Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NOcoJEST?

Co Wasze dzieci w wieku 1,5 -2lata

Polecane posty

Gość NOcoJEST?

mówią jak proponujecie im robienie kupki na nocniku? -Moja córka krzyczy: NIIIIIIIIEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość NOcoJEST?
.......

Gość siada i robi
a co ma robic????

Gość NOcoJEST?
Nie wiem ,ale chyba jej nie nauczę/// Będzie do 5 roku życia w pieluchę robić

Gość NOcoJEST?
od czasu do czasu drze ryja "mama, ja chcę kupę" a ja ja odsyłam do kuchni, żeby sobie ukroiła, bo przecież leży na stole i to całkiem świeża

Gość mamama27
hmm moj ma 14 m-cy skończone i już od 9 m-ca sadzam go na nocnik kilka razy dziennie - baa ostatnio siedział też na nakładce do kibelka - i nie ma problemu z kupką - zawsze za którymś siedzeniem zrobi bez problemu

Moj kupy za nic na swiecie nie chce robic do nocniczka sika ładnie ale kupy nie zrobi za nic kiedys miał wypadek i zrobił na ziemie tak sie tego wystraszył bo nie wiedział co mu z pupy wypadło :-D :-D :-D

Gość mamama27
dodam, że kupy to robi śmierdzące i brzydkie z wyglądu, lecz w smaku są całkiem niezłe 🖐️

Gość do beatki
moja corka 19 stycznia skonczy 2 latka ;) Dzien rozny pomiedzy dziećmi ;)

Gość do beatki
może je kiedyś pożenimy? do tego czasu powinni zalegalizować związki jednopłciowe

Gość zuzankaP
Mój 3 latek fizjologię ma na 5 od swoich pierwszych urodzin, szybko poszło. zakres słownictwa bardzo bogaty to przez książki które czytamy oraz zabawy http://zabawy-dla-dzieci.blogspot.com polecam każdemu .

Gość metoda krótkiej smyczy
Mamama27 Twoje dziecko nie robi na nocnik. Ty łapiesz kupę i siku. o robieniu mówi się gdy dziecko wolą mama kupa lub siku i wtedy sadzasz i robi,więc nie bryluj bo nie masz czym. NOcoJEST nic na siłę bo się zrazi. tłumacz,rozmawiaj, próbuj nakładki na sedes. cierpliwie i spokojnie bo dziecko zmuszane tym bardziej będzie się buntować.

Gość NOcoJEST?
Powiem więcej moja nawet na kolorowym krzesełku nie usiądzie przy stoliku kolorym jak jej kredki flamastry farbki plastelinę i figurki maleńkie postawię pod nos,ona poprostu ma jakieś robale w tyłku ,jest spokojnym grzecznym dzieckiem,ale nie lubi siedzieć w jednej pozycji i jednym miejscu-żeby zrobiła kupę do nocnika musiałabym jej ten nocnik przykleić do tyłka chyba.

Gość metoda krótkiej smyczy
Spokojnie. zdejmuj pieluchę i zakładaj majtki niech robi siku. po każdym razie jak się zmoczy tłumacz gdzie się robi i może załapie.

Moj syn ma juz skonczone 2 lata. zaczal robic na nasadke jak skonczyl 2 lata sadzalam go od 1 rou zycia jednakze to byl czas kiedy on sie darl w nieboglosy a ja wychodzilam z siebie po prostu lubial chyba robic w pampersy. probowalam wszystkiego, zajmowalam go roznymi rzeczami . zaczelam go puszczac bez pampersa, sikam wszedzie gdzie popadnie, robil kupe do majtek, dlugo to trwalo ale w koncu sam zaczal mowic ze chce. a tak jak cora krzyczal zawszeze nie chce itd. po prostu cos mu sie odwidzialo. mysle ze kazdy ma swoj czas, i trzeba cierpliwie czekac choc wiem sama po sobie ze nie jest to latwe

Gość NOcoJEST?
W żadnym wypadku jej nie zmuszam,bo nie mam wiedzy czy tak należy czy nie więc asekuracyjnie nie wymuszam. Moja rola ogranicza się do gadania sobie i pytań skierowanych do dziecka,,kiedy zrobisz kupkę na nocniczek lub do kibelka jak mamusia tatuś i wszyscy ludzie naświecie? Ostatnio nabrałam ją mówiąc:,,yyy!! kupka wypadła z pieluszki,nie zmieściła się i wypadła'' dziecko popatrzyło na mnie a potem zaczeło si e rozglądac w poszukiwaniu tego skarbu... A ja dalej:tak bo juz jestes za duża i taka duża kupka sie juz nie mieści w pieluszce,bo pieluszki są dla malutkich dzidziusiów a ty już jesteś duża" a ona kładzie się na podłodze i szuka pod łóżkiem i wodzi wzrokiem po całym pokoju.... Nie wiem jak ją zmotywować przydałby się jakiś przykład żywy...

powiem jeszcze ze kiedys spedzilam z nim 2 godziny w ubikacji tlumaczac mu dzie sie robi siku. i pytajac gdzie sie robi. placz krzyk i nerwy ale cos dalo. sikal jeszcze w majtki ale przychodzil i mowil mama siku , tam... i pokazywal ubikacje.

Gość NOcoJEST?
Dobre Moja wie gdzie sie to robi bo widzi choćby po mnie i czesto pokazuje nocnik lub muszlę i mówi siku Wie doskonale-potrafi usiąść na nocnik ale po to by sie kilka sekund powiercić i wstać by znów usiąśc i tak kilka razy i cześć Za nic w świecie nie pozwoli sobie zdjąć majtek by usiąśc z gołym tyłkiem-ucieka.

to i tak dobrze ze chciala siasc.. moj syn sadzal swojego duzego misia na nocnik :)

to i tak dobrze ze chciala siasc.. moj syn sadzal swojego duzego misia na nocnik :)

Gość buźka ładna, ale uszka
jak to ktoś wyżej określił ja tak "łapałam kupę i siku" do nocnika począwszy od 9 miesiąca do 2 lat. Teraz mała sama idzie na nocnik albo woła że chce, aczkolwiek nie zawsze zdąży zawołać i zsika majtki. Dokładnie ma 2 lata i 2 miesiące. Nic na siłę, każde dziecko ma na to swój czas.

Gość buźka ładna, ale uszka
u nas sprawdza sie nocnik z naklejką puchatka i mówię jej za każdym razem że puchatek się cieszy jak ona nasika do nocnika, potem oczywiście jest brawo i pogłaskanie po główce za sukces. Majtki z jakimś misiem, bohaterem bajki itp. też są dobre, bo jak już jest wpadka do mała jest przejęta losem zasikanego misia na bieliźnie i tym bardziej się motywuje do robienia na nocnik