada na temat :)

Gość może ktoś pomoże?
ale trzeba te widzenia ustalić cz on może po prostu przyjść kiedy ma ochotę. ?

Gość trele morele30
Skladasz do sadu wniosek o alimenty. We wniosku zaznaczasz ze pozwany nie przyznaje sie do ojcostwa i to sad kieruje na badanie dna. To czy on pracuje czy nie nie powinno cie interesowac. To juz jego problem by znalazl prace i lozyl na dziecko. Jesli nie bedzie placil to po miesiacu idziesz do komornika i tam zglaszasz sprawe. Kase dostaniesz z funduszu. Powodzenia.

Gość trele morele30
Zasadzone alimenty nie daja prawa do widzen! Jesli ty tego nie chcesz to sie nie godzisz na widzenia. Jesli bedzie mu zalezalo to bedzie zalatwial widzenia przez sad ale na to bym nie liczyla. jesli jest tak jak piszesz ze mija was na ulicy i nawet nie spojrzy na dziecko to nie sadze by walczyl o widzenia.

Gość może ktoś pomoże?
to wszystko w ogóle jest takie niesprawiedliwe człowiek sie męczy tyle czasu, opiekuje się, kocha a ten ma w nosie wszystko a później jak przychodzi co d czego ma takie same prawa jak ja.. jeszze przyniesie czekolade i powie że tak tatuś cię kocha itp :(

Gość może ktoś pomoże?
aaa no to mnie ucieszyłaś :) dziekuję :)