Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana_234_

Może przesadzam...:( sama nie wiem...

Polecane posty

Mój problem polega na tym, że dowiedziałam się od chłopaka na którym mi zależy, że miał dwie partnerki seksualne, z jedną chodził 3 lata to jeszcze potrafie zrozumieć, natomiast z tą drugą był nie całe pół roku, a ja nie miałam żadnego faceta, w sensie seksualnym..zrobiło mi się strasznie przykro i jako tak dziownie:(:( zdołowałam się, doszło nawet do tego że pokłóciliśmy się wczoraj.. napisał mi, że nie powinnam ingerować w jego życie intymne i wypytywać, ale sam odpowiadał na pytania które zadawałam, mógł napisać że nie chce o tym rozmawiać. Zrouzumiałabym..napisał mi też, że nie będzie mi tłumaczył i itd..Ja mu napisałam, że w sumie nie musisz mi się tłumaczyć, bo jestem tylko Twoją koleżanką, na to on odpisał: ta, jasne, może Ty tak myślisz, ale nie ja..i napisał dobra, Pa i co ja mam teraz zrobić? czekać aż sam napiszę?? przeprosić go??

Gość Kulon
Jak szukasz prawiczka, to odpuść sobie tą znajomość...

czyli ja powinnam napisać do niego teraz czy poczekać?? ten weekend mieliśmy spędzić romantycznie, bo ja bym chciała z nim to zrobić ale po takiej wiadomości jakoś ochotę straciłam..poprostu jestem zazdrosna..

Moim zdaniem facet słusznie zareagował , skoro najpierw sama go wypytujesz a potem masz do niego jakieś chore pretensje. Chciał być wobec Ciebie szczery więc napisał jak było, powinnaś to uszanować. Niepotrzebnie jest Ci przykro , że Ty nie masz doświadczenia , ale jeśli obojgu Wam na sobie zależy to fakt że on już współżył nie powinien mieć najmniejszego znaczenia . Powtarzam miał do tego PEłNE PRAWO. Poproś go o szczerą rozmowę powiedz , co czujesz , ale nie obrzucaj go pretensjami bo on nie jest niczemu winny. Albo zaakceptujesz fakt że on już z kimś był albo nie to zależy tylko od Ciebie. Powodzenia :)

A i jeszcze jedno nie idż z kimś do łóżka jeśli nie jesteś pewna , że naprawdę tego chcesz. Nie idż jeżeli nie czujesz , że jemu zależy na TOBIE A nie na seksie z Tobą bo.... po co masz potem żałować? Facet jeśli Ciebie szanuje to poczeka aż będziesz w pełni gotowa, nie rób tego tylko dlatego że Ty go kochasz bądż nie chcesz aby zrobił to z inną bo to jest największa głupota jaką mogłabyś zrobić.

Gość Jola z pralni
Bosz, skad sie biora takie stułbie intelektualne?

znamy się od maja tam tego roku, kiedy się spotkamy jest bardzo fajnie, jest dla mnie taki kochany i czuły, ostatnio weszliśmy na temat seksu, zapytał mnie czy chciałabym z nim to zrobić ale nie zmuszał do niczego. napisałam mu że się zastanowie bo nie jesteśmy razem, ale czuję że chciałabym to zrobić, jednak po wczorajszej kłótni jakoś dało mi to do myślenia, boję się że zrobimy to a on mi napiszę pa.

Gość nie pytaj
jeśli boisz się odpowiedzi to raz. Dwa skąd wiesz czy Ci prawdę napisał ? Równie dobrze mogło być ich 4 to faceci daj spokój. Chcesz prawiczka to szukaj a nie fochy strzelasz co ma teraz czas cofnąć bo Tobie nie pasuje ?

Margaretka - masz rację, poczekam, bo później mogę tego żałować..

ale wczoraj w smsie dał mi do zrozumienia że nie jestem jego zwykłą koleżanką;)

ale wczoraj w smsie dał mi do zrozumienia, że nie jestem tylko zwykłą koleżanką;)

Yhym. Wczoraj w smsie, ale focha strzeliłaś przed tym smsem :P Najpierw ustalcie co między Wami jest, a potem się zastanawiaj co dalej. Generalnie obrażanie się o przeszłość seksualną partnera jest głupie, a obrażanie się o przeszłość seksualną kumpla jest już w ogóle absurdem.

nie robię mu wyrzutów ani nie mam żadnych pretensji, nadzwyczajnie w świecie zrobiło mi się przykro i pomyślałam sobie że ze mną będzie tak samo, że prześpi się ze mną i pa, wkurzył się wtedy na mnie i napisał mi, że już nie chce tego zrobić, że już nie ma ochoty..

ok, może przesadziłam.. powinnam go teraz przeprosić??napisać do niego??

Gość kfiatoosek88
Miałam ten sam problem,tylko że sytuacja była odwrotna,ja wcześniej miałam partnra a mój chłopak był prawiczkiem. Nie warto kłocić się o to co było.. ja strasznie to przeżyłam,maglowaliśmy ten temat rok,tyle kłótni,płaczu...straciliśmy wiele czasu,o urażoną dumę .Nigdy nie wiemy co nas w życiu spotka,myślimy że to ten jeden jedyny i mamy za to Cierpiec,rozmawiajcie ale nie traćcie życia na kłótnie,jest za krótkie

Tak, napisać do niego, przeprosić za focha i zapropnoować spotkanie. A na spotkaniu wyjaśnijcie sobie kim Wy w ogóle dla siebie jesteście.

Gość nie pytaj
Dziewczyno weź pomyśl trochę :) Po pierwsze nie jesteście w związku a on proponuje seks powinnaś mu coś powiedzieć ale burak w ogóle że za to się nie obraziłaś to mnie dziwi. No weź znacie się pół roku i co jakby chciał to by był z Tobą w związku na co czeka. Nie pisz o smsach bo aż przykro jak się czyta, że on w smsach wyznaje Ci uczucia. No tak to dzieci robią nie dorośli. I Ty dajesz się na to nabrać ? Zero odpowiedzialności, słodkie smski, seks i trzecia do kolekcji. Nawet nie powie, że spał z dziewczyną tylko z koleżanką. I co chcesz tak ?

po 1. strzelanie fochów dlatego że powiedizał ci o byłych jest dziecinne i bez sensu, wypominanie przesz\łości nic nie da po 2. jestescie kumplami nei parą i seks NIC nie zmeini, nagle nie stanie sie twoim chłopakiem, co najwyżej przyjacielem od seksu

my narazie przyjaźnimy się, poznajemy..czas pokaże, nic na siłę.. ale on twierdzi, że seks zbliża ludzi..

po 3. dał ci do zrozumienia że nei jesteś zwykła kolezanką, zaczał rozmowę o seksie (znaczy jestes koleżanka która chce przelecieć), a nie kolezanką z która chce chodizć (wtedy inaczej by rozmawiał)

po 4. on znając twój stan (mniemam że wie??) powinien postępować subtelniej, to już zwykła przyzwoitośc i kultura nakazuje

"my narazie przyjaźnimy się, poznajemy..czas pokaże, nic na siłę.. ale on twierdzi, że seks zbliża ludzi.." No sorry, ale on chyba rzeczywiście chce Cię tylko przelecieć ^^

macie rację, jestem głupia...nie jesteśmy razem to nie powinniśmy seksu uprawiać..

Gość nie pytaj
Jeśli po pół roku nic z jego strony nie iskrzy to bez sensu. Chcesz taki pierwszy raz z kolesiem co później Ci powie nie to jednak nie to ? Jakby nie wiem był zauroczony, zakochany to by to inaczej wyglądało. Albo jest związek i budowanie czegoś no i seks po jakimś tam czasie. Albo jest dmuchanie koleżanki i wymawianie się tym, że przecież nie jesteście w związku a seks jakoś nie zbliżył. Odpuść sobie bo nic dobrego z tego nie będzie.

"macie rację, jestem głupia...nie jesteśmy razem to nie powinniśmy seksu uprawiać.." Oj tam oj tam. Kumpel do łóżka to też fajna sprawa ;) ale jesli Ty masz być dla niego tylko koleżanką do łóżka, a sama będziesz chciała czegoś więcej, to stanowczo odradzam.