Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kijeczek

Czy jest na sali dentysta?

Polecane posty

Malutka w szpileczkach. Czy Ty zajmujesz się stomatologią? moje pytanie pochodzi stąd. Że dużo wiesz na ten temat.

04.01.2012] 13:52 [zgłoś do usunięcia] Stomatoloszka z powołania Malutka, bzdury piszesz. Przede wszystkim trzeba ustalić przyczynę torbieli, bo w większości przyczyniają się do nich niewyrżnięte zęby,w drugiej kolejności choroby autoimmunologiczne w trzeciej choroby nowotworowe to jest chyba logiczne , ze najpierw ustala sie przyczyne a potem wedle tego podejmuje odpowiednie leczenie prawda?

Gość ktos............
stomatolozka ale ty pierdolisz jak pojebana wez sie ogarnij i idz stat bo ludziom krzywdy narobisz jak nic

Stomatoloszko dobrze ze jestes bo i ja mam problem dentystyczny: W maju miałam usuwanie osemki, wkłuła mi się przy znieczuleniu w nerw tak ze zwymiotowalam do nerki (tzn nie mialam czym wiec mialam odruchy wymiotne) cały zabieg dalej przeszedl ok - bez bolu przy usuwaniu. Dzis jest 04.01 a ja nie odzyskuję pełnego czucia w języku po stronie po ktorej mialam ekstrakcję. Bylam u 3 stomatologów, którzy powiedzieli mi ze to normalne i ze ten nerw bardzo wolno wraca do normy ale mnie to niepokoi - to starnie dlugo a ja czuje taki napiety jezyk bez pelni czucia. Dodam ze po wyrwaniu ten osemki mialam bole tak silne ze ladowalam po kroplowka w szpitalu.

Gość nastawić na 10
Kijeczek - weź sobie jakiekolwiek pierwsze ogłoszenie zadzwoń do dentysty albo zadzwoń do tego do którego się wybierasz albo kiedyś chodziłaś i się dopytaj bo na tym forum to chyba już żadnemu dentyscie/stomatologowi ufać się nie da. Skutecznie zabijają to poczucie zaufania :classic_cool:

Gość polecam ksiązki_30
A czy zdejmowanie kamienia jest słuszne? poważnie pytam bo mam bardzo ładne ząbki a moje dentystka (bardzo fajna babeczka) za każdym razem zdejmuje kamień

Bylam u 3 stomatologów, którzy powiedzieli mi ze to normalne i ze ten nerw bardzo wolno wraca do normy ale mnie to niepokoi coś pamiętam ze studiów że do pół roku regeneracja po uszkodzeniu nerwów jest normalna, powyżej tego czasu jest przedłużona, a martwić się trzeba po roku. Ale dobrze tego nie pamiętam, ale obiecuję że sprawdzę w książce ze studiów i napiszę tutaj

A czy zdejmowanie kamienia jest słuszne? poważnie pytam bo mam bardzo ładne ząbki a moje dentystka (bardzo fajna babeczka) za każdym razem zdejmuje kamień No jest bezpieczne i konieczne. Teraz pomarańczki zasypią mnie pytaniami podchwytliwymi?

Malutka_w_szpileczkach90 Też jestem tego ciekawa, jakim cudem możliwe jest wyleczenie zęba kanałowo na jednej wizycie???

Gość polecam ksiązki_30
Czy pytanie o kamieniu jest podchwytliwe? nie wydaje mi się

ja bzdury?to ty pojecia nie masz o podstawach endodoncji , nie wiesz nawet , ze wystepuja 9 Byłam na seminarium gdzie dziecko miało 80 zawiązków zębów! normalne to nie jest, patologia, podobnie jak 9. Wtedy kiedy był o tym temat odpowiedziałam o fizjologicznym stanie, a z 9 nie spotkałam się na studiach. Widać na ścianie wschodniej 9 nie wyżynają się

Gość STOMATOLOG NIE WIE
ILE TRWA REGENERACJA NERWÓ?!?!?!?!?!?!?! I TY CHCESZ TO W KSIĄŻCE SPRAWDZAĆ???????????????? TO TAK JAKBY MATEMATYK W LICEUM POWIEDZIAŁ, ŻE NA NASTĘPNEJ LEKCJI WYJAŚNI TWIERDZENIE PITAGORASA TYLKO SPRAWDZI W NOTATKACH ZE STUDIÓW!!!!!!!!!!!!!! Sorry za CL ale aż się we mnie gotuje!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ktos............
jejkujakaona pusta jak bym n ciebie trafila to bym ci kurwa te zeby kanalowo leczyla na jednej wizycie , zobaczylabyc jak i czy da rade heheh

Gość nastawić na 10
[zgłoś do usunięcia] a g n i e s z k a _ cos pamietam ze studiow - boze jakby mi tak lekarz powiedzial to bym wyszla bez slowa wez przestan sie pograzac dziewczyno Ja bym wolała, żaby mi lekarz powiedział, że nie jest pewien i musi sprawdzić niż nie był pewien i leczył nie mając pewności. Poza tym dlatego nieraz przecież lekarze się konsultują - bardzo często przecież mówią, że nie są pewni i muszą zrobić dodatkowe badania lub skonsultować się z kimś innym.

na studiach? to ci mowie,ze takie rzeczy o patologii zebow maja nawet asystentki stomatologiczne , nie pograzaj sie i nie rob wstydu, bo widze , ze studiujac stomatologie mam wieksza wiedze niz ty, niby bedac juz stomatologiem .

Gość STOMATOLOG NIE WIE
Błagam, przecież to jest elementarna wiedza :o:o:o To tak samo, jak laryngolog mówi ci kiedy odzyskasz pełen słuch po zapaleniu ucha albo kucharz ci powie ile masz gotować boczek, żeby nadawał się do bigosu :o:o:o

szkoda słów, powiem tak jeśli każdego lekarza traktujecie jak mnie, to się nie dziwię że potem jesteście niezadowolleni Ja też bym wolała aby lekarz sprawdził nawet najbardziej oczywiste kwestię, niż żeby zgrywał wszystkowiedzącego

Gość ktos............
stomatoloszka stul dziob bo juz mi sie na wymioty ziera od glupot jakie wypisujesz