Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Legzaja

Dlaczego nauczyciele w Polsce sa tak niekompetentni i olewaja swoje obowiazki?

Polecane posty

Gość Legzaja

Dla mnie nauczyciel powinien byc osoba, ktora jest zawsze dostepna w szkole - np mozna do niej przyjsc po poludniu po to, zeby mogla wytlumaczyc, czego nie zrozumialam na lekcji. Niestety - nauczyciele maja wszystko gdzies, przychodza na lekcje, dukaja swoje i zwiewaja do domu. Rzadko ktorzy nauczyciele doksztalcaja sie na dodatkowych studiach, nic nie publikuja. To jest po prostu zalosne.

Gość Legzaja
Sram se do ryja :classic_cool:

Gość mama synkaaaaaa
zgadzam się!odpracuja 18 godz. w szkole i zadowoleni :-(

Gość alkohohlik
Znałem kilku takich co tłumaczyli po godzinach, ale byli świeżo po studiach. Ale mówiono też o tych co kiedyś pomagali ale widząc coraz większe olewactwo uczniów zobojętnieli.

Gość mama synkaaaaaa
a dla ucznia nic :-( nie rozumiałam czegos z fizyki i powiedziałam pani na lekcji to dostałam 1, na nastepna lekcje sprawdziła mi prace domową ( przeciez sie pochwaliłam ze nie rozumiem) i znow dostałam 1 :-( glupi babsztyl nic nie tłumaczyl :-(

Gość 997 simian raticus 666
sram na edukację i pracę! liże piczę!!!!!!

Gość ptasiek nastroszony
słusznie kombinujecie, kombinujta kombinujta to czemu nie zostałyście nauczycielkami , przecie tak dobrze3 jest ponoc? macie racje nauczyciel be , szkola be . powiekszycie elite literatow z wiklinowym piorem

tak zawsze będzie jak kasa idzie z góry a nie z prywatnej kieszeni. wydaje im się ze to uczniowie są dla nich a nie oni dla ucznia.

Boże :o że też swięta ziemia nosi takie głąby :o Nie rozumiem jak można być aż tak głupim żeby nie rozumieć materiału szkolnego do końca LO :D powinno sie za to pozbawiać głowy, od razu głąby zaczęłyby sie uczyć, albo przestałyby marzyć o maturze, która jest nie dla nich

Gość mama synkaaaaaa
dzięi Lisabet :-) teraz na pewno mam lepsze wykształcenie niz Ty :-) na państwowej uczelni, pożądny i trudny kierunek, studiowałam dziennie :-) Także głąbem nie jestem :-)

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Bo mają kartę nauczyciela i nic nie można im zrobić. Powinny być testy co 3 miesiące co dzieci umieją i jakby było za dużo pał to po premii by się wzięli wtedy do roboty.

ja miałem takiego w liceum - od matmy...straciłem przez niego cały zapał. Zamiast nauczać na lekcji to uzupełniał dzienniki...a w soboty urządzał płatne korepetycje dla całej klasy. I jeszcze miał pretensję o to że mamy za mało godzin matmy...no w sumie miał rację z tymi godzinami ale dlaczego ciągle uzupełniał te dzienniki? Oczywiście zbuntowałem się i nie chodziłem na te jego korki więc gościu zaczął robić kartkówki na których dawał jakieś jedno ekstra zadanie które pokazywał reszcie klasy na korkach w sobote...tak żebym ja nie dostał piątki z kartkówki...ale i tak dostawałem...

Gość były student
Lisabet S. Jestes Pania nauczycielka?

I żeby nie było :p nie jestem nauczycielką :) studiuję, sama bez tłumaczenia poza godzinami. Wystarczy słuchać na lekcji. Ja w taki właśnie sposób postępowałam i zawsze wystarczało to żeby dostać dobre oceny, więc nikt mi nie wmówi że trzeba sie wielce wysilać na świadectwo z paskiem :p

ja miałem takiego w liceum - od matmy...straciłem przez niego cały zapał. Zamiast nauczać na lekcji to uzupełniał dzienniki...a w soboty urządzał płatne korepetycje dla całej klasy. I jeszcze miał pretensję o to że mamy za mało godzin matmy...no w sumie miał rację z tymi godzinami ale dlaczego ciągle uzupełniał te dzienniki? Oczywiście zbuntowałem się i nie chodziłem na te jego korki więc gościu zaczął robić kartkówki na których dawał jakieś jedno ekstra zadanie które pokazywał reszcie klasy na korkach w sobote...tak żebym ja nie dostał piątki z kartkówki...ale i tak dostawałem... "Na nieszczęściu innych szczęścia swojego nie zbudujesz."

"Boże że też swięta ziemia nosi takie głąby Nie rozumiem jak można być aż tak głupim żeby nie rozumieć materiału szkolnego do końca LO powinno sie za to pozbawiać głowy, od razu głąby zaczęłyby sie uczyć, albo przestałyby marzyć o maturze, która jest nie dla nich" a można nie zrozumieć jak masz złego nauczyciela. to czy się materiał rozumie czy nie to jest właśnie kwestia nauczyciela. bo do szkoły człowiek idzie po to aby się nauczyć a nie po to aby umieć

Gość mama synkaaaaaa
tak myślałam! to nie wyzywaj mnie od głąba nedzna studencino!!!

Jesteś głąbem bo żeby umieć musisz zakuwać i trzeba ci tłumaczyć :) dla mnie ktoś kto nie rozumie sam z siebie to zero i tyle :)

Gość mama synkaaaaaa
głupia jesteś i nie chce mi sie z toba gadac :-) baj

Gość były student
Lisabet S. w dzisiejszych czasach będzie coraz gorzej ludzi sie ogłupia poprzez szkodliwe jedzenie( chemia, słodycze cukierki itp..) radzą sie coraz głupsze dzieci

ale prawda jest taka że matematyka od Gimnazjum do Liceum to pikuś Prawdziwa matematyka jest dopiero na studiach.

Jakbym miała dodatkową zapłatę za dodatkowe godziny w szkole to bardzo chętnei zostanę. Niestety nie mam i muszę pracować również w innych miejscach po szkole. A zostaję dodatkowo i tak tyle na ile mi czas pozwala.

wybacz, ale nie po to się płaci podatki aby dzieciaki rozumiały same z siebie. skoro wszystko jest zrozumiałe ot tak po prostu to po co w ogole system edukacji?

Gość były student
inteligencja jest wrodzona tego się nie nauczy, wszystko zależy od matki ciężarnej a później od odżywiania dziecka geny tez wpływają

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Isabet ale że przy okazji tych czerwonych pasków, wyróżnień itp nie nauczyli cię kultury to też nie najlepiej świadczy o twoich nauczycielach

Gość temat rzeka,,,,>,,,
ta liza to nauczycielka dlatego wyzywa

Jestem bardzo kulturalna :) po prostu nie mogę spokojnie czytać jak ktoś sie żali że nie rozumie czegoś tam w szkole :D dla mnie to śmieszne bo aż do matury nawet jeden raz nie uczyłam się do szkoły i nie rozumiem jaki można mieć problem z nauką :o no chyba że jest sie głąbem

Gość były student
kto ma rozum to się uczy kto nie ma to nie uczy

"Jakbym miała dodatkową zapłatę za dodatkowe godziny w szkole to bardzo chętnei zostanę. Niestety nie mam i muszę pracować również w innych miejscach po szkole. A zostaję dodatkowo i tak tyle na ile mi czas pozwala." Kurde pracujecie sobie po kilka godzin dziennie, macie jeszcze wolne w wakacje i jeszcze mało?