Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kijeczek

Czy jest na sali dentysta?

Polecane posty

Leczyłam zęba kanałowo. Byłam na dwóch wizytach i mój dentysta powiedział że jeszcze dwie. Z tym że wyjechałam i nie dokończyłam leczenia. Minęło parę miesięcy. Mam już umówioną wizytę i zastanawiam się czy zęba da się wyleczyć do końca. Czy jest tu ktoś kto ma jakieś pojęcie o tym? Proszę o pomoc.

Gość dwsdsedrseresr
Ile u was kosztuje kanałowe? Pytam o leczenie prywatne.. Proszę o odp.. Wybieram się do dobrego ponoć dentysty ale niestety na swojej stronie int. nie ma cennika :o I nie wiem na co się nastawiać (gabinet bardzo nowoczesny, leczą m.in. laserem)

U mnie to wyglądało tak. Poszłam do ośrodka i chciałam leczyć zęba publicznie. Dentysta stwierdził że trzeba go leczyć kanałowo i będę musiała dopłacać do każdej wizyty 5ozł bo to nie jest refundowane. Teraz idę prywatnie i spodziewam się ceny do 15 zł. Ale wole to zrobić na raz.

04.01.2012] 13:13 [zgłoś do usunięcia] Stomatoloszka z powołania no ale zęba przeleczyć kanałowo można w 1 wizytę, maksymalnie 2, jak skomplikowany przypadek. Gdzieś Ty trafiła? Ty sie lepiej nie odzywaj,bo nawet pojecia o tym , że istnieja zeby zatrzonowe nie masz:D🖐️

Też mi się wydaję że mnie po prostu naciągną. Ale trudno nie znam się. Teraz idę do dentystki do której zawsze chodziłam prywatnie i jestem zadowolona z jej usług. Nigdy żadna plomba mi nie wypadła, a noszę je już jakiś czas. Koloru też nie zmieniają. Ale wracając do pytania. Da się wyleczyć do końca tego zęba mimo że miałam przerwę parę miesięcy. Ząb mnie nie boli ani nic.

Gość stommatoloszka przestan juz
pieprzyć bo co mądrośc z twych ust to większa głupota,idź kurwa tych 9 szukać.Czy ząb się nadaje do kanałówki , najczęsciej stomatolog stwierdza po rtg.Jeden kanał średnio 60-80 zł plus odbudowa korony zęba.Jak masz trzy kanały , to około 200 kanały plus wypełnienie.

04.01.2012] 13:16 [zgłoś do usunięcia] Stomatoloszka z powołania dziwię się, bo podejrzewam że dentysta mógł ją po prostu naciągnąć Ty w ogole wiesz jak się zeba kanałowo leczy i że w praktyce nie wszystko tak pieknie wyglada i ze ilosc wizyt zalezy od wygladu kanałów,od tego czy sa zakrzywione, od tego który zab jest leczony,bo np.trzonowce maja po 3-4 kanały a siekacze 1 lub 2 :D

To odpowie mi ktoś? Da się go wyleczyć mimo że przerwałam leczenie na parę miesięcy.

aha i mowię o leczeniu na nfz.Chyba że ci policzą hurtowo , u mnie za 3 kanały razem płacisz 90 a jak oddzielnie za każdy kanał po 50.U drugiej stoma na nfz 1 kanał 80.

kijeczek zrobisz rtg po tym ci lekarz stwierdzi czy sie nadaje do kanałówki

Gość ;lcmew]
pare dni temu utknela mi osc w dziasle wygrzebalam ją chyba calą po 2 dniach bo wczesniej nie bylo jej widac a teraz czuje ze mam spuchniety wezel pod zebem ale juz tak nie boli mocno wiec chyba wszystko sie goi?? wyjelam ją pensetą ktora wczesniej zdezynfekowalam-sporo krwi bylo ;/ sama nie wiem gdzie sie z tym udac?

04.01.2012] 13:21 [zgłoś do usunięcia] ;lcmew] pare dni temu utknela mi osc w dziasle wygrzebalam ją chyba calą po 2 dniach bo wczesniej nie bylo jej widac a teraz czuje ze mam spuchniety wezel pod zebem ale juz tak nie boli mocno wiec chyba wszystko sie goi?? wyjelam ją pensetą ktora wczesniej zdezynfekowalam-sporo krwi bylo ;/ sama nie wiem gdzie sie z tym udac? juz Ci pisałam,ze masz isc z tym do dentysty na innym temacie i czasami zadnymi masciami tego dziasla nie smarowac.

rtg? Wytłumaczysz mi to? Jest konieczne skoro takie leczenie było już zaczęte.

Stmatoloszka a powiedz czy dentyści, twoje koleżanki koledzy często naciągają bo jak się spojrzy na ceny to kompletnie nieadekwatne do wysiłku mam wrażenie. Dlaczego implant jest taki drogi? Ceny są adekwatne do kosztów. Założenie gabinetu to spokojnie pół miliona, a materiały także mają powalające ceny. Kupuje się je w euro, więc koszty takie jak na Zachodzie, ale ceny usług znacznie niższe.

no ja miałam robione prześwietlenie, nie bój się z reguły masz na nfz , prywatnie 10- 15 zł.Sprawdzają czy się nadaje do kanałówki , czy nie ma stanów zapalnych itp.Zreszta chyba malutka lepiej się zna .

Gość do zdrowia oczywiście
Stomatoloszka, a powiedz mi proszę przy okazji, czy jest duży problem z wymianą plomby (mam taką starą i brzydką, srebrną) na nową? Ile coś takiego kosztuje +/- i czy dużo z tym zachodu? Sorry, że tu pytam ale ostatnio ciężko Cię spotkać :)

Łaa... Temat z cyklu moja racja jest mojsza niż Twojsza. A ja dalej mam problem.

Aha. No to mam nadzieję że uda mi się to załatwić od razu. A co do tego naciągania to to prawda że leczenie kanałowe nie jest refundowane?

Stomatoloszka, a powiedz mi proszę przy okazji, czy jest duży problem z wymianą plomby (mam taką starą i brzydką, srebrną) na nową? Ile coś takiego kosztuje +/- i czy dużo z tym zachodu? Sorry, że tu pytam ale ostatnio ciężko Cię spotkać Problem żaden wymienić amalgamat na kompozyt. W prywatnym gabinecie kosztuje to około 100 zł (wiadomo +/-)

ja mialam ostatnio leczonego zeba 230zl wypelnienie zeba 2kanalowego 80zl opatrunek plomba 150zl poznan, wszedzie takie ceny byly 3 wizyty bo na pierwszej opatrunek, na drugim wypelnienie kanalu i opatrunek na trzecim dopiero plomba