Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile kg na 4 mc

czy przytycie 3 kg w ciągu pierwszych 4 miesięcy to dużo?

Polecane posty

Gość ile kg na 4 mc

bo mnie się wydaje, że malutko :)

Gość baba jaga 30
w I trymestrze wcale, w drugim i trzecim po ok. 6 kg należy

Gość ile kg na 4 mc
kończę 4 miesiąc i na plusie tylko 3kg więc przypuszczam, że na koniec nie powinno być więcej niż 7-8 kg :)

Gość napiszę tylko tyle że
dużo trochę

Gość ile kg na 4 mc
no ale przecież koniec 4 miesiąca to za 2 tygodnie jest połowa ciąży to chyba 3 kg to wcale nie może być dużo

Gość cismarch
Ja zaczynam 6 miesiąc i przytyłam 3kg. Myślę że na koniec dojdę do 10 kg max.

W 1 i 2 ciąży do połowy nie przytyłam wcale, potem było 10 kg na plusie.

Gość ile kg na 4 mc
moja znajoma w tym czasie miała już chyba z 8 czy 9 na plusie więc te 3 przy niej to prawie nic

tak, koniec 4 miesiąca to prawie połowa ciąży ale najwięcej ponoć tyje się dopiero w tej drugiej połowie

normalnie, ani mało ani dużo. a że połowa ciaży, no cóż, ale w tej połowie ciaży twoje dziecko waży jakieś 200 g w drugiej połowie przytyje jeszcze co najmniej 3 kg! twoja macica, ilość wód płodowych, piersi.....to wszystko jeszcze duuuuużo więcej będzie ważyło. poza tym najwięcej tyje się w 2 i 3 trymestrze. w 1 można nawet sporo schudnąć. ja w tej ciaży na razie mam 10 kg na plus, do połowy ciąży przytyłam chyba z kilogram, kolejne 9 od 20 tygodnia.

Gość a ile wazysz???
bo to tez zalezy od wagi wyjsciowej

Ja do 19 tyg nie przytyłam nic a teraz jestem w 25 i przytyłam 4,5 kg . I jem nawet mniej teraz jak wcześniej,bardziej się pilnuje To że teraz przytyłaś może wg ciebie tylko ale, też i aż ,i nie oznacza ze mało przytyjesz do końca .dopiero teraz zaczniesz tyć a może to być minimum 0,5kg tygodniowo i może być więcej. także sobie przelicz. Moja koleżanka do 20tyg nic na plusie a później skończyła 25kg do przodu Zależny ile ważyłaś na początku bo to tez ma znaczenie

Gość ile kg na 4 mc
waga wyjściowa to 67 kg

Gość nie ma żadnej reguły
na przybieranie kilogramów w ciąży u mnie w pierwszej ciąży było tak: jakiś 10 tc już 5 kg na plusie 19 tc około 10 kg w całej ciąży przybyło mi prawie 20 kg a początek sugerował, że przytyję ze 40 kilo:D jadłam tak niewyobrażalne ilości jedzenia i w dzień i w nocy (np. prawie kilogram pistacji na raz), że normalny człowiek przytyłby spokojnie z dwa razy tyle, a ja przytyłam prawie 20 kg;) ale ja zawsze miałam dobrą przemianę materii;)

Gość ciężarna przyszła mama
W pierwszej ciaży najpierw 4 kg na minusie, ode tej wagi plus 10, jak wychodziłam ze szpitala to ważyłam tyle co przed zajściem, tylko dłużej leżałam. Druga ciaża przez 4 miesiace 2 kg, przez piąty 1,5kg zobaczymy co będzie dalej.

ja mam 5 i pol miesiaca i 6 kg na plusie w pierwszej ciazy na poczatku 7 mies mialam 20 na plusie wiec teraz sie ciesze ze tak pomalu rosnie hehe

Gość xyzzzzzzzzzzzzz
Biorąc pod uwagę Twoją wage wyjściową, 3 kg to sporo

Gość jeżyk z jabłuszkiem
sprawdź sobie na kalkulatorze wagi w ciąży noworodek.pl Ja mam 31 tydzień i idę równo z tym kalkulatorem!!!

Gość strzałka :)
ja w ciągu niecałych 3 miesięcy przytyłam 5kg, więc sądzę, że 3 kg to malutko :)

Gość ja w puwrszym trymestrze
nic nie przytyłam, potem do końca było 9kg na plusie, najwięcej w 8 i 9 miesiącu. jak wyszłam ze szpitala w 2 dobie po porodzie to ważyłam tyle co przed ciążą, a potem przez karmienie piersią i nocne wstawanie to nawet schudłam... a tycie w ciąży jest pojęciem względnym, bo jedej kobiecie przybywa sadełka, a inna puchnie od wody która jej się w organizmie zatrzymuje...

Gość a ile masz wzrostu autorko
? bo mało nie ważyłaś przed ciążą no chyba, że masz minimum 180cm wzrostu, to jeszcze

Gość jeżyk z jabłuszkiem
ja miałam tak Waga wyjściowa :59 kg 12 tydz: 61 kg 16 tydz: 62 kg 20 tydz: 64 kg 24 tydz: 65 kg 28 tydz: 67 kg obecnie równy 32 tydzień: 70 kg .... co dalej?!

Gość jeżyk z jabłuszkiem
ale nie wyglądam bardzo źle, tylko brzuszek duży... ręce, uda, pośladki przedciążowe a już 10 kg na plusie!

Gość up-łup
up