Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOOOOPAAAAAWOWA

czy to glupio bedzie wygladac? - w pojedynke (babka) na silownie??

Polecane posty

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
najgorsze sa poczatki, jeszcze jak zobacza blondynke na silowni- to w ogole bedzie ryk:D obym sie nie zblaznila :D zaczynam od lutego, wtedy bede miala karnet.

Hej, ja za pierwszym razem z bratem poszłam. Potem już sama chodziłam. U mnie też byli i faceci i kobiety, tylko było kilka salek i zazwyczaj kobiety ćwiczyły tam gdzie stały bieżnie i orbitreki, a faceci tam gdzie były sztangi :D Raczej nie spotkałam się z dziwnymi spojrzeniami ludzi. Bo większość tam sama przychodzi, ewentualnie znają siebie nawzajem jak ktoś długo chodzi. Mi obsługa pokazała jak się obsługuje sprzęt. Ale żeby dostać konkretny trening ćwiczeń to trzeba było się umówic z tym trenerem. I to było związane z dodatkową opłatą. Najlepiej jak na pierwszy raz nie kupuj karnetu tylko za jednorazową opłatą idź.

ja kocham spinning-nic tak kopa nie daje ale to juz z fitnessu wiadomo tam jest prowadzaca spinning-5 razy w tygodniu:) przekonalam sie do stepu pilates mnie usypia;)

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
ja bede miala karnet z pracy:) wiec grzechem byloby nie skorzystac:) na step kiedys tez chodzilam- rewelka ale chodzilam rok czasu i nie chudlam?! jedyna korzysc- to po prostu przyjemnosc:) dlatego chcialabym sprobowalc z silownia.

ja sama poszlam pierwszy raz ja to nie wiem wy to ludzie jacys dziwni jestescie przeciez to normalne ze idzie sie samemu stadem bys chciala isc

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
a czy ktos moze mi wyjasnic te zagadke- dlaczego nie chudlam na aerobiku- glownie byl to step i cwiczenia na macie z hantlami. rok czasu 2 razy w tyg i ani kilograma...

trudno mi powiedziec ja np na spinningu tez polecialam z 8 kg w 2 miesiace apozniej nic przez rok pozniej czesciej chodzilam na step i znowu zacczela waga spadac wspomagam sie l karnityna;)

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
ja zarlam rozne cuda i nic nie pomagalo:(

ja tez chodzila pewnie ponad 3 lata na aerobik i nie schudlam. Z tego co pamietam to chodzi o: -Powtarzalnosc cwiczen (cialo sie przyzwyczaja) --złe tempo (jezeli robi sie za szybko, to sie wyrabia kondycje) - zle nawyki zywieniowe (jest sie bardziej glodnym i niezauwazenie zjada wieksze porcje) - ogolnie to jest bardziej chyba na ujedrnienie Mnie tez aerobik przez lata nic nie dal, poszlam na silownie i schudlam duzo, naprawde duzo. Do tego miewalam okresy kiedy wracalam do starych nawykow, jadlam pelno i co popadlo, a i tak nie tylam, bo cwiczyla co najmniej 2-3 razy w tygodniu

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
chip- chan a na czym zawsze cwiczysz(las) na silowni?

najpierw rozgrzewka na rowerku albo biezni potem cwicze nogi z obciazeniami 1kg (mam problemy z kregoslupem, wiec duze ciezary odpadaja, ale polecam na tylek taka laweczke, lezysz na brzuchu i zginasz nogi do tylka z obciaznikiem, swietne, tylek mi po tym sie podniosl, ale juz nie moge na nim cwiczyc :( ) wymachy do tylu i na boki, potem przywodziciele i odwodziciele 30kg. pozniej brzuch, brzuszki skosne i takie z pilatesu, nogi w gorze i przenosze pileczke, baaardzo czuc miesnie(niestety przez kregoslup nie powinnam w ogole cwiczyc brzuszkow, wiec robie je bardzo lajtowo) na koniec rece, rozne wariacje, ciezarki 2,3 kilo - rozpietki, podnoszenie bokiem, przodem itd. Zmieniam sobie cwiczenia, czasami dodaje nowe, roznie. Potem ide na aeroby i po 15 minut - rowerek,bieznia, orbitrek i takie cos na rece, ale nie wiosla(wiosel nie moge przez kolana) a potem streching i maszyny masujace, bo mam mozliwosc na karnet na nie chodzic

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
a skad masz pomysly na cwiczenia ktos ci pokazywal co cwiczyc i jak?

przed cwiczeniami jem zazwyczaj owsianke, po twarog z dodatkami. silowy zajmuje mi okolo godzine, cwicze 3 razy w tygodniu, wtorek czwartek i piatek,z tym ze w piatek inne partie niz w czwartek,zeby miesnie mialy czas sie zregenerowac.

hehe no masakra, pamietam ze jak zaczynalam to po treningu nie moglam chodzic:D staraj sie opuszczac baaardzo powoli,bediesz miala tylek jak skała :D cwiczenia pokazywal mi trener,a pozniej juz sama modyfikowalam,podczytuje tez forum sfd, od lutego zmieniam sobie trening na takie z forum sfd,ale musze go znalezc znow:D a robie roznie, mniej wiecej 3x15 powtorzen, jesli wieksze ciezary np na rece to 3x10

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
aha dzieki Wam wszystkim za info:D teraz juz z mykam ale temat dodaje do ulubionych, mam andzieje,ze temat bedzie zyl:D podrawiam

kobieto wejdz na sfd a nie na kafeterie to sie nie dowiesz na ten temat niczego ciekawego nie chudlas na areobiku po dwa razy w tygodniu to jest za malo i areobik tez nie jest najlepszą metodą