Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOOOOPAAAAAWOWA

czy to glupio bedzie wygladac? - w pojedynke (babka) na silownie??

Polecane posty

Gość LOOOOPAAAAAWOWA

hej, chce zaczac chodzic na silownie ale troche sie boje, bo nie bylam jeszcze nigdy , bede sama chodzic . jak to wyglada, wchodze i cwicze, czy ktos sie mna zajmie na poczatku?

Gość kdsierhuf
nikt się tobą nie zajmuje , wszyskie inne cię obgadują , albo żeś jest za chuda,albo za gruba , w obu przypadkach pytanie to samo -po cholerę tu przyszłaś:D

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
no to fajnie:/

ja sama chodze na poczatku pomaga trener-przynajmniej u mnie rozpisuje cwiczenia i pokazuje jak korzystac z urzadzen pzrewazaja faceci wiec tez chetnie Ci pomoga jak tylko sie usmiechniesz;)

to zależy jaka siłownia. jednak nie jest to nic głupiego. kobiety zazwyczaj chodzą grupami bo same się wstydzą

Gość hehehhehe
a skad jesteś autorko tematu?jakie miasto?

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
no wlasnie , troche mi bedzie glupio, bo nie mialam jeszcze do czynienia z tymi wszystkimi urzadzeniami:) jestem z opola

Gość Katharine solomonnnnnnnnnnnnnn
u mnie babki nie chodza grupami,czasami sa we dwie,ale to jakies gowniary ktore nie wiedza jka cwiczyc i marnuja tylko kase na karnet. zazwyczaj babeczki przychodza same, sluchawki w uszy i cwicza

ale przeciez oni Ci tam pomoga na pewno jest jakis trener nie kazdy umie korzystac z tych przyrzadow:Pi wie ile zrobic powtorzen

Gość nmgvfbc
Śmiało idź sama. Na początku możesz się zapytać trenera/trenerki jakich urządzeń używać, żeby wyćwiczyć np. nogi, ręce itd., ogólnie na pewno wszystko Ci z chęcią wytłumaczą ;) Możliwe że faceci będą się na Ciebie patrzeć, ale z ciekawości. Nie jest to nic głupiego, naprawdę ;)

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
a co kobieta moze robic na silowni? jakie swiczenia polecacie?

zalezy na co chcesz cwiczyc ja glownie na spalanie i troche rece,nogi brzuszki-wiadomo wiec mecze orbitrek 4-5X po 15min apozniej brzuszki,przywodziciel,odwodziciel albo orbitrek,brzuszki i hantelki

cwiczyc silowo, potem aeroby. Kazdy trener na silowni ktorego poprosisz ulozy ci trening, rozpisze go na kartce, ustali ilosc powtorzen, do tego powie ci co jesc i jak. Oni od tego tam sa, nie boj sie ich, zreszta zazwyczaj jesli idziesz do fitness klubu i sie zapisujesz w recepcji,to cie oprowadzaja i od razu pokazuja trenerowi ze przyjdiesz za kilka minut.

Gość nmgvfbc
Możesz jeździć na rowerku, biegać na bieżni, na stepperze...

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
ogonie to chchialabym zrzrucic brzuszyszko i poprawic,,balkony'' na ramionach:) a gdy przychodze na sale to musze sie ,,rzucac''np na rowerek, zeby ktos go nie zajal czy sa ajkies zasady zajmowanai sprzetu? :)

brzydula - zle robisz, najpierw rozgrzewka z 10-15 minut, potem cwiczenia silowe,a dopiero potem aeroby. Silowe to moga byc np: nogi - nakladasz ciezary na poczatku moze byc kg i robisz wymachy w bok i w tyl, 3serie po 15, pozniej na suwnicy podnosisz ciezary tez 3x15 wspiecia na palcach 3x15, przywodziciele i odwodziciele pozniej cwiczysz brzuch, plecy i rece. To tak na poczatek,bo musisz wzmocnic miesnie.

haha no jesli jest zajety to dupa, nie ma zadnych regul, jk jest wolny to siadasz:D Aha i nie daj sobie wmowic ze kobiety nie powinny cwiczyc silowo, co pewnie zaraz tutaj ktos napisze. JAsne ze od aerobow schudniesz,ale to dzieki cwiczeniom miesni bedziesz miala jedrne cialo,a miesnie ci sie nie rozwina ani nie powieksza, do tego trzeba odpowiedniej diety,cwiczen z bardzo duzymi ciezarami i nierzadko - hormonow:)

aha no tak ja sie rozgrzewam,a pozniej rzucam na orbitrek bo akurat wolny a pozniej cos tam z tymi przyrzadami i na koniec zawsze streching-chocby krotko ma to jakis wplyw na trening?

Ale nie cwicz sama byle jak i byle na czym, trener jest wlasnie od tego,zeby ci dokladnie pokazac jak cwicyc,bo mozesz sobie zrobic krzywde.

brzydula - ale orbitrek to aeroby nie silowe, mozesz sie na nim rozgrzac 10 minut, potem zrob silowe,a potem juz jako aeroby mozesz cwiczyc na orbitreku. zreszta jesli masz trenera na silce to z nim pogadaj :) Oczywiscie sa rozne opinie na ten temat, chodzi tu bardziej o to, ze w2 silowych liczy sie technika i nie"szybko szybko" i skoncze - im wolniej tym lepiej miesnie pracuja,a jesli sie najpierw zmeczysz aerobami to nie wykonasz poprawnie silowych.

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
ze sie tak zapytam- co to jest orbitek? :D

a i stretching to juz w ogole bosko,prkatycznie nikt tego nie robi i patrza na mnie jak na glupia jak rozciagam jedna noge 3 minuty:D

tak ja mam to rozpisane tyle,ze zajmuje orbitrek jak jest wolny:) tez sie na mnie dziwnie patrza jak sie rozciagam;)nikt tego nie robi

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
chip- chan haha dobre :D

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
haadia- witaj, jakie byly Twoje poczatki?

Byłam raz z koleżankami. Więc teraz chodze sama:) Poszłam, zapisałam się. Chodzę na zajęcia pilatesu, fitness z ciężarkami, steperem. A czasem idę tylko na bieznię lub wiosła. Gdy czegoś nie wiem po prostu się pytam. Nie ma się czego i kogo wstydzić. Każdy chodzi tam dla siebie, także nie miej żadnych oporów.