Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frrrrheeeeeegrrrrrrrrrrrrrrrrr

Aplikowanie o pracę - problem.

Polecane posty

Jestem na studiach i szukam jakiejś pracy dorywczej, i często widzę ogłoszenia w internecie z taką informacją: "Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV na adres XXX" itp. I teraz moje pytanie: jeśli aplikacja jest wysyłana mailem, to CV załączam jako załącznik. Ale co wpisać w samej treści maila? W większości ogłoszeń nie ma mowy o listach motywacyjnych, ale może właśnie taki list powinien być w treści maila? Albo może jakiś skrót? A może tylko informacja, że zgłaszam swoją kandydaturę i w załączniku przesyłam CV? Proszę o pomoc!

upupupupupuupp

wystarczy ze sie przedstawisz napiszesz ze aplikujeszna takie i takie stanowisko dolaczasz CV, ewentualnie zdjecie i tyle ja tak zawsze robie bo co innego tam mozesz wpisac? pustego maila przeciez nie wyslesz ;)

Gość normlanie no to tak
w trsci maila powinien byc list albo chociaz ktortka notka dlaczego wysylasz cv . a cv jako zalacznik .

Właśnie problem polega na tym, że ja robię podobnie - wpisuję tylko zadanie, że aplikuję na podane stanowisko i w załączniku przesyłam CV, z poważaniem XYZ, ale prawie nikt mi nie odpisuje, a wysyłam tego naprawdę dużo. :( Więc podejrzewam, że może coś jest takiego, co na starcie skreśla moją aplikację.

ja pisze tak: Jestem zainteresowana praca w Panstwa firmie, posiadam doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku. W zalaczniku przesylam moje CV. Janina Kowalska

Gość normlanie no to tak
sorry ale jak sie wysle pustego maila z 2 zalacznikami to duza szansa ze trafi ten mail prosto do SPAMU.....

"w odpowiedzi na Państwa ofertę w załączniku przesyłam swoją aplikację. łączę wyrazy szacunku podpis" wystarczy

To wszystko zależy od treści ogłoszenia co innego ubieganie się o prace jako pracownik produkcji co innego jak ubiegasz się o prace powiedzmy w korporacji jako asystent.