Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kijeczek

Czy jest na sali dentysta?

Polecane posty

co do regeneracji nerwów trwa ona w zaleznosci, moze 2-3 dni , moze od 2 do 4 tygodni, w skrajnych przypadkach moze nawet do około 9 miesiecy sie wydłuzyc. No toś już przysrała do reszty. 2-4 dni?! regeneracja nerwów?!

14:08 [zgłoś do usunięcia] Stomatoloszka z powołania szkoda słów, powiem tak jeśli każdego lekarza traktujecie jak mnie, to się nie dziwię że potem jesteście niezadowolleni Ja też bym wolała aby lekarz sprawdził nawet najbardziej oczywiste kwestię, niż żeby zgrywał wszystkowiedzącego dziewczyno! takie rzeczy kazdy stomatolog MUSI wiedziec !!

Gość mała w szpilkach ma rację
żaden lekarz nie dał dupy tyle razy ile ty, non stop wpadki, weź się juz nie pogrązaj! przeproś nas i wypierdalaj zanim cię zgłoszę! od lekarza oczekujemy KOMPETENCJI a nie wiedzy z googla, choc i tego ci brak

Powrót pełnej funkcji przewodzenia nerwu następuje w różnych odstępach czasu. W niektórych przypadkach klinicznych czucie w pełni powraca po 2-3 dniach od zabiegu. Najczęściej okres rekonwalescencji wynosi od 2 do 4 tygodni. Zdarza się, że czas ten wydłuża się do kilku (nawet dziewięciu!) miesięcy. a tutaj link do tej strony http://unidentunion.com/#/leczenie/chirurgia/lateralizacja-nerwu BAJKOPISARKO !

Myślę że nikt tu nie zadaję podchwytliwych pytań. Tylko po prostu kiedy jest możliwa konsultacja z osobami które coś wiedzą w tym temacie to każdy stara się to wykorzystać. Tez mam dużo pytań ale widzę że temat zamienił w potyczki i udowadnianie kto jest dentysta a kto nie i komu jaki tytuł się należy, a odpowiedzi gdzieś pomiędzy tym trzeba szukać.

01.2012] 14:11 [zgłoś do usunięcia] Stomatoloszka z powołania dziewczyno! takie rzeczy kazdy stomatolog MUSI wiedziec a jeśli nie wie bo zapomniał te kilka lat po studiach bo nie miał NIC doczynienia z takimi przypadkami, bo np nie jest chirurgiem?! z kazdym postem pograzasz sie coraz bardziej,ja dopiero studiuje a wiem,wiec Ty bedac stomatologiem musisz to wiedziec!!! to sa podstawy !!

podawanie się za lekarza jest karalne wiesz o tym locha? :o wiec spasuj zanim kogoś wkurwisz

Gość polecam ksiązki_30
A czy zęby przeleczone przed założeniem korony mogą później boleć? Bo mam wrażenie, ze coś tam nie halo jest :-(

nie chce mi sie z Toba dyskutowac, pograzylas sie i jeszcze wyklocalas ,ze nie moze trwac 2-3 dni, a jak Ci udowodnilam nagle nie wiesz jak masz sie wykrecic, jestes zalosna ,podajesz sie za stomatologa a na 99% nim nie jestes, piszesz ludziom bzdury !!!

Locha podaj adres gabinetu taką ci reklamę zrobię, ze nawet pies z kulawą noga nie przyjdzie :o

To ja moze się ...pozalę.:( Juz mi brak słów na wiedzę tych dentystów u nas w tym chorym kraju. Poszłam z malutkim ubytkiem, główka od szpilki blisko dziąsła, ząb -dwójka.Ubytek w ogóle niewidoczny z boku zęba. Jak mi zrobiła...to zamarłam:( Niby wszystko kobieta mówiła, co mi obecnie robi a na moniec: "ja go odbudowałam!!! Czyli zalała mi całego zęba!!!:( Zaraz w nocy połowa odpadła! Zostało tylko na górze. Moje szkliwo jest bielsze. Czyli mam teraz tak: połowa od dołu bielszy od góry ciemniejszy! Nic tylko jak pójdę w sobotę, zrąbię na całego. Proszę o koment i radę. Koszt 120 zł-miasto 240 tys.

Mam tak: jak dotykam gorącą łyżeczką to czuję gorąco na języku i się parzę ale jak dotykam palcem to cos tam czuję ale nie tak jak na reszcie jezyka. Jak na jezyku sie posmyracie to bedzie to nie do zniesienia a jak ja sie na tej znieczulonej stronie posmyram to czuje palec ale nic poza tym, zadnego laskotania. Ciezko to tak opisac. Czyli podsumowujac : zimno cieplo czuje ale dotyku niebardzo. Mija w styczniu 9 miesiecy rozumiem ze to duzy powod do niepokoju.

14:22 [zgłoś do usunięcia] morza szum To ja moze się ...pozalę. Juz mi brak słów na wiedzę tych dentystów u nas w tym chorym kraju. Poszłam z malutkim ubytkiem, główka od szpilki blisko dziąsła, ząb -dwójka.Ubytek w ogóle niewidoczny z boku zęba. Jak mi zrobiła...to zamarłam Niby wszystko kobieta mówiła, co mi obecnie robi a na moniec: "ja go odbudowałam!!! Czyli zalała mi całego zęba!!! Zaraz w nocy połowa odpadła! Zostało tylko na górze. Moje szkliwo jest bielsze. Czyli mam teraz tak: połowa od dołu bielszy od góry ciemniejszy! Nic tylko jak pójdę w sobotę, zrąbię na całego. Proszę o koment i radę. Koszt 120 zł-miasto 240 tys. po prostu źle Ci wypełniła, nieszczelnie,w ogole przed leczeniem powinna zrobic zdjecie pantomograficzne szczeki i zuchwy, bo to, że jest mały ubytek z zewnatrz nie oznacza ze po rozwierceniu również tak jest.

malutka-ale czemu zalała całego zęba???:( Nie rozumiem...Nie wystarczyło zaplombowanie go? Nic nie mówiła, że są jakieś zmiany większe po rozwierceniu:(

14:24 [zgłoś do usunięcia] Ona2222 Mam tak: jak dotykam gorącą łyżeczką to czuję gorąco na języku i się parzę ale jak dotykam palcem to cos tam czuję ale nie tak jak na reszcie jezyka. Jak na jezyku sie posmyracie to bedzie to nie do zniesienia a jak ja sie na tej znieczulonej stronie posmyram to czuje palec ale nic poza tym, zadnego laskotania. Ciezko to tak opisac. Czyli podsumowujac : zimno cieplo czuje ale dotyku niebardzo. Mija w styczniu 9 miesiecy rozumiem ze to duzy powod do niepokoju. Proponowałabym w takim razie jeszcze raz udac sie do stomatologa;)

04.01.2012] 14:27 [zgłoś do usunięcia] morza szum malutka-ale czemu zalała całego zęba??? Nie rozumiem...Nie wystarczyło zaplombowanie go? Nic nie mówiła, że są jakieś zmiany większe po rozwierceniu może nie mówiła ale były, wiesz no ciezko mi powiedziec,i jak zalała?rozumiem , że zalanie to w Twoim mniemaniu wypełnienie ubytku tak?